up
Search      menu
تغذیه و خوراکیها :: مقاله گياه خردل PDF
QR code - گياه خردل

گياه خردل

مزايا و معايب خردل

خردل، گياهي است که از قديم به عنوان يک گياه دارويي و با خاصيت درماني مورد استفاده قرار مي گرفت. فيثاغورث در قرن ششم قبل از ميلاد از خردل براي ساخت بسياري از داروهايش استفاده مي کرد...
شايد جالب باشد که بدانيد از ساليان بسيار دور، خردل به عنوان يک چاشني خوشمزه مورد توجه مردم قرار مي گرفت. به عنوان نمونه روميان باستان دانه خردل را پودر و با سرکه مخلوط مي کردند و آن را به جاي سس روي سالاد يا غذايشان مي ريختند. بسياري از افراد معتقدند که فرانسويان اولين ملتي بودند که گياه خردل را کشف و آن را وارد دستور پخت انواع غذاهايشان کردند.
● از خردل تا سس خردل
همان طور که عنوان شد روميان باستان اولين ملتي بودند که تصميم گرفتند براي طعم دادن به غذاهايشان سس خردل را با ترکيب دانه کوبيده خردل و آبغوره يا سرکه تهيه کنند و به اين ترتيب، جهانگردان بسياري طرز تهيه سس خردل را از روميان ياد گرفتند و به کشورشان بردند! فرانسوي ها اولين مقلدان درست کردن سس خردل از رومي ها بودند و پس از ياد گرفتن طرز تهيه اين سس، با افزودن ادويه هاي مختلف به آن، توانستند انواع مختلفي از سس خردل را به جهانيان معرفي کنند و آن را در سفره مردم دنيا به عنوان يک چاشني خوشمزه جاي دهند. بد نيست بدانيد که امروزه بيش از ۱۰۰ نوع سس خردل با طعم هاي مختلف در فروشگاه هاي مواد غذايي سراسر دنيا به فروش مي رسد.
● پايه هاي اين سس چيست؟
تمام سس هاي خردلي که در دنيا وجود دارند يا رژيمي هستند يا غيررژيمي! سس هاي خردل رژيمي معمولا از ترکيب دانه خردل با سرکه، روغن زيتون و احتمالا سير و فلفل درست مي شوند اما سس خردل غيررژيمي را با مخلوط کردن پودر خردل با تخم مرغ و روغن تهيه مي کنند. به همين خاطر بسياري از افراد مي گويند که سس خردل غيررژيمي همان سس مايونزي است که کمي خردل به آن اضافه شده است. بنابراين مصرف سس خردل غيررژيمي به کساني که دچار اضافه وزن و چاقي هستند و دوست ندارند که رژيم غذايي شان به هم بريزد، اصلا توصيه نمي شود. سس خردل، چاشني بسيار مناسبي براي انواع ساندويچ ها، پيتزا، ماکاروني و حتي سالاد محسوب مي شود و اگر شما دنبال يک طعم جديد و متفاوت هستيد، مي توانيد آن را امتحان کنيد!
● مضرات و معايب
همان طور که گفته شد، خردل از هزاران سال پيش به عنوان يک گياه دارويي مورد استفاده قرار مي گرفت و روميان عقيده داشتند که قرار دادن مقداري دانه خردل روي دندان، مي تواند درد آن را به صورت موقت تسکين دهد. به علاوه، چون طبع خردل گرم است مي توان از آن براي تسکين درد هاي قاعدگي و دل درد استفاده کرد. مصرف خردل مي تواند براي جلوگيري از سوءهاضمه و نفخ هم مفيد باشد. مي توان گفت که مزاياي سس خردل هم با کمي تخفيف، تقريبا شبيه خودش است به شرطي که از سس هاي خردل رژيمي با کمترين ميزان افزودني استفاده کنيد!
از سوي ديگر، متخصصان گياهان دارويي مضراتي را هم براي مصرف بيش از حد خردل بيان کرده اند؛ مضراتي مانند ابتلا به يبوست، احساس تشنگي، ناراحتي کبد و حتي حالت تهوع و ورم کليه! حالا اگر شما خردل را به صورت سس چرب و غيررژيمي به ميزان بالايي در رژيم غذايي تان بگنجانيد، احتمال ابتلاي شما به اضافه وزن، کلسترول خون، تصلب شرايين و سکته مغزي به ميزان قابل توجهي بالا مي رود. بنابراين بهتر است که سس خردل به عنوان يک چاشني و طعم دهنده، روي ميز غذايتان جاي بگيرد و به هيچ وجه جاي ثابتي را در سبد خريدتان به خود اختصاص ندهد. راستي يادتان باشد که سس هاي خردل موجود در بازار معمولا تند و تيز هستند بنابراين خوردن اين محصولات به کساني که آلرژي غذايي يا ناراحتي معده دارند، پيشنهاد نمي شود. ضمن اينکه بهتر است به خاطر وجود نمک، فلفل و شکر به عنوان افزودني در اين سس از اضافه کردن آن به رژيم غذايي کودکان زير ۵ سال خودداري کنيد.
● طرز تهيه اين سس
از آنجايي که هر ۱۰۰ گرم از سس خردل غيررژيمي نزديک به ۲۷۰ کيلوکالري انرژي دارد و شما بايد براي سوزاندن اين مقدار از انرژي نزديک به ۹۵ دقيقه پياده روي کنيد و از سوي ديگر، تقريبا سس خردل کاملا رژيمي در فروشگاه هاي ما وجود ندارد، بهتر است اگر به اين سس خوشمزه علاقه داريد، طرز تهيه يک نوع از آن را ياد بگيريد و خودتان در منزل درست اش کنيد. شما مي توانيد يک قاشق مرباخوري آرد را با ۵۰ گرم کره سرخ کنيد و سپس ۱۲۰ گرم آب گوشت يا مرغ را به آن بيفزاييد و اجازه بدهيد اين مايه آنقدر بجوشد تا غليظ شود. در اين مرحله شما بايد کمي سبزيجات معطر مانند نعناع، آويشن، ريحان يا ترخان را بنابر سليقه خودتان با ۲ قاشق غذاخوري خردل به اين مايه اضافه کنيد و کمي نمک و فلفل هم به آن بيفزاييد. حالا شما يک سس خردل خوشمزه، سالم و کاملا رژيمي خواهيد داشت!

همانند معماري منحصر به فرد و آميخته با نظم باغ ايراني، گونه‌هاي گياهي موجود در آن نيز منحصر بفرد بوده‌اند. در باغ ايراني همچنانكه معماري با اصول و قوا ...

capparis spinosal يا caperbush يک گياه مفيد و زيبا در خانواده capparidaceae است. (۲)spinosa به جفت اسپين هاي قلابي در قاعده هر ساقه اطلاق مي شود. (۳) ...

زوفا يکي از مهمترين گياهان دارويي و ادويه اي به شمار مي رود . از دم کرده پيکر رويشي اين گياه براي درمان بيماريهاي مربوط به دستگاه تنفس مانند سرفه ، سي ...

● ديدکلي گياه شناسي شاخه اي از زيست شناسي است که با گياهان سروکار دارد. که چند نوع گياه وجود دارند؟ چگونه زندگي و رشد مي کنند. چه طور نسبت به محيط اطر ...

گياه سيب (Malus domestica) از اعضاي زيرخانواده پوموييده و تيره گل سرخ است. گلابي، به و ازگيل نيز همانند سيب در همين تيره قرار مي گيرند. جنس مالوس دست ...

گياه سيب (Malus domestica) از اعضاي زيرخانواده پوموييده و تيره گل سرخ است. گلابي، به و ازگيل نيز همانند سيب در همين تيره قرار مي گيرند. جنس مالوس دست ...

در قرن چهاردهم در فرانسه، توت فرنگي وحشي از جنگل به زمين زراعتي منتقل شد و از آن به بعد به عنوان يک گياه اهلي مورد استفاد ه قرار گرفت. د ر جنگل هاي شم ...

● مقدمه كلزا يك محصول روغني در شمال ايالت داكوتا آمريكا مي باشد كه حدود ۸۸ درصد كلزاي اين كشور در اين ايالت مورد كشت قرار مي گيرد . كلزا يك گياه روغني ...

دانلود نسخه PDF - گياه خردل