up
Search      menu
تولید و کشاورزی :: مقاله کشت مخلوط PDF
QR code - کشت مخلوط

کشت مخلوط

کشت مخلوط (Inter cropping)

● انواع چند کشتي(Multiple cropping):
چند کشتي پي درپي يا متوالي (Sequential cropping)
چند کشتي همزمان (Simultanious cropping)
کشت تاخيري (Relay intercrpping)
▪ انواع چند کشتي پي درپي يا متوالي:
کشت دو گانه- کشت سه گانه- کشت چهار گانه
▪ انواع چند کشتي همزمان:
کشت درهم- کشت مخلوط يا مخلوط رديفي ويا توام- کشت مخلوط نواري
● اهميت کشت مخلوط :
- کاهش خطر احتمالي
- کاهش آفات وامراض گياهي
- حداکثر استفاده از منابع
- حفاظت از باد وسرما
- بدست آوردن حداکثر سود
- کنترل علفهاي هرز
- حفاظت خاک
- حفاظت فيزيکي
- حاصلخيزي خاک
- باقي ماندن بقاياي گياهي بيشتر در خاک
- استفاده موثرازآب موجود درخاک
● معايب کشت مخلوط :
- رقابت بين گونه اي
- محدوديت استفاده از ماشين هاي کشاورزي
- اثرات سوء ترشحات ريشه اي
- متفاوت بودن نيازهاي غذايي و سموم شيميايي
- مديريت مزرعه
● دليل اضافه محصول در کشت مخلوط :
نور- آب- مواد غذايي
▪ نور
دلايل عمده راندمان بالاي بهره وري نور در کشت مخلوط :
۱) چون در کشت مخلوط پوشش گياهي سطح زمين بيش از تک کشتي است به همان نسبت سطح تابش نور نيز بيشتر است.
۲) اگر گياهان تشکيل دهنده مخلوط از نظر فيزيولوژي و مرفولوژي با يکديگر تفاوت داشته باشند نور تابيده شده به نحو بهتر وبيشتري مورد استفاده قرار مي گيرد .
▪ آب
دلايل بالا بودن جذب آب کاپيلاري قابل استفاده در کشت مخلوط نسبت به تک کشتي:
۱) چون مرفولوپي ريشه گياهان مختلف با يکديگر متفاوت است ترکيب آنها در کشت مخلوط (مثلا ترکيب گياهان با ريشه هاي سطحي وعميق) باعث مي شود که از آب موجود در طبقات مختلف خاک حداکثر بهره برداري را بنمايد.
۲) ريشه هاي گونه هاي مختلف گياهي ممکن است از يکديگر گريزان بوده در نتيجه ريشه ها در حجم بيشتري از خاک توزيع مي گردند.
۳) کاشتن گياهان با ريشه هاي طويل در مجاورت گياهاني با ريشه هاي سطحي و افشان باعث مي شود که در عمق بيشتري از خاک فرو روند و در نتيجه از آب موجود در طبقات پايين خاک نيز استفاده مي شود.
● مواد غذايي
▪ ويژگيهاي جذب مواد غذايي در کشت مخلوط :
۱) ريشه هاي گياهان تشکيل دهنده مخلوط در حجم هاي مختلف خاک پراکنده ميشوند و اين امر باعث مي گردد در مجموع مواد غذايي بيشتري از يک حجم معين خاک جذب شود .
۲) گياهان تشکيل دهنده مخوط ممکن است از نظر جذب مواد غذايي مکمل يکديگر باشند .
۳) حداکثر احتياج گياهان مختلف به مواد غذايي در زمين هاي مختلف فرق مي کند.
۴) اگر دو گياه با دوره رويش متفاوت (دوره رشد بلند و کوتاه ) با يکديگر اجزاء يک مخلوط را بوجود آورند تمام مواد غذايي موجود در خاک پس از برداشت گياهي که دوره رويش کوتاه دارد در اختيار گياه دوم قرار مي گيرد.

سه عامل مهم در کشت قارچ: اسپان، بستر، محيط در اين درس به شرايط محيطي و بستر مناسب خواهيم پرداخت و مختصري نيز در مورد اسپان و تهيه آن بحث خواهيم کرد و ...

معرفي کشت بافت: وقتي درباره کشت گياه صحبت مي‌شود، معمولا منظور کشت گياهان در گلدان ، زير پلاستيک (Frames) ، در گلخانه و يا مزرعه است. در تقسيم بنديهاي ...

در بحث تغذيه گياه در کشت خاکي مشکلاتي از قبيل تغيير پذيزي زياد خاک ،کمبودهاي متمرکز زياد ، غير قابل دسترس بودن عناصر براي گياه به علت پي اچ بالا ، ...

مقدمه ( گيلاس ) اقلام مورد نياز براي کشت بافت خانگي آمايش واسطه اي ضد عفوني ادوات و ديگر اقلام ضد عفوني مواد گياهي عملياتي در جعبه هاي سترون مقدمه تکث ...

توت فرنگي ميوه اي نسبتا جديد است که تا ۳۰۰ ۲۵۰ سال قبل به اين شکل امروزي وجود نداشت و بيشتر موارد استفاده دارويي داشته است. در قرن چهاردهم در فرانسه ت ...

مقدمه هر يک از گياهان براي داشتن رشد مطلوب نياز به شرايط خاصي از نظر شدت نور ، دماي روزانه ، دماي شبانه ، ميزان رطوبت نسبي هوا و رطوبت خاک دارند . برا ...

از آنجايي كه پرورش قارچها معمولاً در محيطي بسته انجام مي شود لذا قارچها ي صدفي رامي توان در هر منطقه جغرافيائي و با هر نوع آب و هوايي توليد كرد. قارچه ...

مقدمه توت فرنگي ميوه‌اي نسبتا جديد است که تا 300 - 250 سال قبل به اين شکل امروزي وجود نداشت و بيشتر موارد استفاده دارويي داشته است. در قرن چهاردهم در ...

دانلود نسخه PDF - کشت مخلوط