up
Search      menu
تولید و کشاورزی :: مقاله پماک PDF
QR code - پماک

پماک

استفاده از پماک گوجه فرنگي در تغذيه طيور

کمبود مواد غذائي مهمترين مشکلي است که در سر راه پيشرفت صنابع طيور در اکثر نقاط جهان وجود دارد همين امر باعث شده است که توجه محققين به منابع غذائي ديگر از جمله محصولات نهائي کارخانجات مواد غذائي جلب گردد و درجستجوي منابع غذائي قابل استفاده تلاش و کوشش فراواني از خودشان دهند . پماک گوجه فرنگي که محصولات نهائي کارخانجات رب سازي است ميتواند بعنوان يک منبع غذائي با ارزش محسوب گردد . گرچه اطلاعات زيادي در مورد روشهاي توليد و نحوه استفاده و عمل آوري محصول نهائي کارخانجات در دسترس ميباشد اما در مورد اين ماده جديد وتوانائي آن بعنوان يک منبع غذائي اطلاعات دانشمندان کم بوده و احتياج به تحقيقات بيشتري دارد .
پماک گوجه فرنگي چيست؟
پماک گوجه فرنگي محصول نهائي کارخانجاتي است که از گوجه فرنگي تازه محصولاتي نظير رب گوجه فرنگي آب گوجه فرنگي و سس گوجه فرنگي تهيه مي کنند و شامل پوست ، دانه و قسمتهاي نرم گوجه فرنگي است . قبل از اينکه استفده از اين ماده با ارزش در تغذيه طيور مطرح گردد پماک حاصل از کارخانجات در محيط زيست مانند رودخانه ها و مزارع ريخته ميشد و موجبات آلودگي محيط را فراهم مي آورد . بنابراين محققين براي حل نمودن اين معضل به فکر چاره افتاده و به اين نتيجه رسيدند که با استفاده از اين ماده مغذي در غذاي طيور نه تنها ميتوانند از آلودگي محيط بکاهند بلکه موفق به عرضه يک نوع غذاي جديد و با کيفيت به صنعت مرغداري خواهند شد.
● ارزش غذائي پماک
پماک گوجه فرنگي يک منبع خوب پروتئيني براي طيور و چهار پايان محسوب ميشود و تجزيه شيميائي اين غذا نشان داده است که پروتئين خام آن ۲۵ ۲۰ درصد و ميزان لايزين آن ۱۳% بيشتر از سويا است همچنين اين غذا منبع ويتامينه خوبي از نظر ويتامينهاي A,B است مقدار زانتونيل موجود دراين غذا mg g۲۴۰ ۲۰۰ است و از اين نظر قابل کيفيت تخم مرغ – خوشرنگي زرده خواهد شد . چون پماک يک ماده آنتي اکسيد ان است بنابراين وجود آن در جيريه طيور نه تنها باعث بالا رفتن کيفيت غذا ميشود بلکه از بروز اختلالات گوارشي جلوگيري مي کند . آزمايشات نشان داده است که جوجه هائي که با اين ماده تغذيه شده اند کمتر به اسهال و ديگر اختلالات گوارشي مبتلا شده اند.
● عمل آوري و نحوه استفاده از پماک
مطالعات و تحقيقات زيادي براي عمل آوري وقابل استفاده نمودن اين ماده در جيره غذائي طيور صورت گرفته و روشهاي مختلفي پيشنهاد گرديده است اين روشها شامل موارد زيراست .
۱ روش حراراتي = دراين روش پماک را به مدت ۳۰ دقيقه در حرارت ۱۲۱c قرار ميدهند.
۲ روش عمل آوري توسط اسيد : دراين روش از محلول اسيد کلريدريک (۲%) براي مدت ۲۰ ساعت در درجه حرارات اتاق استفاده ميگردد.
۳ روش غوطه وري درآب: دراين روش پماک بمدت ۲۰ ساعت درآب غوطه ور ميشود وبه منظور جلوگيري از رشد باکتريها تولوئن به ميزان ۵ ۱ سي سي به ازاء هر ليتر آب اضافه ميگردد.
۴ روش عمل آوري توسط مواد قليائي : دراين روش از هيدرو کسيدسديم (۴۵۸%) بمدت ۲۴ ساعت استفاده شده سپس توسط اسيد کلريدريک مراحل خنثي سازي صورت مي پذيرد.
لازم به توضيح است که پماکهاي که توسط روشهاي غير حرارتي عمل آوري شده اند ابتدا در درجه حرارات ۵۲ خشک شده بطوري که رطوبت آن به کمتر از ۱۰% ميرسد . سپس آسياب شده وبه ميزان ۲۰% به جيره طيور اضافه ميگردد .
درمورد پماکهائي که توسط روش حرارتي عمل آوري شده اند احتياج به انجام مراحل فوق نبوده وپس از آسياب شدن در جيره طيور استفاده ميشوند.
● ترکيبات جيره حاوي پماک
مواد تشکيل دهنده درصد مواد تشکيل دهنده درصد
سويا ۶ ۳۰ ليمستون ۷۲ ۰
ذرت ۹ ۴۱ فسفات کلسيم ۴۵ ۲
پماک ۲۰ شن ۰۵ ۰
روغن سويا ۹ ۲ نمکهاي يد دار ۴۵ ۰
متيونين ۵۲ ۰ ويتامين ۳۶ ۰
مواد معدني ۰۵ ۰
نتايج تحقيقات و مطالعات انجام شده در مورد عمل آوري پماک نشان ميدهد که عوامل مضري در پماک عمل آوري نشده وجود دارد که در پرامترهاي مانند افزايش وزن و توليد انرژي متابوليسم نمي تواند تاثير چنداني داشته باشد لذا با توجه به اين موضوع ميتوان اظهار نمود که پماک در صورتي که عمل آوري نشده باشد ميتواند جهت تامين پروتئين و مواد مغذي مورد نياز طيور در جيره بکار رود . اين مطلب بخصوص در جاهائي که افزايش کيفيت غذا مورد نظر است اهميت فراوان دارد ونکته قابل توجه آن است که ميزان پماک مورد استفاده در جيره مرغداريهاي گوشتي و تخمگذار نبايد بيش از ۲۰% باشد زيرا اين ماده تلخ بوده درصورتيکه ميزان ياد شده رعايت نگردد باعث ميشود که جيره خوش طعم نباشد همچنين چون ۳۰% پماک را فيبر خام تشکيل ميدهد افزايش ميزان آن باعث ميشود که انرژي جيره تحت تاثير قرار گرفته و محدود شود.

کمبود مواد غذائي مهمترين مشکلي است که در سر راه پيشرفت صنابع طيور در اکثر نقاط جهان وجود دارد همين امر باعث شده است که توجه محققين به منابع غذائي ديگر ...

دانلود نسخه PDF - پماک