up
Search      menu
تغذیه و خوراکیها :: مقاله ويتامينها PDF
QR code - ويتامينها

ويتامينها

ويتامينها واملاح

ويتامينها واملاح
(ويتامينE)
ويتامينE ازجمله ويتامينهايي است که امروزه بحثهاي زيادي درباره آن مطرح مي شود.
اگر به ژورنالها يا سايت هاي تغذيه اي چونSubscrid @ Natrition News Focus.com مراجعه کنيد مشاهده مي کنيد مطالب بسياري در اين رابطه وجود دارد که بعضا شايد ضد ونقيض نيز باشد اما عملکرد اصلي ويتامين E چيزي روشن و واضح است که مختصرا شرح آن ارائه مي گردد.
ويتامينE در سال 1920 به عنوان فاکتوري محلول در چربي وضد سقط جنين شناخته شد و نام علمي آن توکوفرولTocopherolاست. دليل شهرت ويتامينE خاصيت آنتي اکسيدان آن است. که عبارتست از کاهش عوامل شيميايي مخربي که دراثر استرسهاي فيزيولوژيکي ومحيطي در خون بوجود آمده،اين خاصيت در ويتامينE وC موجوداست ، پس از اينجا درمي يابيم که اين ويتامين ارتباط زيادي بامحيط دارد. کسانيکه در مشاغل پر استرس فعاليت دارند، کسانيکه به بيماري هاي مزمن مبتلا هستند ويا دچار صدمات کلي شده اند از جمله افرادي هستند که، به اين ويتامين توجه بسياري نشان مي دهند. اين ويتامين در عملکرد کليه سلولها موثر است از اينرو کمبود آن عوارض زيادي را در پي خواهد داشت .
عملکرد ويتامينE چيست ؟
همانطور که بيان شد ويتامينE يک آنتي اکسيدان است.اين ويتامين در لايه چربي ديواره سلول ودر داخل سلول قرار دارد واز بروز تخريب در ديواره سلول جلوگيري مي کند . همين عملکرد ويتامينE است که از بروز تخريب داخل عروق وسکته هاي قلبي جلوگيري مي کند ، کمبودهاي غذايي بر ذخيره آن در بدن موثر است ؛ کمبود آن در بيماريهاي قلبي بيشتر ديده شده است .
بررسي اثرات آنتي اکسيدانE دربسياري از شرايط تخريبي چون پيري، آلودگي هوا، استرس هاي محيطي،سرطان، بيماري هاي قلبي ، آب مرواريد، ديابت وعفونت در حال انجام است.
ويتامينE تنها توسط گياهان توليد مي شود.در برگها و دانه ها ، خصوصا روغنهاي گياهي موجود است و ميزان مورد نياز روزانه آن دربدن 7 تا9 ميلي گرم مي باشد. بامصرف روزانه آجيل( البته در صورت تازه بودن ) ، روغن سبوس گندم، آفتابگردان، بادام، ذرت و زيتون مي توانيد ميزان زيادي ويتامينE دريافت کنيد. ميزان مصرف از اين مواد غذايي بايد در حد نياز باشد. مثلا مصرف روزانه 2قاشق غذاخوري روغن آفتابگردان بدون اينکه حرارت ببيند نياز شما را برآورده مي سازد.از اينرو توصيه مي شود براي تأمين ويتامين Eمورد نياز درهر وعده غذايي سالادهاي پرسبزي را همراه روغنهاي آفتابگردان وزيتو ن مصرف کنيد.
اثرات کمبود ويتامينEدر اعصاب، عروق و اندامهاي توليد مثلي مشخص مي شود. البته 5 تا 10 سال طول مي کشد تا ذخائر بدني اين ويتامين تمام شود وعلائم پايان يافتن ذخيره آن دربدن ،عدم پاسخگويي به محرک هاي محيط ،ضعف عضلات، عدم توانايي درحفظ تعادل واختلال در بينايي است البته کمبود در اين حد در افرادي که مشکلات هضم وجذب چربي داشته باشند بروز مي کند. ولي بطور کلي چون ويتامينE در حفاظت از غشأي سلول موثر است و در کبود آن در مراحل اوليه، جراحت هاي سريع پوست مشاهده مي شود. اين ويتامين درسقط جنين در رحم اثربسزايي دارد که در آزمايشات حيواني نيزمشخص شده است.

ويتامينAدر چه مواد غذايي موجود است؟ اين ويتامين به فرم اصلي اش فقط در مواد غذايي حيواني موجود است. ويتامينA به مقدار زياد در جگر وجود دارد. در تخم مرغ ...

يكي از مسايل پيچيده براي ورزشكاران و علاقمندان به ورزش تغذيه است.اينكه چه بخوريم يا چه نخوريم و كي بخوريم، معمولاً پرسش هايي است كه مطرح مي شود. تنظيم ...

● ويتامينها چيستند؟ ويتامينها مواد ارگانيکي ميباشند که براي زندگي حياتي بوده و بايد به مقادير اندک در رژيم غذايي موجود باشد. ● وظايف ويتامينها در بدن ...

ويتامين A به خاطر داريد که در مورد دسته بندي ويتامينها به دو گروه محلول در آب و محلول در چربي سخن گفتيم. حال مي خواهيم به معرفي ويتامينهايي که در دسته ...

مطمئنا با نام ويتامين D آشنايي داريد و از بيماري راشيتيسم يا نرمي استخوان نيز مطالبي شنيده ايد و يا شايد تاکنون کودکان يا افراد بزرگسالي را ديده ايد ...

دوران بارداري دوراني حساس با نيازهاي خاص خود است . دوراني که سلامت جنين و مادر هردو درگرو پشت سر گذاشتن صحيح وبي خطر آن است ؛ آنچه مسلم است تغذيه اولي ...

شير اين نوشيدني اسرارﺁميز يک ترکيب مغذي و کامل است . شير موثرترين مواد در افزايش بهره هوشي ٬ رشد استحکام استخوانها ٬ سلامت لثه ٬ دندان و شادابي و طول ...

انار يکي از ميوه هايي است که از قديم وجود داشته است حتي در کتب مقدس چندين بار نام آن ذکر شده است. هومر شاعر معروف يونان در کتاب خود ( اوديسه ) از آن ن ...

دانلود نسخه PDF - ويتامينها