up
Search      menu
تغذیه و خوراکیها :: مقاله هويج PDF
QR code - هويج

هويج

هويج پخته مغذي تر است

بيشتر افراد فکر مي کنند، همه ميوه ها و سبزي هاي خام، محتوي مواد مغذي بيشتري است اما نتيجه يک مطالعه نشان داد هويج پخته شده ، آنتي اکسيدان هاي بيشتري از هويج خام دارد. پختن هويج همراه با مقدار کمي روغن ميزان آنتي اکسيدان هاي موجود در آن بنامهاي بتاکاروتن و اسيد فنوليک را افزايش مي دهد. در حين فرآيند پخت ديواره سلولهاي گياهي بافت هويج شکسته شده در نتيجه جذب آنتي اکسيد موجود و ساير مواد شيميايي مفيد آن افزايش مي يابد . با اضافه کردن کمي روغن به هويج پخته، مواد محلول در چربي آن راحتر جذب مي شود. همچنين پختن گوجه فرنگي و اضافه کردن روغن به آن در حال پخت جذب ليکوپن موجود در آن را افزايش مي دهد.
سبزيجات و ميوه هاي تازه معمولاً رنگدانه هاي * گياهي زيادي دارند که تاثير بسزايي درارتقاء سطح سلامتي دارد. ولي آنهايي که فوراً بعد از برداشت از زمين فريزمي شوند ممکن است رنگدانه هاي گياهي بيشتري از آن دسته از ميوه وسبزيهايي که روزها يا هفته ها براي انتقال به مغازه وقت مي برند، دارا باشند. سبزيجات فريز شده و پخته شده ممکن است به اندازه انوع تازه مفيد باشند. توصيه مي شود تا جاييکه مي توانيد از انواع ميوه ها و سبزي ها بصورت خام يا پخته ، فريز شده، کنسرو شده ويا خشک مصرف کنيد مهم اين است که مصرف ميوه وسبزي به اندازه کافي و يا حتي زيادتر از نياز باشد که براي سلامتي بسيار مفيدند.
نگهداري درست مواد غذايي در محتواي آنها بسيار اهميت دارد مثلاً مواد غذايي که پس از برداشت به سرعت فرآوري و فريز شوند محتوي مواد مغذي بيشتري هستند نسبت به موادي که روزها يا شايد هفته ها طول مي کشد تا به دست مصرف کننده برسند.

هويج گياهي است دو ساله داراي ريشه راست و ساقه بي كرك كه نوع پرورش يافته آن در اكثر نقاط زمين كشت مي شود . قسمت مورد استفاده گياه هويج ،‌ريشه ،‌ميوه و ...

هويج از سبزيهاى گرانبها براى انسان است . قسمتهاى قابل مصرف هويج : گوشت ، آب (آب هويج ) برگهاى سبز آن و تخم هويج مصرف مى شود. موادى را كه تاكنون در هوي ...

هويج ، گياهي است دوساله كه ريشه آن عمودي بوده و قسمت وسط ريشه گوشتي وخشبي و به رنگ زرد ميشود كه هويج مصرفي را تشكيل ميدهد. به هر ميزان كه اين قسمت ظري ...

هويج (زردک) گياهي خوراکي و دوساله از خانواده چتريان است. هويج معمولاً به رنگ نارنجي يا سفيد، و يا مخلوطي از قرمز و سفيد است و تازهٔ آن بافتي خشک و ترد ...

رنگ يکي از مشخصات اغذيه است که به وسيله احساس بينايي درک شده و از نظر پذيرش مصرف کننده بسيار مهم است زيرا تقريبا تمام غذاها از هنگامي که به صورت خام ب ...

● انگور مواد غذائي به قسمتهائي از بدنه ي گياهان و نسوج حيوانات اطلاق مي شود که براي انسان قابل خوردن بوده و معده و روده ي بشر توانا به هضم و جذب آن با ...

کره کشوري است که مردم آن به غذا اهميت فراواني مي دهند و معتقدند مصرف غذاهاي بخارپزشده مفيد است. آنها روغن کنجد زياد مصرف مي کنند و سير و پياز پرمصرف ت ...

يکي از دغدغه هاي مادراني که بچه هاي نوپا دارند، غذاخوردن آنهاست؛ اينکه بعد از ۶ ماهگي با چه برنامه اي بايد فرزندشان را تغذيه کنند... حالا ديگر همه تاز ...

دانلود نسخه PDF - هويج