up
Search      menu
تغذیه و خوراکیها :: مقاله هندوانه PDF
QR code - هندوانه

هندوانه

تا قبل از دهه 40 هندوانه به ندرت در ميوه فروشي ها يافت مي شد. علاقمندان به آن مي بايست خودشان آنرا پرورش مي دادند که مدت طولاني ادامه نيافت. سپس يکي از پرورش دهندگان سازمان کشاورزي آمريکا طرح توليد هندوانه اي بهتر را تهيه کرد. نتيجه اين کار هندوانه سفيد چارلستون بود که رسماً آنرا Charleston Gray ناميدند. شکل مستطيلي و قشر بيروني محکم آن چيدن و جابجايي آنرا آسان مي ساخت. سازگاري اين ميوه بدان معني بود که دريک بخش جغرافيايي وسيعي قابل کشت بود. اين ميوه به مقدار فراواني توليد مي شد و در برابر بسياري از بيماريهاي هندوانه مقاوم بود : سياه تاول و پژمردگي قارچي. از همه بهتر اينکه بسيار عالي داشت. امروزه تقريباً تمامي گونه هاي تجاري هندوانه در تبار خود داراي تعدادي Charleston Gray هستند.
اين نوع هندوانه که اکنون رايج است به مقدار فراوان وجود دارد بطوريکه نيمي از هندوانه هاي فروخته شده در ميوه فروشي ها يا يک چهارم آنها از اين نوع است. بعلاوه گونه ديگري از هندوانه گرد و کوچکتر وجود دارد که گوشت آنها قرمز و زرد مي باشد.اين هندوانه هاي به اصطلاح بي دانه داراي دانه هايي بسيارکمتر و نرم تر از حد ميانگين هستند اما معمولاً داراي حداقل تعداد کمي دانه کمرنگ مي باشند.
هندوانه در مقايسه با ساير ميوه ها داراي آب فراواني است و مي تواند تشنگي را برطرف کند.آسيا ئيها تخم هندوانه را سرخ مي کنند. ترشي هندوانه در روسيه بسيار متداول است همچنين قشر خارجي هندوانه بصورت ترشي در غرب نيز طرفدار فراواني دارد.
هندوانه گياهي است يكساله ويك پايه ساقه آن خزنده و پيچك درد و برگهاي آن پهن با بريدگيهاي عميق مي باشد . گلهاي آن كوچك و زردرنگ است . ميوه آن رگد يا دراز . پوست آن سبز رنگ و داخل آن قرمز مي باشد . تخمه هندوانه بر حسب انواع مختلف آن ممكن است سياه ، قرمز ، سفيد و يا زرد باشد .
هندوانه داراي اسيد آمينه اي بنام سيترولين و موادي بنام كاروتن و ليكوپن و نوعي قند بنام مانيتول مي باشد
در صد گرم هندوانه مواد زير موجود است
آب 92 گرم
پروتئين 0 5 گرم
مواد چربي 0 2 گرم
نشاسته 6 گرم
كلسيم 0 7 ميلي گرم
فسفر 10 ميلي گرم
آهن 0 5 ميلي گرم
سديم 1 گرم
پتاسيم 100 ميلي گرم
ويتامين آ 600 ميلي گرم
ويتامين ب 1 0 03 ميلي گرم
ويتامين ب 2 0 3 ميلي گرم
ويتامين ب 3 0 2 ميلي گرم
ويتامين ث 8 ميلي گرم
تخم هندوانه داراي حدود 30 درصد روغن است كه از نظر خواص شيميايي مانند روغن بادام مي باشد
تحقيقات جديد نشان داد هندوانه يكي از سالم ترين ميوه هاست و در سلامت معده و كليه نقش مهمي دارد. هندوانه عطش را مي نشاند پوست را مرطوب نگه مي دارد تناسب اندام را حفظ مي كند مكمل خوبي براي معده كمك كننده هضم و خون ساز است.
تخم هندوانه نيز فشار خون بالا را پايين مي آورد و مي توان از ريشه اين ميوه نيز براي جلوگيري از خونريزي استفاده كرد.
اين گياه عناصر زيادي دارد و باعث مي شود انسان با استفاده از آن طي چند روز بويژه در تابستان از آب و ويتامين هاي مختلف بي نياز باشد. خوردن هندوانه ده ها برابر بيشتر از سبزي جات و گوشت مفيد است.92 درصد هندوانه آب است و باقي كمي مواد زلال و روغني است. ميزان قند هندوانه 8 درصد و سرشار از ويتامين هاي آ و ث است. حتي هندوانه براي معالجه بيماري هاي كليه نقرس و بواسير نيز موثر است.
هندوانه نه تنها براي روزهاي داغ تابستان ميوه بسيار مناسبي است بلکه همچنين مي تواند به فرو نشاندن التهاب ناشي از ناراحتي ها و مشکلا‌تي چون آسم‌, آترواسکلروز, ديابت‌, سرطان روده و آرتروز کمک کند .
ميوه شيرين و آبدار هندوانه در واقع با تعدادي از مهمترين انواع آنتي اکسيدانها در طبيعت بسته بندي شده است.هندوانه منبع سرشار از ويتامين سي و نيز منبع‌غني از ويتامين A به ويژه بتاکاروتن است.همچنين هندوانه اي که رنگ صورتي داشته باشد منبع يک آنتي اکسيدان قدرتمند کاروتنديري بنام ليکوپن است.اين آنتي اکسيدان هاي قدرتمند در سرا سر بدن حرکت کرده و راديکال هاي آزاد را خنثي مي کنند.راديکال هاي آزاد موادي در بدن هستند که مي توانند آسيب زيادي به بدن وارد کنند.راديکال هاي آزاد مي توانند کلسترول موجود در خون را اکسيده کرده و باعث چسبيدن آن به ديواره هاي رگ هاي خوني شود که اين حالت منجربه بروز سکته مغزي يا قلبي شود.اين مواد همچنين با فشار آوردن به مجاري تنفسي باعث بسته شدن آنها شده و حملا‌ت آسم را تشديد مي کنند.راديکال هاي آزاد همچنين التهاب ناشي از آرتروز و پوکي استخوان و التهاب مفاصل را موجب شده و همچنين به سلول ها در روده آسيب ميرساندو مي توانند سلول هاي سالم را به سلول هاي سرطاني تبديل کنند.
خوشبختانه ويتامين C و بتاکاروتن براي رهايي يافتن از اين مولکول هاي مضر بسيار کارآمد و مناسب هستند و بنابراين ازبروز چنين آسيب هايي جلوگيري مي کنند در واقع همانطور که در طيف وسيعي از مطالعات و پژوهش هاي علمي سال هاي اخير مشخص شده مصرف مقادير زيادي ويتامين C و بتاکاروتن تاثير قابل ملا‌حظه اي در کاهش خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي‌, کاهش اسپاسم ها و گرفتگي هاي مجاري تنفسي‌, کاهش‌خطر ابتلا به سرطان روده و نيز کاهش علايم بيماري هاي التهاب مفاصل و آرتروز بر جاي مي گذارد.هندوانه همچنين سرشار از ويتامين هاي گروه B است که براي توليدانرژي ضروري هستند.اين ميوه به علا‌وه منبع بسيار غني از ويتامين B1 و ,B2 منيزيم و پتاسيم است.از آنجا که اين ميوه حاوي مقدار زيادي آب بوده‌و به نسبت ديگر ميوه ها کالري کمتري دارد, لذا در هر کالري آن مقداربيشتري از ويژه ريزه مغذي ها وجود دارند.هندوانه همچنين منبع غني از کارتئوئيدي موسوم به ليکوپن است.اين کاروتنوئيد به مقادير زيادي در گوجه فرنگي‌, به ويژه گوجه فرنگي پخته وجود دارد.مطالعات نشان داده است که ليکوپن خواص ضد سرطاني قدرتمندي دارد.
مهمترين سرطان هايي که مصرف مواد غذايي حاوي ليکوپن در پيشگيري از ابتلا به آن ها تاثير دارد عبارتند از سرطان پروستات‌, سرطان سينه‌,سرطان اعضاي داخل شکمي‌, سرطان ريه و سرطان انتهاي روده است.طبق مطالعات انجام شده درباره درصد مواد مغذي موجود در هندوانه‌, هر فنجان از اين ميوه حاوي 64 کالري انرژي‌59 , ميلي گرم ويتامين c به ارزش روزانه 3 درصد32 , واحد بين المللي ويتامين A به ارزش روزانه 1 درصد22 , ميلي گرم ويتامين B6 (پيريدوکسين) به ارزش روزانه 11 صدم درصد32 , ميلي گرم پتاسيم به ارزش روزانه نيم درصد12 , ميلي گرم ويتامين B1 يا ويتامين به ارزش روزانه 8 دهم درصد و 72 ميلي گرم منيزيم به ارزش روزانه 2 و نيم درصد است.

زادگاه اصلي هندوانه، هندوستان است به همين خاطر، وجه تسميه آن (هند وانه) به معناي ميوه هند معروف شده است. هندوانه ميوه اي شيرين و آبدار است كه نه تنها ...

هندوانه (نام علمي: Citrullus lanatus) نوعي بوته و ميوه از دسته صيفيجات است که در جاليز رشد مي‌کند. اصل اين ميوه از هندوستان بوده‌است چنان که از ريشهٔ ...

● سفيدک پودري(سطحي) جاليز Cucurbit powdery mildew اين بيماري از دير زمان در ايران بخصوص در مناطقي که کشت گياهان جاليزي در آنجا معمول بوده وجود داشته ا ...

● سفيدک پودري(سطحي) جاليز Cucurbit powdery mildew اين بيماري از دير زمان در ايران بخصوص در مناطقي که کشت گياهان جاليزي در آنجا معمول بوده وجود داشته ا ...

با گرم شدن هوا، نوشيدن يک ليوان آب يا آبميوه خنک لذتبخش است به خصوص اگر اين آبميوه خانگي و از ميوه هاي تازه تهيه شده باشد... خلاصه بازار آبميوه ها با ...

● سرتان درد مي کند؟ ماهي بخوريد. ماهي زياد مصرف کنيد. روغن ماهي به پيش گيري از سردرد کمک مي کند. زنجبيل هم با کاهش التهاب و درد عملکرد مشابهي دارد. ● ...

در ماه پربرکت رمضان، به منظور حفظ سلامتي و بهره گيري بيشتر از روزه داري به ذکر برخي نکات مورد نياز و مشترک اغلب روزه داران در مورد تغذيه سالم در اين م ...

۱) پس از ذکر نکاتي چند پيرامون نقش اساسي مقدار چربي مصرفي در روند افزايش وزن هر فرد چه به صورت استفاده از چربي هاي آشکار و چه به صورت چربي هاي پنهان، ...

دانلود نسخه PDF - هندوانه