up
Search      menu
تولید و کشاورزی :: مقاله ميگو PDF
QR code - ميگو

ميگو

مروري بر حفظ کيفيت ميگوي پرورشي پس از برداشت

محدوديت صيد از ذخاير دريايي از يک طرف و ازدياد و افزايش جمعيت از طرف ديگر تقاضا براي پروتئين دريايي بويژه ميگو را افزايش داده است .و لذا توجه جوامع بشري به توليد ميگو ازطريق تکثير و پرورش معطوف گرديده است. با عنايت به مشکلات موجود در فرايند توليد لازم است تا محصول باکيفيت نگهداري شده و از فساد و ضايعات آن پيشگيري گردد. دراين راستا مي توان گفت يکي ازراههاي افزايش توليد محصول به حداقل رساندن و کاهش افت هاي کيفي در مراحل مختلف جابه جايي پس از برداشت خواهد بود.
بر اين اساس بهره برداري مناسب و بهينه از ميگوي پرورشي در کشور با بکارگيري روشهاي بهينه جابجايي و فرآوري ميگو و توجه به تغييرات پس از برداشت از اهميت ويژه اي برخوردار مي باشد
الف) تغييرات پس ازبرداشت در ميگوي پرورشي:
۱) خود هضمي(Autolysis)
اتوليز يا خودهضمي مجموعه فرآيندي است که پس از برداشت در بدن ميگو آغاز مي شود و اين فرآيند تحت کنترل آنزيم هاي موجود در عضله ، حفره شکمي (مجاري گوارشي ) و يا ديگر ارگانها بوده و در نهايت منجر به شکسته شدن بسياري از ترکيبات درون بافتي مي گردد. تغييرات خود هضمي و فعاليت هاي آنزيمي بسرعت پس از برداشت آغاز مي شود و در صورت عدم کنترل آن منجر به شکسته شدن و تجزيه بسياري از ترکيبات موجود در بافت ها شده که
مي تواند بر کيفيت خوراکي و ديگر اختصاصات ارگانولپتيک ( خصوصيات خوراکي و ارزشيابي حسي) ميگو تأثير د ...

(مقاله کامل پس از پرداخت در دسترس می باشد)


نقش و جايگاه آبزيان در رژيم غذايي از گذشته حائز اهميت بوده و امروزه آبزيان بعنوان يكي از منابع پروتئيني (پروتئين سفيد ) مورد توجه انسان قرار گرفته و ب ...

ميگوها از خانواده سخت پوستان هستند و در دريا زندگي مي كنند و تنها برخي از گونه هاي آن در آب شيرين يافت مي شوند در ايران ميگوهاي خوراكي اب شور در درباي ...

از آميزش ميگوي سفيد هندي با ماهي ازون برون بوجود مياد و طول بدن تا ۲ متر هم ميرسه ! جدي نگيرين، شوخي کردم..... تا حالا علم نتونسته همچين کاري انجام بد ...

نشانه گذاري يکي از روش هاي است که بر روي انواع گونه هاي آبزي به شيوه هاي مختلف و با اهداف خاص در دنيا متداول بوده که اين کار به Tagging معروف است . در ...

بعد از ماهيان باله دار(Finfish)، سخت پوستاني مانند ميگوي دريايي، ميگوي آب شيرين، خرچنگ ، لابستر و ... از اهميت بالايي در آبزي پروري برخوردارند. سيستم ...

در هندوستان که سهم هر فرد از منابعي چون گوشت و شير ناچيز است ، ماهيها و ميگوها نقش اساسي در توازن جيره غذايي افراد به عهده دارند . در حدود ۹ گونه از ۳ ...

● کيفيت ميگو : براي تشخيص چگونگي کيفيت ميگو ، شکل ،رنگ ،اندازه و حالت آنرامشاهده نموده و علت عيب و نقص را به روشهاي زير مي توان تشخيص داد . ▪ نقاط سيا ...

● بررسي آبزي پروري زيستي در جهان از دهه ي ۱۹۷۰ توليدات آبزي پروري به طور متوسط سالانه ۹ درصد افزايش داشته که اين رقم با رشد ۳ ۱ درصدي صيد و ۹ ۲ درصدي ...