up
Search      menu
جانور شناسی :: مقاله ميكروارگانيسمهاي اندوفيتيك PDF
QR code - ميكروارگانيسمهاي اندوفيتيك

ميكروارگانيسمهاي اندوفيتيك

● كنترل حشرات و پيشرفتهاي جديد برروي گياهان گرمسيري
كنترل آفات وبيماريهاي گياهي گياهان زراعي اغلب با استعمال تركيبات شيميايي انجام مي گيرد. استعمال تركيبات شيميايي كشاورزي جهت كنترل حشرات و پاتوژنهاي گياهي با خطر بزرگي براي كارگران مزارع، مصرف كنندگان و محيط زيست همراه مي باشد. اين تركيبات باعث ازبين رفتن گونه هاي مهمي از حشرات كه آفات ديگر را كنترل مي كنند و ميكروارگانيسمهائي كه نقش حساسي در محيط دارند شده و از رشد و تكثير ميكروبهاي مفيد جلوگيري مي كنند.
كنترل طبيعي و مبارزه بيولوژيك روش جايگزيني است كه در كاهش و يا حتي قطع استعمال تركيبات شيميايي دركشاورزي نقش دارد. كنترل بيولوژيكي آفات كشاورزي در طول ده سال گذشته با توجه بيشتري دنبال شده است.
روشهاي كنترل آفات و بيماريهاي كشاورزي در كاهش هزينه ها و حفظ محيط زيست اهميت زيادي دارد. از جمله اين روش ها استفاده از گروههاي ميكروبهاي مفيد اصلاح شده (تغيير يافته ژنتيكي) مي باشد. اندوفيت ها ميكروارگانيسمهائي هستند كه حداقل يك مرحله از چرخه زندگي خود را درون گياهان سپري مي كنند.
اين ميكرو ارگانيسمها در قرن ۱۹ شناخته شده اند ولي بررسي قابل توجهي روي آنها صورت نگرفت. اما در بيست سال گذشته استعداد و توانائي آنها در حفاظت از گياه ميزبان در برابر حشرات آفت و بيماريها شناسائي شده است. همچنين اين موجودات باعث مقاومت بيشتر گياهان در برابر برخي استرسها مانند كم آبي مي شوند. از طرف ديگر اندوفيتها باعث ترشح هورمونهاي گياهي و ساير مواد كه در بيوتكنولوژي داراي اهميت هستند مانند آنزيمها و داروهايي چون آنتي بيوتيكها و داروهاي ضد تومور مي شوند.
در گياهان علفي نسل خاصي از قارچ اندفيت باعث كنترل حشرات آفت مي شوند. از سوي ديگر آنها باعث ايجاد مسموميت ناشي از سموم داخلي، كاهش وزن، كاهش توليد شير و ساير اثرات در احشام و گياهخواران ديگر كه مصرف كننده اين گياهان هستند مي شوند.
برخي از مكانيسمهاي كنترل حشرات براساس ناخوشايند بودن گياه براي تعداد زيادي از آفات مثل ملخها، شته ها، سوسكها و حشرات ديگر مي باشد. اندوفيتها ممكن است سمومي مثل آلكالوئيد ارگوت و نروتوكسين توليد كنند كه باعث مرگ، كاهش سرعت گسترش و پراكنش آنها در محيط مي شود. ايجاد مقاومت در گياه ميزبان تحت تاثير چند فاكتور قرار مي گيرد كه عبارتند از : حاصلخيزي خاك، كمي آب و استرسهاي دمائي، PH خاك، ژنوتيپ اندوفيت و گياه.
بنابراين اثر متقابلي پيچيده اي بين گياه - اندوفيت - آفت در ارتباط با محيط وجود دارد. برخي از اندوفيتها قارچ بيماريزا (پاتوژن) هستند كه قادرند حشرات را آلوده سازند و باعث مرگ آنها شوند.
اثر غير مستقيم ديگر اندوفيتها كنترل انگلهاي خارجي حيوانات اهلي است. حشراتي چون horn fly كه انگل خارجي احشام است اگر از كود حيواناتي كه از علوفه آلوده به اندويت تغذيه مي كنند، استفاده كند باعث مرگ يا كاهش پراكنش آنها مي شود.
اخيرا روشDNA نوتركيب كه به مهندسي ژنتيك معروف است بعنوان وسيله اي جهت اصلاح ميكرو ارگانيسمهاي اندوفيت بكار مي رود كه باعث ايجاد خصوصيات جديد مي شود كه مورد توجه بخش كشاورزي است (ازجمله كنترل بيولوژيكي) باكتري اندوفيت اصلاح شده ژنتيكي كه قادر به ترشح توكسين در مقابل آفات مي باشد به درون گياه تلقيح مي شود تا آنها را در برابر حملات حشرات محافظت كند.
كاربرد گياهان تلقيح شده با ميكرو ارگانيسمهاي اندوفيت تغيير يافته در مقايسه با كاربرد گياهان ترانسژنيك يا استعمال تركيبات شيميايي داراي مزاياي زيادي است. هم اكنون اين روشها بطور گسترده در كشاورزي استفاده مي شود. بيشتر پژوهشها در خصوص گياهان نواحي معتدل انجام گرفته است و اطلاعات راجع به نواحي گرمسيري در اين خصوص كم مي باشد. نتايج اوليه نشان داده كه گياهان گرمسيري ميزبانهاي ميكرو ارگانيسمهاي متنوعي هستند كه هنوز طبقه بندي تعدادي از آنها مشخص نشده است و نمونه هاي مناسبي جهت تحقيقات زيست فناوري مي باشند. انتظار مي رود روشهاي جديد مطالعه اثر متقابل بين اندوفيتها وميزبان آنها همچنين توليد داروهاي جديد كه توسط اندوفيتهائي توليد شده، داراي اعتبار زيست فناوري ميباشند با افزايش مطالعات برروي ميكرو ارگانيسمهاي گرمسيري شناسائي گردند.

● كنترل حشرات و پيشرفتهاي جديد برروي گياهان گرمسيري اين تركيبات باعث ازبين رفتن گونه هاي مهمي از حشرات كه آفات ديگر را كنترل مي كنند و ميكروارگانيسمها ...

دانلود نسخه PDF - ميكروارگانيسمهاي اندوفيتيك