up
Search      menu
تغذیه و خوراکیها :: مقاله قهوه فرانسه PDF
QR code - قهوه فرانسه

قهوه فرانسه

قهوه به هفت روايت

قهوه از جمله نوشيدني هاي پرطرفداري است که از دانه قهوه به دست مي آيد. انواع مرغوب اين دانه ها از نوع عربي است که در مناطق مرتفع قاره هاي آسيا، آفريقا و آمريکا پرورش داده مي شود. مطالعات نشان داده اند هرقدر محل پرورش قهوه در ارتفاع بالاتري باشد، دانه هاي آن کيفيت بهتري خواهند داشت. در اين پوستر نيز مي خواهيم روش هاي متداول تهيه قهوه و تفاوتشان با هم را برايتان بازگو کنيم.
قهوه فرانسه
اين نوع قهوه را اولين بار يک فرانسوي به نام «ژان باپتيست دوبلوا» تهيه کرد که معروف ترين روش غربي به حساب مي آيد. قهوه فرانسه با استفاده از دستگاه خودکار درست مي شود که از ۲ تا ۱۲ فنجان قهوه دم مي کند. آب مستقيما روي قهوه اي که درون فيلتر يا صافي کاغذي در بخش داغ بالايي دستگاه قرار دارد، ريخته مي شود. آب در محفظه مخصوص به طرف المنت گرمايشي در کف دستگاه فشار مي آورد و آب داغ از يک لوله در بالاي دستگاه خارج مي شود. قهوه آماده شده از صافي مي گذرد و به پايين مي ريزد و در فنجان جمع مي شود.
البته براي آنکه مطمئن شويد قهوه فرانسه تان مرغوبيت کافي دارد، بهتر است مقداري از آن را روي آب بپاشيد. قهوه فرانسه مرغوب، خشک و براي مدت طولاني روي سطح آب باقي مي ماند در حالي که قهوه نامرغوب ته نشين و حتي جذب آب سرد مي شود.
● کافه لاته
اين نوع قهوه، اسپرسويي غليظ است که روي آن مقدار زيادي شير داغ ريخته و با لايه اي کف شير نازک پوشانده شده باشد. شبيه کاپوچينو است با اين تفاوت که در کاپوچينو نسبت مقدار کف شير و شير داغ و اسپرسو مساوي است در حالي که در کافه لاته نسبت شير تقريبا دو برابر اسپرسوست و کف شير نيز فقط بالاي فنجان را از لبه به بالا مي پوشاند.
● شير قهوه
روشي ديگر براي خوردن قهوه است که در آن از شير جوشيده، يک فنجان قهوه اسپرسو يا قهوه فرانسه و اندکي پودر شکلات يا دارچين استفاده مي شود. براي تهيه اين نوشيدني بايد مقداري شير ( با دماي ۶۵ تا ۷۵ درجه سانتي گراد) به يک فنجان قهوه فرانسه يا اسپرسو بيفزاييد. لايه اي نازک از کف شير را به عنوان رويه به آن اضافه کنيد و اگر تمايل داريد قهوه را در آخر کار اضافه کنيد، آن را به آرامي در وسط فنجان بريزيد. سپس با پودر شکلات يا دارچين شيرقهوه تان را تزيين کنيد.
● کاپوچينو
اين روش تهيه قهوه نيز ايتاليايي است و کاپوچينو در فنجان هاي پهن، سرو مي شود. براي آماده کردن آن، از يک سوم اسپرسو، يک سوم شير داغ و يک سوم کف شير استفاده مي شود. مي توان گرد کاکائو يا دارچين را به عنوان رويه به آن اضافه کرد. براي غلظت بيشتر مي توانيد يک اسپرسوي ديگر نيز به محتويات اضافه کنيد.
● اسپرسو
اسپرسو در زبان ايتاليايي به معناي «سريع» است و اين نوع قهوه نيز به سرعت دم مي شود. اسپرسو روشي ايتاليايي است که در سال ۱۹۰۳ اولين بار «لوييجي بتزرا» آن را معرفي کرد. در اين روش دم کردن، دوسوم قهوه به کار رفته در قهوه فرانسه و مقدار کمي آب (تقريباً ۴۵ ميلي ليتر) استفاده و قهوه را دم مي کنند. اين کار در دستگاهي مخصوص انجام مي گيرد. سريع دم کشيدن قهوه، فرصتي را براي استخراج ترکيبات نامطلوب نخواهد داد. البته براي تهيه بهترين نوع قهوه اسپرسو بايد از آب سرد و تازه استفاده کرده، قهوه را در صافي ريخت و فنجان ها را از قبل گرم کرد.
● کافه گلاسه
يکي از دسرهاي معروف و سردي که در تهيه اش از قهوه استفاده مي شود، کافه گلاسه است. براي تهيه آن دو فنجان بستي وانيلي را با يک فنجان خامه رقيق مخلوط مي کنند. به يک و نيم فنجان قهوه سرد نيز شش قاشق غذاخوري شکر مي افزايند. سپس اين دو را با هم مخلوط مي کنند و در فريزر قرار مي دهند تا به اصطلاح قوام بيايند. کافه گلاسه در ليوان سرو مي شود و به آن چهار قاشق غذاخوري خامه زده شده اضافه مي کنند. اين دسر با ميلک شيک قهوه کاملاً متفاوت است زيرا در آن، ۲ فنجان شير را با ۲ قاشق غذاخوري شکر، ۴ قاشق غذاخوري بستني وانيلي و قهوه سرد اما غليظ مخلوط مي کنند. تمام محتويات را به مدت ۵ دقيقه و با سرعت زياد در مخلوط کن مي زنند و در ليواني که از قبل سرد شده است، مي ريزند.
قهوه ترک
قهوه ترک به نام هاي «قهوه يوناني» و «ارمنستاني» نيز شناخته مي شود و نوشيدن آن در مناطق خاورميانه رايج است. در ترکيه تا سال ۱۹۸۰ به قهوه ترک همان قهوه مي گفتند اما با آمدن روش هاي اروپايي اين روش تهيه به روش سنتي تهيه قهوه در اين کشور تبديل شد. ترک ها براي تهيه اين قهوه، آداب خاصي دارند اول اينکه آن را در فنجان هاي بي دسته کوچک و همراه يک ليوان آب سرد سرو مي کنند. آنها معتقدند خوردن آب باعث مي شود تا طعم قهوه به خوبي احساس شود. ترک ها راز تهيه يک قهوه ترک خوشمزه را در تهيه آن روي حرارت ملايم مي دانند. آنها به ازاي هر نفر يک فنجان آب سرد در قهوه جوش دستي مي ريزند و سپس به همان تعداد يا دو برابر با قاشق چاي خوري قهوه اضافه مي کنند. قهوه جوش را روي حرارت ملايم مي گذارند و اصلا آن را هم نمي زنند زيرا معتقدند که با اين کار کف قهوه از بين مي رود. وقتي قهوه شروع به جوشيدن کرد، ظرف را از روي اجاق برمي دارند و قهوه را در فنجان مي ريزند.
● هفت نکته کليدي براي دم کردن قهوه
۱) جوشيدن باعث تلخي قهوه مي شود، پس هرگز قهوه را نجوشانيد.
۲) قهوه را دوباره گرم نکنيد بلکه هر بار آن را تازه تهيه و در فنجان سرو کنيد.
۳) حتما از آب تازه و سرد براي تهيه آن استفاده کنيد.
۴) از تفاله قهوه دوباره استفاده نکنيد. آنچه باقي مانده، اجزاي تلخ و نامطبوع قهوه هستند.
۵) براي نتيجه بهتر، به ازاي هر ۱۸۰ ميلي ليتر آب ،۱۰ گرم قهوه آسياب شده استفاده کنيد.
۶) قهوه را فقط براي ۲۰ دقيقه مي توان روي اجاق گرم نگه داشت زيرا بعد از اين مدت، عطر و طعم آن کم مي شود و نامطبوع خواهد شد.
۷) دم کردن قهوه در ظروف استيل بهترين نتيجه را دارد.

قهوه درختي است كه ارتفاع آن تا هشت متر ميرسد داراي ساقه اي استوانه اي شكل و برگهاي نوك تيز ، متقابل ، بيضوي و هميشه سبز مي باشد . گلهاي قهوه برنگ سفيد ...

مقدمه قهوه Coffee درختي است که ارتفاع آن تا هشت متر مي‌رسد داراي ساقه‌اي استوانه‌اي شکل و برگهاي نوک تيز ، متقابل ، بيضوي و هميشه سبز مي‌باشد. گلهاي ق ...

درخت قهوه كه برگ هايي هميشه سبز و زيبا دارد، گياهي است از تيره Coffee كه دانه هاي آن را به صورت هاي مختلف همچون پودر و خرده هاي ريز ودرشت به فروش مي ر ...

۱ BRAZILIAN: طعم ملايمي دارد از گونه عربيكا ميباشد. در برزيل كشت ميشود. ۲ COLUMBIAN: از گونه عربيكا ميباشد طعم تند و كمي ترش دارد. در كلمبيا كشت ميشود ...

شايد شما تا به حال اطلاعات زيادي راجع به اعتياد و وابستگي به مواد مخدر، سيگار، قرص هاي شادي آور و غيره کسب کرده باشيد، اما جاي ماده اي بسيار شايع که ت ...

Barbados sugar : شکر قهوه اي نيشکر. Barley sugar :آب نبات : شکر نيست اما يک شيريني سفت آمريکايي است که از آب جو و شکر تهيه شده است. Beet sugar :کريستا ...

قهوه، يکي از پرطرفدارترين نوشيدني هاي دنياست که عطر و طعم دلنشيني دارد و در قديم، مصرفش بين ايراني ها خيلي رايج بوده؛ آنقدر که اصطلاح «قهوه خانه» از « ...

چند ماه پيش، مدير عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: «در صورت بروز شرايط بحراني، ۲۵ درصد از آب شرب مردم شهر تهران از طريق آب هاي بسته بندي تامين م ...

دانلود نسخه PDF - قهوه فرانسه