up
Search      menu
پزشکی و دامپزشکی :: مقاله قند خون PDF
QR code - قند خون

قند خون

۱۳پيشنهاد خوراکي به ديابتي ها

اگر مبتلا به ديابت هستيد، جالب است بدانيد آنچه در دهان مي گذاريد، مي تواند سبب بالارفتن يا پايين آمدن قند خونتان شود. در اينجا ۱۳ ماده غذايي را به شما معرفي مي کنيم که مي توانند جلوي افزايش قند خونتان را بگيرند پس با ما همراه شويد...
۱) سيب
اکثر متخصصان تغذيه توصيه مي کنند حتما در رژيم غذايي يک فرد ديابتي سيب باشد زيرا اين ميوه کالري بسيار پاييني دارد و فيبرش که همان پکتين است بسيار بالا بوده و جلوي گرسنگي را مي گيرد. به اين دليل به کاهش قند خون نيز بسيار کمک مي کند.
۲) جو
مي توان جو را جايگزين برنج سفيد کرد تا ميزان قندخون بعد از صرف غذا حدود ۷۰ درصد کاهش يابد و تا ساعت ها ثابت بماند. زيرا فيبرهاي محلول جو، هضم را کند کرده و سبب جذب تدريجي قند مي شوند. جوي دوسر نيز همين خاصيت را دارد به طوري که مصرف آن باعث مي شود بين آنزيم هاي هضم کننده در معده و ترکيبات کربوهيدراتي غذا يک سد چسبناک به وجود بيايد. در نتيجه دستگاه گوارش مدت طولاني تري غذا را در خود نگه داشته و قندها به تدريج وارد خون مي شوند.
۳) گوشت گاو و مرغ
مي توانيد قسمت هاي کم چرب گوشت گاو را انتخاب کنيد و يک چهارم بشقاب تان را در هر وعده غذايي به آن اختصاص دهيد. رساندن به اندازه پروتئين به بدن باعث مي شود مدت طولاني تري سير بمانيد و در صورت لاغر شدن حجم بافت ماهيچه اي تان کاهش نيابد. در ضمن، مصرف پروتئين به افزايش متابوليسم بدن کمک مي کند. گوشت سينه مرغ نيز در مقايسه با ران يا ساير قسمت ها چربي کمتري دارد و خوردن اين گوشت نيز براي ايجاد تنوع در برنامه غذايي روزانه به مبتلايان ديابت توصيه مي شود.
۴) ميوه هاي قرمز و بنفش
انواع ميوه هاي قرمز و بنفش مانند انگور قرمز، انار، آلو سياه، آلبالو و گيلاس، کلم قرمز و چغندر حاوي ترکيبي طبيعي به نام آنتوسيانين هستند. محققان مي گويند اين رنگدانه ها مي توانند سبب کاهش قندخون شده و در عين حال محرک توليد انسولين در بدن باشند.
۵) کلم بروکلي
اين سبزي غني از کروم بوده که در طولاني مدت نقشي اساسي و مهم در تنظيم قندخون دارد. در ضمن اين سبزي از منابع غني ويتامين C است بنابراين عادت به مصرف آن به صورت خام و بخارپز شده به اين بيماران توصيه مي شود.
۶) هويج
هويج، يکي از منابع طبيعي غني از بتاکاروتن است که مي تواند خطر ابتلا به ديابت را کاهش داده و قندخون را تنظيم کند. در گذشته تصور بر آن بوده که هويج بايد از برنامه غذايي ديابتي ها حذف شود در حالي که اين روزها مصرف اين سبزي مي تواند آثار مفيدي را براي آنها داشته باشد.
۷) ماهي
يکي از دلايل مرگ ومير بيماران ديابتي، ابتلا به ناراحتي هاي قلبي – عروقي است و مصرف يک يا دو بار ماهي در هفته مي تواند اين احتمال را حداقل ۴۰ درصد کاهش دهد. از سوي ديگر، اسيدهاي چرب موجود در اين منبع پروتئيني احتمال ابتلا به ديابت، مقاومت در برابر انسولين و التهاب را که از جمله فاکتورهاي اصلي ابتلا به ناراحتي هاي قلبي – عروقي است، پايين مي آورد.
۸) دانه کتان
دانه هاي کتان غني از پروتئين، فيبر، چربي هاي خوب (از نوعي که در ماهي موجود هستند) و منيزيم است. يادتان باشد که اين ترکيبات همگي قندخون را تنظيم کرده و به سلول ها در جذب انسولين کمک مي کنند. بنابراين چه بهتر که آن را در برنامه غذايي روزانه تان بگنجانيد.
۹) شير و ماست
اينها مواد غذايي غني از پروتئين و کلسيم هستند و مي توانند به کاهش وزن کمک کنند. از سوي ديگر اين مواد مقاومت در برابر انسولين را از بين مي برند. پس روزانه يک ليوان شير و يک ليوان ماست کم چرب ميل کنيد.
۱۰) گردو
گردو حاوي مقادير بالايي فيبر و پروتئين بوده و قند موجود در آن به آهستگي جذب مي شود. مي توانيد روزانه دو عدد از اين مغز را در وعده هاي غذايي تان در طول روز ميل کنيد.
۱۱) روغن زيتون
روغن زيتون طلاي مايع ناميده مي شود زيرا حاوي ترکيبات ضدالتهابي و قوي است که محققان آن را با آسپيرين مقايسه مي کنند. افرادي که رژيم مديترانه اي دارند و روغن زيتون، ميوه و سبزي ها، غلات و گوشت کم چرب مي خورند کمتر به ديابت و ناراحتي هاي قلبي و عروقي دچار مي شوند. هر دوي اين بيماري ها در پي التهاب در بدن به وجود مي آيند. برخلاف کره، چربي خوب روغن زيتون سبب افزايش مقاومت بدن در برابر انسولين نشده و حتي اين مقاومت را کاهش مي دهد.
۱۲) کره بادام زميني
تحقيقات به تازگي نشان داده اند، مصرف کره بادام زميني مي تواند اشتها را کم کرده و سبب سيري بيشتر فرد در مقايسه با زماني شود که مواد قندي کم فيبر مصرف مي کند. در ضمن، کره بادام زميني غني از چربي هاي غيراشباعي است که مي توانند قندخون را تنظيم کنند پس براي تنوع اين خوراکي را در صبحانه تان بگنجانيد.
۱۳) نان سبوس دار
مصرف زياد نان سفيد نيز مي تواند حساسيت بدن به انسولين را کاهش داده و سبب افزايش قندخون شود در صورتي که نان سبوس دار دقيقا برعکس عمل مي کند. به همين دليل مصرف مرتب اين ماده غذايي در رژيم افراد مبتلا به ديابت توصيه مي شود.

کم خوني وضعيتي است که درآن، تعداد يا اندازه گلبول هاي قرمز يا مقدار هموگلوبين موجود درخون کاهش يافته و تبادل اکسيژن و دي اکسيد کربن بين خون و سلول ها ...

کم‌ خوني ‌ANEMIA کم‌ خوني‌ وضعيتي‌ است‌ که‌ در آن‌ تعداد يا اندازه‌ گلبول‌هاي‌ قرمز و يا مقدار هموگلوبين‌موجود در خون‌ کاهش‌ يافته‌ و تبادل‌ اکسيژن‌ و ...

قلب تلمبه بدن است. کارخانه پمپاژ خون به تمام نقاط بدن که از چند ماه قبل از تولد تا آخرين لحظه زندگي يک لحظه هم از فعاليت نمي ايستد. براي زنده ماندن سل ...

● ديد کلي عمل دستگاه گردش خون بر آوردن نيازهاي بافتها است، يعني حمل مواد غذايي به بافتها ، حمل فراورده هاي زائد به خارج از بافتها ، رساندن هورمونها از ...

از ميان آزمايش هاي گوناگوني که براي غربالگري و تشخيص بيماري ها انجام مي دهيم، آزمايش خون حس ديگري دارد. از درد ناچيز وارد شدن سوزن به دست مان که بگذري ...

صنعتي شدن جوامع، کاهش تحرک، استرس ها، انقباض هاي عضلاني و اشکالات اسکلتي، وزن بالا، بي حرکتي در خودرو هنگام ترافيک هاي سنگين و عوامل ديگر سبب شده تا ت ...

آيا مي دانستيد با تغيير جزيي در برخي عادات روزانه خود مي توانيد حتي بدون رژيم به کاهش وزن و تناسب اندام برسيد؟ براي از دست دادن نيم کيلو از وزن تان با ...

خون مايعي لزج است که بخشي از آن را مايعي به نام پلاسما و بخش ديگر را عناصر جامد معلق در پلاسما تشکيل مي دهد. بخش جامد خون شامل اريتروسيتها (گلبولهاي ق ...

دانلود نسخه PDF - قند خون