up
Search      menu
تولید و کشاورزی :: مقاله قندکله PDF
QR code - قندکله

قندکله

مراحل توليد قند

مقدمه
قند يک محصول استراتژيک مي باشد. که از نيشکر و چغندرقند تهيه مي شود. نيشکر در منطقه خوزستان کشت مي شود و مزيت ان نسبت به چغندرقند در اين است که ميزان برداشت ان در هکتار بيشتر است. و چون کشت چغندرقند به علت مشکلات کم ابي کم است از اهميت بيشتري برخودار مي شود و تفاوت کارخانه نيشکر و چغندرقند در مرحله اول يعني شستشو، خرد کردن است. و تفاوت زيادي نسبت به هم ندارند.
اولين مرحله کارخانه قند، اندازه گيري درصد قند، چغندر مي باشد. که عمل بعداز ذخيره سازي انجام مي شود. مرحله اول خط توليد شستشو و تميز کردن چغندرها مي باشد، مرحله دوم خلال ريز کردن چغندر و سپس عمل استخراج صورت مي گيرد. که بعداز اينکه وارد دستگاه ديفوژن يا دستگاه استخراج کننده مي شوند. اصول کار استخراج بدين صورت است که با خاصيت اسمز خلال را در اب ريخته و دو محصول عمده که شربت و تفاله است توليد مي نمايند. که به ان شربت خام مي گويند. به علت انکه علاوه بر قند در اب، ذرات پکتين، پروتئين، رنگدانه و……. وارد مي شود. اين شربت خام را براي تهيه شکر نمي توان استفاده کرد. و ابتدا بعداز استخراج بايد تصفيه شود. البته به طور 0100 0 تخليص نمي شود. ولي درصد خلوص بالايي دارد. که بعداز عمل تصفيه، بايد شربت وارد دستگاه تغليظ شونده، غليظ شده و بعد وارد دستگاه کريستاله کننده شده و عمل کريستاليزاسيون بر روي ان انجام شود. که اين محصول، دانه هاي شکر ...

(مقاله کامل پس از پرداخت در دسترس می باشد)