up
Search      menu
پزشکی و دامپزشکی :: مقاله قليايي شدن خون PDF
QR code - قليايي شدن خون

قليايي شدن خون

تعادل اسيد و باز در بدن

غذايي که ما مصرف مي کنيم با اکسيژن ترکيب گرديده و انرژي توليد ميکند اما پس ازسوختن، غذا تبديل به يک پسماند اسيدي شده و وارد جريان خون ميگردد. اين مواد زائد از طريق تعريق و ادرار دفع مي گردند اما هميشه بدن قادر نيست تا با اين افزايش اسيديته مقابله کند. اين مواد زائد اسيدي غالبا از اسيدهاي چرب، کلسترول، اسيد اوريک، سنگهاي کليه، فسفاتها و سولفاتها تشکيل يافته
اند. تجمع اين مواد زائد در بافتهاي بدن روند پيري را سرعت ميبخشند.
علت کلسترول بالا کم تحرکي و مصرف نان و پاستاي بيش از حد علت اسيد اوريک مصرف گوشت علت اسيد فسفريک مصرف برنج، برخي غلات و نوشابه هاي گازدارو منشاء اسيد سولفوريک مصرف زرده تخم مرغ ميباشد. اسيد فسفريک و اسيد سولفوريک براي بدن سمي ميباشند و ميبايست توسط مواد معدني خنثي گردند تا به بدن آسيب نرسانند.
کلا بدن براي متعادل نگه داشتن سطح PH خون يا مواد اسيدي را در بافتهاي بدن رسوب ميدهد که با تداوم اين روند اسيديته اينگونه بافتها افزايش يافته و نهايتا به مرگ سلولها و سرطاني شدن آنها مي انجامد و يا به کمک مواد معدني و قليايي ارگانها و استخوانها آنها را خنثي ميسازد. کلسيم، منيزيوم، سديم و پتاسيم از مهمترين مواد معدني قليايي ميباشند که بدن براي خنثي کردن مواد اسيدي از آنها استفاده ميکند. در واقع با ترکيب اسيد و باز يک نمک خنثي تشکيل شده و از کليه ها دفع ميگردد. بدن براي خنثي سازي مواد اسيدي از کلسيم استخوانها برداشت ميکند که نهايتا به پوکي استخوان منجر خواهد شد.
درجه PH از ۰ تا ۱۴ متغير ميباشد. اعداد بالاي ۷ قليايي (باز) و اعداد پايين ۷ اسيدي محسوب ميگردند.PH ۷ نيز خنثي ناميده ميشود. خون، لنف و مايع مغزي نخاعي در بدن به گونه اي طراحي گرديده اند که در محيطي اندکي قليايي (بازي) ميبايست بسر ببرند. نسبت ايده آل اسيد به باز در خون ميبايست ۲۰:۸۰ باشد.PH طبيعي خون نيز ۷.۴ ميباشد.
● اسيدي شدن PH خون علل گوناگوني دارد:
۱) استرس هيجاني. استرس و تنش اسيديته خون را افزايش ميدهد.
۲) رژيم غذايي اسيدي کننده خون.
۳) تجمع مواد سمي.
۴) واکنش سيستم ايمني بدن.
بدن براي جبران PH اسيدي از املاح معدني قليايي استفده ميکند. چنانچه رژيم غذايي حاوي مواد معدني کافي براي جبران نباشد، همانطور که توضيح داده شد تجمع اسيد در سلولهاي بدن و يا آزادسازي مواد معدني استخوانها را در پي خواهد داشت.
جالب است بدانيد که PH ۶.۹ خون ميتواند منجر به مرگ انسان گردد. هنگامي که اسيديته خون و مايعات بدن از حد معمول افزايش مي يابند مشکلات بسياري را در بلند مدت براي فرد پديد مي آورد که به برخي از آنها اشاره مي کنيم:
۱) پيري زود رس.
۲) آسيب به سيستم قلبي عروقي افزايش تصلب شرايين.
۳) افزايش وزن، چاقي و ديابت.
۴) سنگ کليه و نارساييهاي کليوي و مثانه اي.
۵) کاهش عملکرد سيستم ايمني بدن.
۶) افزايش آسيبهاي راديکالهاي آزاد خون.
۷) پوکي استخوان.
۸) درد مفاصل، آرتروز، درد عضلات و تجمع اسيد لاکتيک.
۹) خستگي مزمن سردرد سر گيجه ترش کردن(رفلکس معده) گاستريت معده کاهش انرژي.
۱۰) افزايش ترشحات مخاطي.
۱۱) افزايش تنش واسترس بي خوابي.
۱۲) خشکي پوست ومو ناخنهاي شکننده.
۱۳) افزايش بروز سرطان.
۱۴) کاهش توانايي بدن در جذب مواد معدني و ديگر مواد مغذي.
البته بيش از حد قليايي شدن خون نيز براي بدن مضر ميباشد و بايد سعي شود تا تعادل اسيد و باز بدن با مصرف رژيم غذايي مطلوب حفظ گردد. از آنجايي که بدن در محيط اندکي قليايي تر بهترين کارايي را داراست بنابراين بايد بيشتر از غذاهايي که پس از گوارش يافتن توليد باز ميکنند استفاده شود. ميزان اسيدي و قليايي بودن مواد غذايي پس از گوارش آنها تغيير مي يابد. مثلا پرتغال که يک ميوه بسيار اسيدي ست پس از متابوليزه شدن ادرار را قليايي ميکند.
مواد غذايي که پس از مصرف بدن را اسيدي ميکنند (۲۰ تا ۴۰ درصد رژيم غذايي را بايد شامل گردد):
شيرين کننده هاي مصنوعي گوشت نوشابه هاي گازدار غلات و حبوبات فاقد سبوس شکلات سيگار قهوه داروها ماهي مربا ژله ها پاستا شيريني و کيک نمک شکر سفيد چاي سياه سرکه سفيد شير تخم مرغ لبنيات (به غير از ماست) ذرت عدس زيتون زغال اخته آلو بستني سوسيس و کالباس آسپرين غذاهاي سرخ کرده آجيل آب ميوه هاي غير طبيعي (موجود در سوپر مارکتها) روغنها(بويژه زيتون) خردل ترشي ها.
مواد غذايي که پس از مصرف بدن را قليايي ميکنند (۶۰ تا ۸۰ درصد رژيم غذايي را بايد شامل گردد):
تمام ميوه ها به غير از آلو تمام سبزيجات جوانه ها ادويه جات نخود فرنگي لوبيا آجيل(بادام) ماست سينه مرغ تخم مرغ پخته عسل.
▪ با خيساندن آجيلها (مغزها) درون ظرف آب به مدت چند ساعت ميتوانيد از خاصيت توليد اسيد اين مواد غذايي بکاهيد.
▪ با طولاني کردن مدت جويدن غلات ميتوانيد از خاصيت اسيد سازي آنها بکاهيد. (هر لقمه را ۴۰ بار بجويد).

کم خوني وضعيتي است که درآن، تعداد يا اندازه گلبول هاي قرمز يا مقدار هموگلوبين موجود درخون کاهش يافته و تبادل اکسيژن و دي اکسيد کربن بين خون و سلول ها ...

کم‌ خوني ‌ANEMIA کم‌ خوني‌ وضعيتي‌ است‌ که‌ در آن‌ تعداد يا اندازه‌ گلبول‌هاي‌ قرمز و يا مقدار هموگلوبين‌موجود در خون‌ کاهش‌ يافته‌ و تبادل‌ اکسيژن‌ و ...

قلب تلمبه بدن است. کارخانه پمپاژ خون به تمام نقاط بدن که از چند ماه قبل از تولد تا آخرين لحظه زندگي يک لحظه هم از فعاليت نمي ايستد. براي زنده ماندن سل ...

● ديد کلي عمل دستگاه گردش خون بر آوردن نيازهاي بافتها است، يعني حمل مواد غذايي به بافتها ، حمل فراورده هاي زائد به خارج از بافتها ، رساندن هورمونها از ...

از ميان آزمايش هاي گوناگوني که براي غربالگري و تشخيص بيماري ها انجام مي دهيم، آزمايش خون حس ديگري دارد. از درد ناچيز وارد شدن سوزن به دست مان که بگذري ...

اين موضوع حقيقت دارد که معمولا ما در صورتي دچار چاقي يا اضافه وزن مي شويم که يا زياد غذا بخوريم يا به اندازه کافي فعاليت بدني نداشته باشيم. اما گاهي چ ...

همه آنهايي که اضافه وزن دارند و به سلامت خودشان اهميت مي دهند؛ احتمالا با يک قصه پرغصه دست به گريبان اند: رژيمي براي کاهش وزن! اگر اين قصه، غصه شما هم ...

خون مايعي لزج است که بخشي از آن را مايعي به نام پلاسما و بخش ديگر را عناصر جامد معلق در پلاسما تشکيل مي دهد. بخش جامد خون شامل اريتروسيتها (گلبولهاي ق ...

دانلود نسخه PDF - قليايي شدن خون