up
Search      menu
سایر :: مقاله عطر PDF
QR code - عطر

عطر

عطر آميزه اي از روغنهاي اساسي، تركيبات معطر، ثابت كننده و الكل مي باشد. روغن هاي اساسي از طريق تقطير گلها،گياهان و علفها بدست مي آيد.اگر عصاره گيري ازطريق تقطير ميسر نباشد توسط روغنهاي جاذب اين كار صورت مي گيردمانند گل ياس.عصاره گيري توسط روغنهاي جاذب اساسا عمل استخراج توسط جذب مواد معطر بداخل موم و سپس استخراج و جدا سازي روغن بدبو توسط الكل ميباشد. در ساختن عطر مواد شيميايي معطر نيز بكار ميرود. ثابت كننده ها كه وظيفه پيوند دادن و متصل كردن عطرهاي گوناگون را بعهده دارند شامل بلسان ( درخت گل حنا )، عنبر سائل و شيره غدد بودار آهوي مشك ( نوع غليظ آن بدبو بوده اما در محلول الكل به عنوان عامل نگهدارنده كاربرد دارد ). ميزان الكل افزوده بستگي به عطر دارد.
انواع عطر و خواص آنها
همان طور كه درصد(غلظت) تركيبات معطر (اروماتيك) كاهش مي يابد، شدت و طول عمر عطر نيز كاهش مي يابد.
1- عصاره عطر: %40-20 تركيبات معطر
2- EAU DE PERFUM :%20-10 تركيبات معطر
3- EAU DE TOILETTE :%10-5 تركيبات معطر
4- EAU DE COLOGNE:%3-2 تركيبات معطر
تركيب آب و الكل بعنوان حلال مواد معطر بكار ميرود. در عمل گرماي بدن سبب ميگردد تا حلال بسرعت تبخير شده و عطر بروي پوست باقي بماند تا بتدريج طي چندين ساعت تبخير گردد.
مراحل تبخير عطر
1- رايحه اوليه: رايحه اي كه پس از چند دقيقه از استعمال عطر احساس مي گردد. رايحه اوليه همان احساس اوليه از بوي عطر مي باشد. به همين خاطر در فروش عطر تاثير بسزايي دارد. رايحه اين مرحله تازه و تند مي باشد. تركيباتي كه در اين مرحله دخيل هستند بوي تند داشته و شديدا فرار ميباشند و بسرعت تبخير ميگردند.
2- رايحه ثانوي: رايحه عطرثانوي زمانيكه رايحه ابتدايي از ميان ميرود آشكار ميگردد. رايحه ثانوي بدنه اصلي عطر را تشكيل ميدهد و بعنوان ملايم كننده بوي تند اوليه بكار ميرود.رايحه اين مرحله چيزي حدود 10 دقيقه تا 1 ساعت بعد از استعمال عطر احساس ميگردد.
3- رايحه پايه: رايحه عطر زماني كه رايحه اوليه و ثانويه از ميان مي روند. تركيبات اين گروه معمولا ثابت كننده مي باشند. رايحه اين مرحله قبل از 30 دقيقه از استعمال عطر احساس نخواهد شد.
منابع عطر سازي
گياهان بعنوان منابع روغنهاي اساسي و تركيبات معطر عمده بشمار مي آيند. گياهان اين تركيبات را بخاطر محافظت از حيوانات گياه خوار و همچنين جذب حشرات گرده افشان توليد مي كنند.
1- گلها: بزرگترين منبع مواد معطر مي باشند كه شامل گل هاي سرخ، مريم، ميخك، ياس و ابريشم هستند.
2- برگها: برگهاي نعناع هندي، بنفشه، رزماري، مركبات، گوجه فرنگي و علف خشك.
3- ريشه و ساقه هاي زيرزميني: ريشه درخت جوز و زنجبيل.
4- دانه ها: دانه هاي گشنيز، زيره، كاكائو، هل و باديان.
5- ميوه ها: ميوه هاي تمشك، توت فرنگي، سيب، مركبات، وانيل، فلفل شيرين.
6- روغن چوب: چوب درختان سرو، عرعر، كاج و صنوبر.
7- پوست درختان: درخت نعناع.
8- رزين(صمغ): رزين بوته كندر، بلسان(درخت گل حنا)، كاج و صنوبر.
منابع حيواني
1- مشك: از كيسه آهوي آسيايي گرفته ميشود كه مشك سنتزي(مصنوعي) به علت اقتصادي بودن جايگزين مشك طبيعي شده است.
2- كاستوريوم: كه از كيسه سگ آبي آمريكاي شمالي بدست مي آيد.
3- عنبر سائل: ماده چربي مانندي كه از نهنگ عنبر بدست مي آيد.
4- عسل: كه از كندو عسل زنبور بدست مي آيد.
منابع مصنوعي
مواد معطر ساختگي تركيبات ارگانيكي مي باشد كه از فراورده هاي نفتي و يا رزين درخت كاج حاصل ميگردد مانند كومالين و لينالول.
خانواده عطرها
· FRESHY GREEN: رايحه اي كه شبيه علف و سبزه و يا برگهاي تازه چيده شده ميباشد - رايحه پر طراوت
· ORIENTAL: رايحه كاجي و بلوطي و يا وانيلي - رايحه گرم
· SPICY: رايحه گرم و تند.
· WOODY: رايحه جنگل و چوب خشك تازه قطع شده.
· FLORAL: رايحه گلها - ملايم و طبيعي.
· FRUITY: رايحه ميوه ها بجز مركبات مانند: سيب، موز و توت فرنگي.
· FUNGAL: رايحه قارچ مانند.
· EARTHY MOSSY: رايحه زمين جنگل و خاك.
· CITRUS: رايحه مركبات مانند: نارنج، ليمو ترش و پرتغال.
· TOBACCO: رايحه تنباكو.
· SWEET: رايحه شيرين.
· LIGHT: رايحه ملايم و سبك.
· HEAVY: رايحه سنگين و گيرا.
از ديگر گروه هاي عطرها ميتوان به DEODORANT ها كه براي برطرف كردن بوي بد دهان و ANTI-PERSPIRANT ها كه از تعريق بدن جلوگيري ميكنند و AFTERSHAVE كه پس از اصلاح استفاده ميگردند نام برد.
نكاتي در مورد عطرها
1- عطر را در نقاط نبض دار بدن استفاده كنيد نقاطي كه جريان خون قوي و پوست گرم تر از ديگر نقاط مي باشد مانند مچ دست، پشت گوش، قفسه سينه، گردن، پشت زانوها و داخل آرنجها.
2- عطر را بصورت چند لايه استفاده كنيد تا ماندگاري آن افزايش يابد.
3- پس از 4-3 ساعت معمولا بايد مجددا به خودتان عطر بزنيد.
4- عطر را در هواي روبروي خود اسپري كرده و از آن عبور كنيد. با اين كار عطر بطور يكنواخت روي بدن شما مي نشيند.
5- هيچگاه عطر را مستقيما روي لباس خود بكار نبريد زيرا ممكن است ايجاد لك كند.
6- زمان امتحان عطر هنگام خريد اجازه دهيد حداقل عطر بمدت 10 دقيقه روي پوست شما باقي بماند و زماني كه بوي عطر با بوي طبيعي بدن شما آمي خته ميگردد ايجاد بوي متفاوتي خواهد كرد. با اين كار انتخاب بهتري خواهيد كرد همچنين بيش از 3 عطر را همزمان امتحان نكنيد چون بيني شما ديگر قدرت تشخيص نخواهد داشت.

▪ به طور کلي در تعريف عطر ميتوان گفت که عطر مجموعه اي از مواد خوشبو کننده بعلاوه يک حلال مناسب است ● اجزاي اصلي يک عطر ۱) حلال يا حامل ۲) مواد تثبيت ک ...

در ساختن عطر مواد شيميايي معطر نيز بکار ميرود. ثابت کننده ها که وظيفه پيوند دادن و متصل کردن عطرهاي گوناگون را بعهده دارند شامل بلسان ( درخت گل حنا )، ...

● ديد کلي عطرها موادي هستند که انسان ها براي اينکه خوش بو باشند و در نزد ديگران مقبول ، از آنها استفاده مي کنند. عطرهايي که از مواد طبيعي بدست مي آيند ...

● ديد کلي عطرها موادي هستند که انسان‌ها براي اينکه خوش‌بو باشند و در نزد ديگران مقبول ، از آنها استفاده مي‌کنند. عطرهايي که از مواد طبيعي بدست مي‌آيند ...

به طور كلي در تعريف عطر ميتوان گفت كه عطر مجموعه اي از مواد خوشبو كننده بعلاوه يك حلال مناسب است اجزاي اصلي يك عطر را ۱) حاملها يا حلال : از حلالهاي ج ...

بيشتر خانم ها به تاريخ مصرف لوازم آرايش شان توجهي ندارند و با اين کار، سلامت پوست، چشم و اجزاي صورت شان را به خطر مي اندازند.... به طور متوسط تاريخ مص ...

خيلي از خانم ها لوازم آرايشي و بهداشتي شان را که در منزل استفاده مي کنند، در کيف دستي شان مي گذارند و همراه خودشان به خارج از منزل مي برند و حتي با آن ...

از گذشته هاي بسيار دور تاکنون بسياري از مردم بر اين باور بوده و هنوز هم هستند که «فيروزه سنگي است که براي انسان و به خاطرآرامش او آفريده شده است » حتي ...

دانلود نسخه PDF - عطر