up
Search      menu
سایر :: مقاله عطر PDF
QR code - عطر

عطر

در ساختن عطر مواد شيميايي معطر نيز بکار ميرود. ثابت کننده ها که وظيفه پيوند دادن و متصل
کردن عطرهاي گوناگون را بعهده دارند شامل بلسان ( درخت گل حنا )، عنبر سائل و شيره غدد بودار آهوي مشک ( نوع غليظ آن بدبو بوده اما در محلول الکل به عنوان عامل نگهدارنده کاربرد دارد ). ميزان الکل افزوده بستگي به عطر دارد.
● انواع عطر و خواص آنها
همان طور که درصد(غلظت) ترکيبات معطر (اروماتيک) کاهش مي يابد، شدت و طول عمر عطر نيز کاهش مي يابد.
۱) عصاره عطر: %۴۰-۲۰ ترکيبات معطر
۲) EAU DE PERFUM :%۲۰-۱۰ ترکيبات معطر
۳) EAU DE TOILETTE :%۱۰-۵ ترکيبات معطر
۴) EAU DE COLOGNE:%۳-۲ ترکيبات معطر
ترکيب آب و الکل بعنوان حلال مواد معطر بکار ميرود. در عمل گرماي بدن سبب ميگردد تا حلال بسرعت تبخير شده و عطر بروي پوست باقي بماند تا بتدريج طي چندين ساعت تبخير گردد.
● مراحل تبخير عطر
۱) رايحه اوليه: رايحه اي که پس از چند دقيقه از استعمال عطر احساس مي گردد. رايحه اوليه همان احساس اوليه از بوي عطر مي باشد. به همين خاطر در فروش عطر تاثير بسزايي دارد. رايحه اين مرحله تازه و تند مي باشد. ترکيباتي که در اين مرحله دخيل هستند بوي تند داشته و شديدا فرار ميباشند و بسرعت تبخير ميگردند.
۲) رايحه ثانوي: رايحه عطرثانوي زمانيکه رايحه ابتدايي از ميان ميرود آشکار ميگردد. رايحه ثانوي بدنه اصلي عطر را تشکيل ميدهد و بعنوان ملايم کننده بوي تند اوليه بکار ميرود.رايحه اين مرحله چيزي حدود ۱۰ دقيقه تا ۱ ساعت بعد از استعمال عطر احساس ميگردد.
۳) رايحه پايه: رايحه عطر زماني که رايحه اوليه و ثانويه از ميان مي روند. ترکيبات اين گروه معمولا ثابت کننده مي باشند. رايحه اين مرحله قبل از ۳۰ دقيقه از استعمال عطر احساس نخواهد شد.
● منابع عطر سازي
گياهان بعنوان منابع روغنهاي اساسي و ترکيبات معطر عمده بشمار مي آيند. گياهان اين ترکيبات را بخاطر محافظت از حيوانات گياه خوار و همچنين جذب حشرات گرده افشان توليد مي کنند.
۱) گلها: بزرگترين منبع مواد معطر مي باشند که شامل گل هاي سرخ، مريم، ميخک، ياس و ابريشم هستند.
۲) برگها: برگهاي نعناع هندي، بنفشه، رزماري، مرکبات، گوجه فرنگي و علف خشک.
۳) ريشه و ساقه هاي زيرزميني: ريشه درخت جوز و زنجبيل.
۴) دانه ها: دانه هاي گشنيز، زيره، کاکائو، هل و باديان.
۵) ميوه ها: ميوه هاي تمشک، توت فرنگي، سيب، مرکبات، وانيل، فلفل شيرين.
۶) روغن چوب: چوب درختان سرو، عرعر، کاج و صنوبر.
۷) پوست درختان: درخت نعناع.
۸) رزين(صمغ): رزين بوته کندر، بلسان(درخت گل حنا)، کاج و صنوبر.
▪ منابع حيواني
۱) مشک: از کيسه آهوي آسيايي گرفته ميشود که مشک سنتزي(مصنوعي) به علت اقتصادي بودن جايگزين مشک طبيعي شده است.
۲) کاستوريوم: که از کيسه سگ آبي آمريکاي شمالي بدست مي آيد.
۳) عنبر سائل: ماده چربي مانندي که از نهنگ عنبر بدست مي آيد.
۴) عسل: که از کندو عسل زنبور بدست مي آيد.
▪ منابع مصنوعي
مواد معطر ساختگي ترکيبات ارگانيکي مي باشد که از فراورده هاي نفتي و يا رزين درخت کاج حاصل ميگردد مانند کومالين و لينالول.
● خانواده عطرها
FRESHY GREEN: رايحه اي که شبيه علف و سبزه و يا برگهاي تازه چيده شده ميباشد - رايحه پر طراوت
- ORIENTAL: رايحه کاجي و بلوطي و يا وانيلي - رايحه گرم
- SPICY: رايحه گرم و تند.
- WOODY: رايحه جنگل و چوب خشک تازه قطع شده.
- FLORAL: رايحه گلها - ملايم و طبيعي.
- FRUITY: رايحه ميوه ها بجز مرکبات مانند: سيب، موز و توت فرنگي.
- FUNGAL: رايحه قارچ مانند.
- EARTHY MOSSY: رايحه زمين جنگل و خاک.
- CITRUS: رايحه مرکبات مانند: نارنج، ليمو ترش و پرتغال.
- TOBACCO: رايحه تنباکو.
- SWEET: رايحه شيرين.
- LIGHT: رايحه ملايم و سبک.
- HEAVY: رايحه سنگين و گيرا.
از ديگر گروه هاي عطرها ميتوان به DEODORANT ها که براي برطرف کردن بوي بد دهان و ANTI-PERSPIRANT ها که از تعريق بدن جلوگيري ميکنند و AFTERSHAVE که پس از اصلاح استفاده ميگردند نام برد.
● نکاتي در مورد عطرها
۱) عطر را در نقاط نبض دار بدن استفاده کنيد نقاطي که جريان خون قوي و پوست گرم تر از ديگر نقاط مي باشد مانند مچ دست، پشت گوش، قفسه سينه، گردن، پشت زانوها و داخل آرنجها.
۲) عطر را بصورت چند لايه استفاده کنيد تا ماندگاري آن افزايش يابد.
۳) پس از ۴-۳ ساعت معمولا بايد مجددا به خودتان عطر بزنيد.
۴) عطر را در هواي روبروي خود اسپري کرده و از آن عبور کنيد. با اين کار عطر بطور يکنواخت روي بدن شما مي نشيند.
۵) هيچگاه عطر را مستقيما روي لباس خود بکار نبريد زيرا ممکن است ايجاد لک کند.
۶) زمان امتحان عطر هنگام خريد اجازه دهيد حداقل عطر بمدت ۱۰ دقيقه روي پوست شما باقي بماند و زماني که بوي عطر با بوي طبيعي بدن شما آمي خته ميگردد ايجاد بوي متفاوتي خواهد کرد. با اين کار انتخاب بهتري خواهيد کرد همچنين بيش از ۳ عطر را همزمان امتحان نکنيد چون بيني شما ديگر قدرت تشخيص نخواهد داشت.

▪ به طور کلي در تعريف عطر ميتوان گفت که عطر مجموعه اي از مواد خوشبو کننده بعلاوه يک حلال مناسب است ● اجزاي اصلي يک عطر ۱) حلال يا حامل ۲) مواد تثبيت ک ...

● ديد کلي عطرها موادي هستند که انسان ها براي اينکه خوش بو باشند و در نزد ديگران مقبول ، از آنها استفاده مي کنند. عطرهايي که از مواد طبيعي بدست مي آيند ...

● ديد کلي عطرها موادي هستند که انسان‌ها براي اينکه خوش‌بو باشند و در نزد ديگران مقبول ، از آنها استفاده مي‌کنند. عطرهايي که از مواد طبيعي بدست مي‌آيند ...

عطر آميزه اي از روغنهاي اساسي، تركيبات معطر، ثابت كننده و الكل مي باشد. روغن هاي اساسي از طريق تقطير گلها،گياهان و علفها بدست مي آيد.اگر عصاره گيري از ...

به طور كلي در تعريف عطر ميتوان گفت كه عطر مجموعه اي از مواد خوشبو كننده بعلاوه يك حلال مناسب است اجزاي اصلي يك عطر را ۱) حاملها يا حلال : از حلالهاي ج ...

بيشتر خانم ها به تاريخ مصرف لوازم آرايش شان توجهي ندارند و با اين کار، سلامت پوست، چشم و اجزاي صورت شان را به خطر مي اندازند.... به طور متوسط تاريخ مص ...

خيلي از خانم ها لوازم آرايشي و بهداشتي شان را که در منزل استفاده مي کنند، در کيف دستي شان مي گذارند و همراه خودشان به خارج از منزل مي برند و حتي با آن ...

از گذشته هاي بسيار دور تاکنون بسياري از مردم بر اين باور بوده و هنوز هم هستند که «فيروزه سنگي است که براي انسان و به خاطرآرامش او آفريده شده است » حتي ...

دانلود نسخه PDF - عطر