up
Search      menu
تغذیه و خوراکیها :: مقاله عسل PDF
QR code - عسل

عسل

خواص درماني عسل

عسل قبل از اينکه يک غذاي کامل باشد، اکسير پر ارزشي است که سال هاي سال به عنوان دارو و درمان مورد استفاده قرارگرفته و حاوي حدود ۸۰ نوع ماده مفيد براي انسان است.
عسل به علت داشتن گلوکز زياد که سهل التجزيه و انرژي زاست، تأثير مهمي روي عضلات قلب دارد. از طرفي باعث تحريک و تقويت قلب و نيز گشاد شدن رگ ها شده و جريان خون را در درون شريان هاي انشعابي افزايش مي دهد. از طرف ديگر سبب بهبود وضع فشار مايعات بدن شده و فشار خون را تنظيم و از سکته قلبي جلوگيري مي کند. چنانچه اگر بيماران قلبي روزانه ۵۰ الي ۱۴۰ گرم عسل به مدت ۲ ماه مصرف کنند، مقدار هموگلوبين خونشان افزايش يافته و ضربان قلب آنها متعادل مي شود.
اگر عسل با ساير غذاها خورده شود، باعث کاهش اسيدهاي اضافي معده مي شود و بر درمان زخم معده، ورم معده و روده مؤثر است. به علت داشتن آهن و منگنز، عسل به هضم غذا کمک کرده و ترشح شيره معده را به حالت طبيعي برمي گرداند. از طرفي، داراي کنش دو جانبه است. اول کنش موضعي: که مانند بهم آمدن زخم هاي خارجي موجب بهم آوردن زخم معده مي شود و دوم کنش تقويت کننده که به طور يک جا روي بدن به ويژه دستگاه عصبي است. همچنين فروکتوز عسل يک بازتاب پاک کننده گندزدايي در روده دارد و به علاوه اسيدفرميک عسل با تخمير و ترشي روده مبارزه مي کند. عسل به علت داشتن خواص ميکروبي، مقوي معده و روده ها بوده و موجب تسهيل عمل دفع و لينت مزاج است. عسل خصوصاً در رفع بيماري زخم روده بزرگ مفيد است.
بهترين زمان مصرف عسل دو ساعت قبل از نهار و يا ناشتا و سه ساعت بعد از شام است. در مورد برخي بيماري هاي دستگاه عصبي مرکزي، عسل غني شده از ويتامين را توصيه کرده اند که حاوي اسيد گلوتاميک است. عسل همچنين در درمان بيماري داءالرقص (انقباض هاي تشنج آور ماهيچه ها) مؤثر است. از طرف ديگر ويتامين D موجود در عسل، اعمال بين کلسيم و فسفر را تنظيم مي کند و صمغ موجود در عسل نيز نمي گذارد جدار عروق سفت شده و حالت الاستيستيه خود را از دست بدهد، در نتيجه مواد غذايي بهتر به مغز مي رسد و مطالب بهتر در حافظه مي ماند. همچنين علاوه بر اينکه عسل خوراک سلول هاي انساج است، بر ذخاير گليکوژن کبد نيز مي افزايد و عمل سوخت و ساز نسوج را تشديد مي کند. با در نظر گرفتن اين حقيقت که کبد، سموم باکتري ها را خنثي مي کند و گليکوژن عامل اصلي مبارزه با سموم باکتري هاست، مي توان به اهميت عسل در افزودن قدرت کبد در مبارزه با ميکروب ها پي برد.
به همين دليل در درمان هاي باليني، از عسل حاوي مقدار زيادي گلوکز به روش تزريق وريدي در بدن انسان استفاده مي کنند. از طرف ديگر قندهاي موجود در آن بيشتر از نمک تغذيه شده، ورم هاي فيستولي لوله هاي ادراري را از بين مي برد و روي کليه مستقيماً اثر کرده و ادرار را افزايش مي دهد. همچنين داروي بسيار مؤثر براي معالجه آماس و التهاب چشم است و نيز در درمان بيماري هاي ناشي از ويتامين A و B و شب کوري مؤثر است. علاوه برآن، قندهاي عسل به دندان هيچ صدمه اي وارد نمي کند و برخلاف شکر حاوي آنتي بيوتيک است و اسيد توليد نمي کند، بنابراين دندان ها را ضدعفوني مي کند. در نهايت اينکه عسل اکسير طول عمر است و اعضا را تقويت کرده و خستگي را دفع کرده و قدرت جواني را افزايش مي دهد.

عسل يک محصول غذايي مفيد و يک اکسير پر ارزش است که از قرنها پيش به عنوان عاليترين و مقوي ترين غذاها شناخته شده و همچنين به واسطه ويژگي هاي شفابخش خود ب ...

عسل يک محصول غذايي مفيد و يک اکسير پر ارزش است که از قرنها پيش به عنوان عاليترين و مقوي ترين غذاها شناخته شده و همچنين به واسطه ويژگي هاي شفابخش خود ب ...

بسم الله الرحمن الرحيم و اوحي ربک الي النحل ان اتخذي من الجبال بيوتا و من الشجر و مما يعرشون.ثم کلي من کل الثمرات فاسلکي سبل ربک ذللا يخرج من بطونها ش ...

مقدمه زنبور عسل يکي از حشرات مفيد براي انسان است که متعلق به رده دوبالان مي‌باشد. زنبور عسل خيلي پيش از انسان در روي زمين بوجود آمده و زندگي مي‌کرده ا ...

عسل بيشتر در شمار فرآورده هاي کشاورزي مانند ذرت ، سيب زميني و غير و شناخته شده است و بيشتر اوقات بهره برداري از زنبور عسل براي توليد عسل همزمان با گرد ...

● مقدمه : عسل تركيبي طبيعي مملو از قندها است . تمامي اين قندها ساده اند و در عسل فيبري وجود ندارد. دوتركيب مهم و فراوان عسل فروكتوز و گلوكز اند و آب س ...

کربوهيدراتها ، منبع مهم غذايي اند. کربوهيدراتها همچنين به عنوان واحدهاي سازنده چربيها و نوکلئيک اسيدها عمل مي کنند. سلولز ، نشاسته و قند معمولي ، کربو ...

1)خاصيت گرم دارد ، چاق کننده ، صاف کننده خون و مولد خون ، پوست انگور دير هضم و دانه آن سرد و خشک است 2)انگور براي درمان بيماري فشار خون ، روماتيسم ، ن ...

دانلود نسخه PDF - عسل