up
Search      menu
تغذیه و خوراکیها :: مقاله عسل PDF
QR code - عسل

عسل

توصيه هاي غذايي براي شب امتحان

تحقيقات و مطالعات جديد حاکي از آنست که چنانچه کودکي با رژيم غذايي نامناسب و ناکافي تغذيه شود، تأثيرات سويي بر قابليت يادگيري کودک و تمرکز حواس و هوشياري وي برجا مي‌ماند. به خوبي روشن شده است که سو تغذيه «پروتيين – انرژي» اختلالي است که در اثر کمبود مواد مغذي گوناگون بوجود مي‌آيد و قادر به مخاطره انداختن سلامت مغزي و قدرت حافظه و يادگيري است. حتي کمبودهاي تغذيه‌اي کوتاه مدت نظير «حذف يک وعده غذايي» مثل صبحانه يا گرسنگي کوتاه مدت قادر به ايجاد افت تحصيلي استحقيقات و مطالعات جديد حاکي از آنست که چنانچه کودکي با رژيم غذايي نامناسب و ناکافي تغذيه شود، تأثيرات سويي بر قابليت يادگيري کودک و تمرکز حواس و هوشياري وي برجا مي‌ماند. به خوبي روشن شده است که سو تغذيه «پروتيين – انرژي» اختلالي است که در اثر کمبود مواد مغذي گوناگون بوجود مي‌آيد و قادر به مخاطره انداختن سلامت مغزي و قدرت حافظه و يادگيري است. حتي کمبودهاي تغذيه‌اي کوتاه مدت نظير «حذف يک وعده غذايي» مثل صبحانه يا گرسنگي کوتاه مدت قادر به ايجاد افت تحصيلي است. بنابراين صبح‌ها با بيدار کردن به موقع کودکانتان فرصتي را فراهم آوريد تا صبحانه کاملي را ميل کنند. متأسفانه صبحانه که مهمترين وعده غذايي است در کشور ما بسيار سهل انگارانه ترک مي‌شود و آزمايش‌ها نشانگر آنست که کودکاني که قبل از مدرسه به صرف صبحانه مي‌پردازند، توان يادگيري و تمرکز در آنها به شکل چشمگيري افرايش نشان مي‌دهد. از آنجايي که راهکارهاي تغذيه‌اي به خوبي قادر به تأمين اين مواد مغذي است بر آن شديم تا علاوه بر ذکر مواد غذايي سرشار از ويتامين و مواد معدني که قادر به ارتقا قدرت حافظه، يادگيري و توان مغزي هستند، به مواردي که سبب کاهش استرس و اضطراب در کودکان و نوجوانان و کلاً دانش‌آموزان در زمان امتحان مي‌شود، بپردازيم. در زير به مواد غذايي مناسب براي دانش‌آموزان خصوصاً در زمان امتحان مي‌پردازيم.
تن ماهي - ماهي قزل‌آلا : دانشمندان دريافته‌اند که کمبود شديد هگزانوييک اسيد ( اسيد چرب موجود در ماهي ) موجب بروز اختلالاتي در رفتار کودک مي‌شود و در واقع نشانه‌هايي مانند عدم تمرکز فکري در کلاس درس، بي‌قراري، و ناآرامي کودک حين درس يا در اثناي مطالعه يک صفحه از نوعي ناهنجاري به نام پر جنب و جوشي توأم با عدم تمرکز فکري و بي‌حواسي حکايت دارند که در نهايت مانع پيشرفت تحصيلي مي‌شوند. در اين افراد طي آزمايش‌هاي انجام شده مشخص شده که ميزان اين اسيد چرب بسيار پايين بوده و تجويز آن موجب برطرف شدن اين اختلالات شده است، افزون بر اين موجب آرامش کودک در مواقع پر تنش ياد شده مي‌شود. بنابراين اگر کودک شما از دسته دانش‌آموزاني است که تخصص فراوان در تقليد صداي انواع حيوانات در حين درس دادن معلم دارد، بد نيست وعده‌هاي غذايي سرشار از اين ماده غذايي را امتحان کنيد. موارد اخير يعني انواع ماهي‌ها به خصوص تن، قزل‌آلا و ساردين با ارتقاي عملکرد مغزي، هوشياري و حافظه‌اي کودکان به قوي کردن عضلات چشم آنها نيز مي‌پردازد. با توجه به استفاده طولاني مدت دانش‌آموزان از کامپيوتر و اينکه ساعات متمادي را در مقابل صفحه نمايش رايانه به بازيهاي کامپيوتري مي‌پردازند، اين امر اهميت مضاعف مي‌يابد. بنابراين استفاده از انواع ماهي‌ها به عنوان وعده اصلي يا ميان وعده تهيه شده از آنها بسيار سودمند است. ما تغذيه‌اي شامل ساندويج کوچکي از تن ماهي را براي مدرسه کودکان، بسيار توصيه مي‌کنيم.
گوشت‌هاي قرمز - غذاهاي دريايي : اکثر مردم غذاها را بدون توجه به ارزش تغذيه‌اي آنها مصرف مي‌کنند، بنابراين تأثير گوشت قرمز به عنوان يک منبع عالي آهن و روي بر رفتارهاي عصبي شايان ذکر است. طبق تحقيقي در ايالات متحده آمريکا توصيه شد که با استفاده روزانه ۲ تا ۳ سروينگ (۶۰ تا ۹۰ گرم) چيزي حدود ۲ تا ۳ قوطي کبريت در هر روز از گروه گوشت‌ها (گوشت - مرغ - ماهي - حبوبات و ...) به خصوص گوشت قرمز بدون چربي اين نياز را برطرف کنيد. به خاطر آوردن و يادگيري دو عامل مؤثر بر ادراک و حافظه به شمار مي‌آيند، بطور مسلم مواد مغذي جز بهترين عامل‌ها در بروز توانايي‌هاي ژنتيکي افراد در رابطه با حافظه، يادگيري و استفاده از توان مغزي هستند. بنابراين اگر شما در خانواده‌اي زندگي مي‌کنيد که نسل در نسل شاگرد اول بوده‌ايد و کودک شما قوانين ارثي و خانوادگي شما را مخدوش کرده و ناپليوني قبول مي‌شود، بد نيست منابع حاوي آهن (گوشت، خرما، کشمش و ...) و روي (غذاهاي دريايي، سبزي‌ها و ...) را امتحان کنيد، زيرا تحقيقي وجود دارد مبني بر اينکه ۷۳ نفر بالغ با کمبود آهن متوسط، پس از مصرف ۸ هفته‌اي مکمل فروسولفات (حاوي آهن) بهبود قدرت حافظه و بالا رفتن توانايي در يادگيري لغات را نشان داده‌اند.
آجيل مغزدار - آناناس : قبل از رواج پفک، چيپس و ساير تنقلات با ارزش غذايي پايين و مواد مضر گوناگون بيشتر تنقلات را آجيل و مغزهاي گياهي تشکيل مي‌داد. از اين رو سلامتي به شکل چشمگيري در بين کودکان وجود داشت. اين مواد مغذي (بادام، نخودچي و کشمش، فندق، گردو و ...) سرشار از منيزيوم بوده و کمبود آن به عنوان يکي از علل ناتواني يادگيري محسوب مي‌شود علاوه بر مواد ياد شده منيزيوم در سبزي‌هاي پربرگ و سبزرنگ، لوبيا، نخود، آجيل مغزدار، برنج قهوه‌اي، نان گندم سبوس‌دار، دانه‌هاي روغني و برخي ميوه‌ها يافت مي‌شود که از بهترين و مهمترين اين ميوه‌ها مي‌توان به آناناس، سيب (بخصوص اگر با پوست ميل شود) و خرما اشاره کرد. بنابراين گردو، بادام و پسته در حد معقول فراموش نشود(مصرف بيش از حد و افراطي در هر چيزي نه تنها سودي ندارد بلکه ضررهاي بيشماري نيز به همراه خواهد داشت).
عسل : عسل از دسته مواد غذايي است که به عنوان معجزه در اختيار بشر قرار گرفته است زيرا حاوي مواد مغذي بيشماري بوده و فوايد آن در همه جا کارآمد است. تحقيقات حاکي از آنست که گلوکز و مواد قندي موجود در عسل باعث ايجاد موفقيت در انجام تست‌هاي حافظه به خصوص در زمينه به خاطر سپردن لغات شده است. از طرفي ويتامين D موجود در عسل اعمال بين کلسيم و فسفر را تنظيم مي‌کند و در نتيجه اعصاب کار خود را به خوبي انجام مي‌دهند. مشخص شده است که نوشيدني‌هاي حاوي عسل در کاهش استرس و اضطراب پيش از امتحان نيز بسيار کارآمد است، از اينجا مي‌توان به حکمت آب ميوه‌هاي کنکور پي برد!!
آبنبات‌ها و آدامس‌هاي حاوي نعناع بدون قند : نعناع از ديرباز به عنوان ماده هوشيار کننده مورد استفاده قرار گرفته است، بنابراين اگر شما دانش‌آموزاني داريد که در شيفت بعد از ظهر به مدرسه مي‌روند و بعد از صرف ناهار و درست در زماني که خواب به طرز وحشتناکي تمرکز را ضايع مي‌کند، مجبور به توجه به دقت در فراگيري دروس هستند، توصيه مي‌شود استفاده از برگ‌هاي نعناع، آب نبات‌ها و آدامس‌هاي حاوي نعناع بعد از صرف ناهار را امتحان کنيد. در باره ماست: ماست داراي مواد مغذي و چربي بوده که بسته به نوع شير مصرفي ميزان آن متفاوت است .

عسل يک محصول غذايي مفيد و يک اکسير پر ارزش است که از قرنها پيش به عنوان عاليترين و مقوي ترين غذاها شناخته شده و همچنين به واسطه ويژگي هاي شفابخش خود ب ...

عسل يک محصول غذايي مفيد و يک اکسير پر ارزش است که از قرنها پيش به عنوان عاليترين و مقوي ترين غذاها شناخته شده و همچنين به واسطه ويژگي هاي شفابخش خود ب ...

بسم الله الرحمن الرحيم و اوحي ربک الي النحل ان اتخذي من الجبال بيوتا و من الشجر و مما يعرشون.ثم کلي من کل الثمرات فاسلکي سبل ربک ذللا يخرج من بطونها ش ...

مقدمه زنبور عسل يکي از حشرات مفيد براي انسان است که متعلق به رده دوبالان مي‌باشد. زنبور عسل خيلي پيش از انسان در روي زمين بوجود آمده و زندگي مي‌کرده ا ...

عسل بيشتر در شمار فرآورده هاي کشاورزي مانند ذرت ، سيب زميني و غير و شناخته شده است و بيشتر اوقات بهره برداري از زنبور عسل براي توليد عسل همزمان با گرد ...

● مقدمه : عسل تركيبي طبيعي مملو از قندها است . تمامي اين قندها ساده اند و در عسل فيبري وجود ندارد. دوتركيب مهم و فراوان عسل فروكتوز و گلوكز اند و آب س ...

کربوهيدراتها ، منبع مهم غذايي اند. کربوهيدراتها همچنين به عنوان واحدهاي سازنده چربيها و نوکلئيک اسيدها عمل مي کنند. سلولز ، نشاسته و قند معمولي ، کربو ...

1)خاصيت گرم دارد ، چاق کننده ، صاف کننده خون و مولد خون ، پوست انگور دير هضم و دانه آن سرد و خشک است 2)انگور براي درمان بيماري فشار خون ، روماتيسم ، ن ...

دانلود نسخه PDF - عسل