up
Search      menu
تغذیه و خوراکیها :: مقاله عسل هاي محلي PDF
QR code - عسل هاي محلي

عسل هاي محلي

درباره عسل

از گذشته هاي دور عسل براي برطرف کردن سرفه، درمان اسهال و آسم استفاده مي شده و آثار خواب آوري هم داشته است. خواصي که امروزه از عسل به اثبات رسيده، شامل آثار ضدميکروب، ضدزخم، برطرف کننده خشونت صدا، انرژي زا، تا حدي ضدسرطان، درمان کننده آب?مرواريد و ضد زخم معده است...
به علاوه بد نيست بدانيد که عسل مي تواند محافظي خوب براي پوست ما هم باشد. در مورد اين خوراکي شيرين و خوشمزه، سوالات بسياري مطرح است که ما در اين مقاله به متداول ترين آنها پاسخ مي دهيم.
۱) عسل هاي محلي و صنعتي چه تفاوتي با هم دارند؟
ترکيبات و خواص عسل هاي مختلف تا حدود زيادي با هم يکسان هستند البته به شرطي که تغييراتي در آن داده نشده باشد. در صنعت، عسل با دستگاه هاي مخصوص کاملا صاف مي شود و موم در آن وجود ندارد در صورتي که در نوع محلي ممکن است عسل به علت اشکال در صاف کردن، موم يا کدري داشته باشد که اين مساله نشان دهنده برتري عسل محلي بر عسل هاي صنعتي نيست. در ضمن اين نکته را هم بايد يادآور شوم که گاهي در عسل هاي محلي، گرده هاي گلي وجود دارد که ممکن است در بعضي از افراد باعث حساسيت شود.
۲) آيا تفاوت در قيمت عسل ها به کيفيت آنها مربوط مي شود؟
قيمت نهايي توليد عسل در نواحي مختلف و شرايط گوناگون متفاوت است. مثلا اگر زنبورداران بخواهند کندوهاي عسل را هميشه در نواحي پر از گل و گياه نگهداري کنند تا زنبور از شهد طبيعي استفاده کند خيلي هزينه بردار است ولي استفاده از آب قند و شکر ارزان تر تمام مي شود. به هر حال گراني عسل دليل مرغوبيت يا ويژگي خاص آن نيست. البته در صورتي که عسل طبيعي باشد نسبتا قيمت بالاتري خواهد داشت. لازم به ذکر است که رنگ و بوي عسل يا حتي غلظت آن نمي تواند نشان مرغوبيت اش باشد و فقط از تجزيه و شناسايي قندها و ترکيبات موجود در عسل مي توان به اصل بودن يا نبودن آن پي برد.
۳) بسته بندي عسل در چه ظرفي مناسب تر است؟
اصولا بهترين ظرف براي نگهداري موادغذايي مايع، شيشه است و براي بسياري از مواد غذايي، استفاده از شيشه هاي رنگي (قهوه اي يا سبز تيره و...) پيشنهاد مي شود. به دليل اينکه حداقل نور از اين شيشه ها عبور مي کند و در نتيجه، کمترين تغييرات تغذيه اي روي ماده غذايي صورت مي گيرد. از اين رو، ظروف پلاستيکي براي موادغذايي مناسب نيستند ولي به علت ارزاني بيش از سايرين استفاده مي شوند. البته پلاستيک انواع مختلفي دارد و بعضي از ظروف پلاستيکي از مواد مرغوب ساخته مي شوند و مخصوص مايعات و مواد خوراکي هستند ولي حتي بهترين نوع آنها هم مزاياي شيشه را ندارد!
۴) عسل پاستوريزه و غيرپاستوريزه چه تفاوتي با هم دارند؟
هر ماده خوراکي مايع در صورتي که پاستوريزه شود از نظر نداشتن آلودگي ميکروبي مطمئن خواهد بود گرچه عسل خاصيت ضدميکروبي دارد ولي در صورتي که مراحل پاستوريزه کردن در مورد آن انجام شود از نظر بهداشتي مطمئن تر است. البته بايد دقت کرد تا ظروفي که عسل در آنها نگهداري مي شود از ابتدا آلودگي ميکروبي و غيرميکروبي نداشته باشند.
۵) در صورتي که عسل کهنه شود و مدت زيادي از زمان توليد آن گذشته باشد آيا تغييراتي در خواص آن ايجاد مي شود؟
هميشه گذر زمان در انواع خوراکي ها تغييراتي ايجاد مي کند که ممکن است اين تغييرات در رنگ، بو و مزه آنها نيز تاثير بگذارد. بهتر است بگوييم هرگز مواد خوراکي تازه و کهنه از نظر ارزش تغذيه اي مشابه هم نيستند. عسل به دليل غلظت بالا، داشتن قندهاي باثبات و خاصيت ضدميکروبي، ماندگاري نسبتا طولاني دارد ولي عسل تازه يا عسلي که مدت زيادي از توليد آن نگذشته باشد، خواص بهتر و بيشتري خواهد داشت مثلا يکي از عواملي که باعث کاهش خاصيت ضدميکروبي عسل مي شود، تابش نور مستقيم يا آفتاب به آن است.
۶) آيا عسل هايي که طعم و بوي بعضي گياهان را دارند و ادعا مي شود داراي خواص ويژه اي هستند و با قيمت بالاتري به فروش مي رسند بر عسل هاي معمولي ارجحيت دارند؟
در کل، طعم و بوي عسل به تغذيه زنبور از شهد گياهان مختلف مربوط مي شود ولي در اين صورت بايد کشت وسيعي از گياهان مورد نظر در اختيار باشد تا زنبور فقط از آن گياه استفاده کند در صورتي که اصولا زنبورها در طبيعت از هر گياهي تغذيه مي کنند. در ايران کمتر کشت هاي وسيع گياهان دارويي وجود دارد که در همان نواحي زنبورداري و توليد عسل انجام شود. بنابراين بوي عسل معمولا مربوط به اسانس هايي است که با عسل مخلوط مي کنند و به عنوان عسل دارويي به فروش مي رسانند پس قيمت زياد آنها و ادعاهايي که در موردشان مي شود بي مورد است.

عسل يک محصول غذايي مفيد و يک اکسير پر ارزش است که از قرنها پيش به عنوان عاليترين و مقوي ترين غذاها شناخته شده و همچنين به واسطه ويژگي هاي شفابخش خود ب ...

عسل يک محصول غذايي مفيد و يک اکسير پر ارزش است که از قرنها پيش به عنوان عاليترين و مقوي ترين غذاها شناخته شده و همچنين به واسطه ويژگي هاي شفابخش خود ب ...

بسم الله الرحمن الرحيم و اوحي ربک الي النحل ان اتخذي من الجبال بيوتا و من الشجر و مما يعرشون.ثم کلي من کل الثمرات فاسلکي سبل ربک ذللا يخرج من بطونها ش ...

مقدمه زنبور عسل يکي از حشرات مفيد براي انسان است که متعلق به رده دوبالان مي‌باشد. زنبور عسل خيلي پيش از انسان در روي زمين بوجود آمده و زندگي مي‌کرده ا ...

عسل بيشتر در شمار فرآورده هاي کشاورزي مانند ذرت ، سيب زميني و غير و شناخته شده است و بيشتر اوقات بهره برداري از زنبور عسل براي توليد عسل همزمان با گرد ...

● مقدمه : عسل تركيبي طبيعي مملو از قندها است . تمامي اين قندها ساده اند و در عسل فيبري وجود ندارد. دوتركيب مهم و فراوان عسل فروكتوز و گلوكز اند و آب س ...

کربوهيدراتها ، منبع مهم غذايي اند. کربوهيدراتها همچنين به عنوان واحدهاي سازنده چربيها و نوکلئيک اسيدها عمل مي کنند. سلولز ، نشاسته و قند معمولي ، کربو ...

سالم ترين داروهاي شفابخش اغلب در طبيعت پيدا مي شوند و انگور جزو ميوه هاي عالي و مفيد براي سلامتي، تقويت سيستم دفاعي بدن و پيشگيري و درمان بسياري از بي ...

دانلود نسخه PDF - عسل هاي محلي