up
Search      menu
تغذیه و خوراکیها :: مقاله عادت هاي غذايي کره اي ها PDF
QR code - عادت هاي غذايي کره اي ها

عادت هاي غذايي کره اي ها

بفرماييد غذاي کُره اي

کره کشوري است که مردم آن به غذا اهميت فراواني مي دهند و معتقدند مصرف غذاهاي بخارپزشده مفيد است. آنها روغن کنجد زياد مصرف مي کنند و سير و پياز پرمصرف ترين سبزي هايشان است و آنها را در انواع غذاي هايشان به کار مي برند...
نکته جالبي که در آداب تغذيه کره اي ها وجود دارد، اين است که معتقدند نبايد هيچ لقمه اي را نصفه خورد؛ بلکه بايد لقمه را يک جا در دهان گذاشت. در «غذاي ملل» اين هفته با يکي از غذاهاي مشهور کره اي، يعني بلگوگي آشنا مي شويم.
عادت هاي غذايي کر ه اي ها
سفره غذاي کره اي ها مملو از سبزي هاست؛ به عنوان نمونه انواع کلم و کاهو را به شکل هاي مختلف با غذا مي خورند. از جمله عادت هاي غذايي مردمان اين سرزمين، عادت به نخوردن نمک و روغن است. آنها نان همراه غذا سرو نمي کنند؛ يعني به سبک ما نانوايي ندارند و بيشتر از نان باگت، فرانسوي يا همان نان تست استفاده مي کنند.
غذاي اصلي آنها برنج است که در هر ۳ وعده (البته به ميزان خيلي کم) مي خورند. ضمن اينکه برنج کره اي ها با برنج ايراني تفاوت دارد؛ يعني چسبناک تر و کوتاه تر است و به اصطلاح خودمان بعد از پخت، شفته مي شود! بيشتر غذاهاي کره اي ها سرشار از ويتامين و تهي از کالري هستند. گوشت در غذاهاي کره اي مخصوصا در ميهماني هاي شان، جايگاه ويژه اي دارد؛ گوشت ماهي، گاو و حتي گوشت خوک. مزيت تغذيه اي کره اي ها بخارپز کردن همه چيز، به خصوص گوشت، است؛ آن هم همراه سس سويا و برخي ادويه هاي ديگر. روش ديگر تهيه گوشت، باربيکيو کردن آن است. راستي، کره اي ها اصلا گوشت گوسفند نمي خورند و در عوض، غذاهاي دريايي از همه نوع (ماهي، ميگو، خرچنگ، هشت پا، کوسه، نهنگ، اختاپوس، صدف، ماهي مرکب و حتي يک نوع کرم خاص) در طبخ غذاهايشان مورد استفاده قرار مي گيرد. کره اي ها، جلبک هاي دريايي را هم پس از فر آوري هاي خاصي به همراه غذايشان مي خورند!
نمي توانيم از غذاهاي کره اي صحبت کنيم و در مورد «کيمچي» چيزي نگوييم. همان طور که گفتيم، کره اي ها زياد سبزي مي خورند اما کيمچي، در واقع نوعي شور کاهوي معروف است که با سس ماهي، پودر فلفل، زنجبيل، سير و ديگر چاشني ها درست شده و در دماي پايين تخمير مي شود و بوي بسيار تندي دارد. در واقع امکان ندارد سر سفره کره اي ها بنشينيد و کيمچي نبينيد؛ چيزي مانند نان در سفره هاي ايراني که به همان اندازه برايشان مقدس و مهم است. کيمچي در هر فصلي از سال يک نوع خاص دارد؛ يعني به تناسب فصل، طعمش تغيير مي کند. نکته آخر اينکه نوشيدني کره اي ها چاي سبز است. آنها چاي سياه ندارند.
● مواد لازم (براي۴ نفر)
▪ فيله گوساله ۴۰۰ گرم ۶۵۰ کيلوکالري
▪ سير ۶ حبه ۲۰ کيلوکالري
▪ پياز ۲ ليوان ۵۰ کيلوکالري
▪ برنج پخته ۳ ليوان ۴۸۰ کيلوکالري
▪ شکر ۲ قاشق غذاخوري ۶۴ کيلوکالري
▪ سس سويا ۶ قاشق غذاخوري ۲۰ کيلوکالري
▪ روغن کنجد ۴ قاشق غذاخوري ۳۶۰ کيلوکالري
▪ دانه کنجد ۴ قاشق غذاخوري ۱۸۰ کيلوکالري
▪ نمک و فلفل سياه به ميزان دلخواه ۰ کيلوکالري
● طرز تهيه
ابتدا فيله هاي گوساله را از مقطع عرضي به نوارهاي بلند چند ميلي متري تقسيم کنيد. بعد آنها را در سس سويا، آب، شکر و سير رنده شده به مدت ۳۰ دقيقه بخوابانيد. سپس اين مخلوط را با نصف پياز، فلفل سياه و روغن کنجد مخلوط و در ماهي تابه سرخ کنيد. پس از پخت، در کنار آن پياز سرخ شده سرو کنيد و روي آن کمي دانه کنجد بپاشيد. جالب است بدانيد هنگام خوردن اين غذا بايد در برگ هاي کاهو، يک قاشق غذاخوري برنج پخته و کمي گوشت بگذاريد و آن را بپيچيد و ميل کنيد.
● اين غذا چند کالري دارد؟
اين غذا در مجموع داراي ۱۸۰۰ کيلوکالري انرژي است و در صورتي که آن را به ۴ قسمت تقسيم کنيد، به هر نفر ۴۵۰ کيلوکالري خواهد رسيد.
● خواص فيله گوساله
گوشت قرمز به خصوص گوشت گوساله منبع پروتئين است. به اين ترتيب که هر ۳۰ گرم آن يک واحد گوشت به حساب مي آيد و ۵۰ کيلوکالري انرژي دارد. اين ماده غذايي، منبع آهن نيز هست به طوري که با خوردن هر ۱۰۰ گرم از اين گوشت، ۲ ميلي گرم آهن به بدن مي رسد بنابراين عادت به خوردن آن براي کساني که احتمال کم خوني در آنها بالاست عادت غذايي مناسبي تلقي مي شود. البته چه بهتر که اين گوشت همراه منابع بتاکاروتن مانند انواع سبزي هاي برگ سبز و البته گوجه فرنگي و هويج پخته، ميل شود تا با اين کار، جذب آهن افزايش پيدا کند و نياز بدن تامين شود. تنها نکته منفي درباره اين گوشت، چربي هاي اشباع آن است بنابراين کساني که سابقه بيماري قلبي يا فشار خون و چربي خون بالا دارند، بايد در مصرف اين گوشت محدوديت به خرج دهند و ساير منابع پروتئيني را مانند گوشت سفيد جايگزين آن کنند.
● خواص سويا
اين سبزي، يکي از منابع کلسيم گياهي است. به اين ترتيب که در هر ۱۰۰ گرم از آن ۲۴۰ ميلي گرم از اين ماده معدني وجود دارد. بنابراين خوردن آن به خانم هاي ميانسال توصيه مي شود تا به اين ترتيب احتمال ابتلا به پوکي استخوان به حداقل ممکن برسد. جالب است بدانيد در مطالعه اي ديده شده که مصرف ۲۵ تا ۵۰ گرم پروتئين سويا در مدت ۴ هفته ميزان کلسترول بد خون را به ميزان ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش داده است و اين کاهش يعني کاهش ريسک ابتلا به بيماري هاي قلبي و سکته. در ضمن، سويا منبع مناسب پتاسيم است به طوري که با خوردن ۱۰۰ گرم از آن ۱۷۰۰ ميلي گرم از اين ماده معدني تامين مي شود. به همين دليل عادت به خوردن آن براي کساني که به فشارخون مبتلا هستند، مناسب است.
● خواص کنجد
يکي از دانه هاي روغني که منبع کلسيم گياهي به حساب مي آيد، کنجد است. بررسي ها نشان داده اند که با خوردن هر قاشق غذاخوري از اين دانه ۱۴ درصد از نياز خانم ها به اين ماده معدني تامين خواهد شد. البته همين مقدار کنجد داراي ۴۵ کيلوکالري انرژي است پس نبايد در مصرف آن زياده روي کرد زيرا به راحتي مي تواند باعث اضافه وزن شود. نکته ديگر اينکه کنجد، منبع اسيد فوليک است و با خوردن ۵۰ گرم از اين خوراکي ۲۵ درصد از نياز روزانه به اين ماده مغذي تامين خواهد شد. بنابراين کساني که زمينه بيماري هاي قلبي دارند بهتر است در برنامه غذايي خود اين دانه و حتي روغن آن را بگنجانند. آخرين نکته اي که درباره کنجد بايد گفت اين است که وجود آهن فراوان در اين ماده غذايي ضدخستگي است و با تامين اين ماده معدني، احتمال کم خوني و علايم ناشي از آن کمرنگ خواهد شد. بنابراين عادت به خوردن کنجد براي کساني که گياهخوار هستند، توصيه مي شود.
● اگر بيماري قلبي داريد
بهتر است سينه مرغ را فيله و در اين غذا به جاي گوشت قرمز استفاده کنيد. آن را کمتر سرخ کنيد و سبزي هاي تازه بيشتري را به همراه اين غذا بخوريد؛ زيرا افزايش فيبر دريافتي در برنامه غذايي احتمال ابتلاي شما به بيماري هاي قلبي را پايين مي آورد.
● اگر اضافه وزن داريد
بهتر است برنج را فاکتور بگيريد و از روغن و کنجد کمتري در غذايتان استفاده کنيد؛ زيرا اين مواد غذايي کالري زيادي دارند و مي توانند وزنتان را افزايش دهند.
● اگر پوکي استخوان داريد
بهتر است کنجد به کار رفته در غذايتان از نوع پوست نکنده باشد اما براي کاهش دريافت کالري، خوب است برنج مصرفي تان را کم کنيد و به جايش از سبزي ها مانند انواع کلم بخارپز شده براي پيچيدن مواد غذا استفاده کنيد؛ زيرا کلم منبع کلسيم است.

● مقدمه زمين ، سومين سياره نزديک به خورشيد و بزرگترين سياره در ميان سيارات دروني است. ساختار دروني زمين مثل ساير سيارات دروني از يک هسته داخلي و يک هس ...

ساير سامانه هاي مختصاتي بر روي کره سماوي يا «گنبد» آسمان تثبيت شده اند. اين مختصات با حرکتهاي زمين، تغيير نمي کند، اما فرصت يک ناظر براي رصد جرمي در ن ...

سال هاي اخير مسوولان در وزارتخانه هاي متفاوت از واژه هاي امنيت غذايي و ايمني غذا صحبت مي کنند و در سند چشم انداز توسعه نيز به اين مهم پرداخته شده است ...

سعادت همان بهشتي است که همه ي انسان ها در جستجوي آنند. از آن فيلسوف گرفته در اوج تفکرات و تخيلاتش تا آن فرد ساده لوح عامي در عين سادگي و بي آلايشي اش، ...

1) پاستوريزه سازي(PASTEURIZATION): روشي براي کشتن اغلب ميکروارگانيسمهاي بيماريزا (کاهش تعداد آنها تا حدي که ايجاد بيماري نکنند) و غير فعال ساختن آنزيم ...

محققان آمريکايي دريافته اند که رژيم غذايي مديترانه اي مي تواند خطر ناراحتي هاي قلبي را در بيماران قلبي افزايش دهد. در اين مطلب به چند نوع از اين مواد ...

● اطلاعات کلي درباره خطرات ميکروبيولوژيکي در غذا بروز بيماري هاي ناشي از خوردن مواد غذايي که در اثر ميکروارگانيزم ها ايجاد مي شوند يک مشکل بزرگ و در ح ...

روغن کبد کوسه ماهي که با نام علمي Shark Liver Oil شناخته مي شود روغني است که از کبد (جگر) کوسه ماهي استخراج مي شود. از کبد برخي کوسه ماهيان مي توان بي ...

دانلود نسخه PDF - عادت هاي غذايي کره اي ها