up
Search      menu
تغذیه و خوراکیها :: مقاله عادت هاي غذايي ايرلندي ها PDF
QR code - عادت هاي غذايي ايرلندي ها

عادت هاي غذايي ايرلندي ها

خوراک گوشت ايرلند

ايرلند يکي ديگر از کشورهاي اروپايي است که مردم آن به خوردن غذاهاي تازه و کم ادويه معروف هستند. آنها علاقه خاصي به غذاهاي آبکي و حتي سوپ دارند و غذاي سنتي شان خوراکي است که با گوشت بره تهيه مي شود و آن را در بيشتر ميهماني هايشان سرو مي کنند. اين هفته به سراغ اين غذا، ارزش تغذيه اي آن و عادت هاي غذايي مردم اين کشور رفته ايم...
عادت هاي غذايي ايرلندي ها
ويژگي بارز غذاي ايرلندي، کيفيت و تازگي مواد اوليه آن است. بيشتر غذاها با کمي آب و بدون ادويه خاصي پخته مي شوند. البته به غير از نمک و فلفل که جزو جدايي ناپذير هر غذايي هستند. ايرلندي ها به غذاهايشان سس هم اضافه نمي کنند. در واقع آنها بيشتر به سالم بودن غذا اهميت مي دهند تا خوشمزه بودن آن، درنتيجه اساس اغلب غذاهايشان سبزي ها، غلات و البته سيب زميني پوره شده با کره است.
دومين پاي ثابت سفره ايرلندي ها، انواع سوپ است؛ سوپ سبزي، سوپ جو و سوپ دريايي. به دليل اينکه اطراف اين کشور يا بهتر است بگوييم جزيره را آب فراگرفته، صيد انواع ماهي ها بسيار رايج بوده و در غذاهايشان هم از اين محصولات دريايي زياد استفاده مي کنند. سالمون و لابستر نمونه هايي از آنها هستند. در اين کشور سالانه فستيوال هاي زيادي براي معرفي جديدترين ماهي ها و لابسترها برگزار مي شود که مي توانيد در آنها انواع محصولات دريايي تازه را پيدا کنيد. به غير از ماهي، از گوشت بره هم براي پخت غذا استفاده مي شود مثلا براي شام يک تکه گوشت سرخ شده و آب دار با کلم و سيب زميني آبپز، مي خورند.
نان به غير از اينکه بخش مهمي از غذاي ايرلندي را شامل مي شود جزيي از فرهنگ اين کشور نيز هست. صنعت نان در ايرلند بسيار پيشرفته است. يکي از معروف ترين نان هاي ايرلندي که مانند نان جو قهوه اي رنگ است با آرد گندم، شير و کره درست مي شود. در ضمن، فراموش نکنيد که نوشيدني مرسوم و البته غيرالکلي ايرلندي ها نيز چاي است.
● مواد لازم (براي۴ نفر)
▪ گوشت بره ۳۰۰ گرم ۵۵۰ کيلوکالري
▪ سيب زميني متوسط ۴ عدد ۳۲۰ کيلوکالري
▪ پياز خرد شده ۲ ليوان ۵۰ کيلوکالري
▪ هويج حلقه حلقه شده ۳ ليوان ۷۵ کيلوکالري
▪ جعفري ۱ ليوان ۲۵ کيلوکالري
▪ نمک و فلفل سياه به مقدار لازم ۰ کيلوکالري
● طرز تهيه
براي شروع تمام مواد را نگيني خرد کنيد. آنها را لايه لايه در قابلمه اي روي هم بچينيد. به اين ترتيب: پياز سپس سيب زميني و بعد هويج. روي تمام مواد، تکه هاي گوشت بره را بچينيد. ادويه ها را اضافه و اينقدر اين کار را تکرار کنيد تا همه مواد به پايان برسند. به مواد ۲ ليوان آب اضافه کنيد و اجازه دهيد تا اين مخلوط روي شعله ملايم و به مدت ۲ ساعت حرارت ببيند. به اين ترتيب خوراک شما مغزپخت و آماده خوردن خواهد شد.
● اين غذا چند کالري دارد؟
اين خوراک تقريبا داراي ۱۰۲۰ کيلوکالري انرژي است. در صورتي که اين مواد به ۴ قسمت تقسيم شوند، هر بخش ۲۵۵ کيلوکالري انرژي خواهد داشت که در صورت خوردن آن با نان ميزان کالري دريافتي ۲۰۰ کيلوکالري ديگر نيز اضافه مي شود.
● گوشت بره؛ منبع روي
يکي از لذيذ ترين انواع گوشت قرمز، گوشت بره است آن هم به دليل چربي فراواني که دارد (تقريبا ۲ برابر گوشت گوساله). بررسي ها نشان داده اند که با خوردن ۱۰۰ گرم گوشت بره ۹ گرم چربي دريافت مي شود. البته اين ماده غذايي منبع پروتئين هم هست به اين ترتيب که ۲۲ گرم پروتئين در ۱۰۰ گرم گوشت بره وجود دارد. اين گوشت داراي روي فراواني نيز هست. مطالعه ها نشان داده اند که با خوردن ۱۰۰ گرم گوشت بره تقريبا نيمي از نياز روزانه به اين ماده معدني تامين خواهد شد زيرا نياز به آن تقريبا ۷ تا ۹ ميلي گرم است در حالي که در اين مقدار گوشت ۴ ميلي گرم روي وجود دارد. فراموش نکنيد که نياز به اين ماده معدني با داشتن رژيم غذايي گياهخواري، رژيم هاي لاغري طولاني مدت، بيماري هاي التهابي روده، مصرف مقادير بالاي مکمل کلسيم، بيماري هاي کليوي، ديابت و حتي مصرف زياد الکل افزايش پيدا مي کند.
● سيب زميني؛ منبع پتاسيم
اين سبزي نشاسته اي که در گروه نان و غلات جاي مي گيرد به دليل کربوهيدرات فراوان منبع انرژي سهل الهضم است. بنابراين در صورت ابتلا به بيماري هاي گوارشي که معده و روده آزرده هستند و بدن به انرژي نياز دارد، بهتر است سيب زميني در برنامه غذايي روزانه گنجانده شود. فراموش نکنيد که هر سيب زميني متوسط ۸۰ کيلوکالري انرژي داشته و يک واحد نان و غلات به حساب مي آيد. در ضمن، اين ماده غذايي منبع پتاسيم نيز هست بنابراين فشارخوني ها مي توانند آن را به جاي نان و برنج در برنامه غذايي روزانه خود بگنجانند تا هم انرژي مورد نيازشان را دريافت کنند و هم پتاسيم را به عنوان يک عامل کنترل کننده فشارخون بگيرند. البته به اين افراد مصرف سيب زميني هاي تنوري يا آبپز شده توصيه مي شود نه سرخ شده زيرا در اين صورت ميزان کالري دريافتي چند برابر شده و مي دانيد که اضافه وزن و چاقي خود يکي از عوامل تشديد کننده فشارخون هستند.
● هويج؛ منبع بتاکاروتن
اين سبزي نارنجي عالي ترين منبع بتاکاروتن است به طوري که با خوردن آن بيشترين ميزان بتاکاروتن يا پيش ساز ويتامين A دريافت خواهد شد. البته وجود همين ماده مغذي همراه آهن مي تواند جذب اين ماده معدني را افزايش دهد بنابراين خوردن هويج در کنار گوشت مي تواند يک اقدام پيشگيرانه يا بهبوددهنده کم خوني ناشي از فقر آهن باشد. علاوه بر اينها مطالعه ها نشان داده اند که ارتباط معني داري بين عادت به خوردن هويج و ابتلاي فرد به بيماري هاي قلبي آن هم بر اثر گرفتگي عروق وجود دارد. به طوري که به ميزان قابل توجهي ميزان مرگ و مير در کساني که هويج را در برنامه غذايي روزانه شان گنجانده اند آن هم بر اثر بيماري هاي قلبي کمتر ديده مي شود.
● اگر کم خوني داريد
بهتر است گوشتتان را با آبليموي تازه، حلقه هاي گوجه فرنگي و هويج ميل کنيد به اين ترتيب ميزان جذب آهن موجود در اين غذا بيشتر خواهد شد. حتي مي توانيد چند تکه جگر سرخ شده به محتويات اين غذا اضافه کنيد به اين ترتيب ميزان آهن دريافتي تان بيشتر نيز مي شود.
● اگر يبوست داريد
مي توانيد با افزودن چند حلقه فلفل دلمه اي ميزان فيبر دريافتي را بالا ببريد. در ضمن خوردن اين غذا با نان سنگک که از آرد سبوس دار تهيه شده است نيز کمکي خواهد بود براي کاهش شدت يبوست البته در کنار يک بشقاب سالاد کاهو که با روغن زيتون و آبليمو طعم دار شده است.
● اگر فشارخون داريد
مي توانيد به جاي گوشت قرمز از سينه مرغ استفاده کنيد و خوردن اين غذا با نان را کنار بگذاريد و بر مقدار سيب زميني که با اين غذا مي خوريد، اضافه کنيد. افزودن چند حبه سير و کرفس به دليل خاصيت کاهندگي فشارخون و مصرف اين خوراک با ماست نيز به شما توصيه مي شود.
مي توانيد به جاي گوشت قرمز از سينه مرغ استفاده کنيد و خوردن اين غذا با نان را کنار بگذاريد و بر مقدار سيب زميني که با اين غذا مي خوريد، اضافه کنيد. افزودن چند حبه سير و کرفس به دليل خاصيت کاهندگي فشارخون و مصرف اين خوراک با ماست نيز به شما توصيه مي شود.

سال هاي اخير مسوولان در وزارتخانه هاي متفاوت از واژه هاي امنيت غذايي و ايمني غذا صحبت مي کنند و در سند چشم انداز توسعه نيز به اين مهم پرداخته شده است ...

سعادت همان بهشتي است که همه ي انسان ها در جستجوي آنند. از آن فيلسوف گرفته در اوج تفکرات و تخيلاتش تا آن فرد ساده لوح عامي در عين سادگي و بي آلايشي اش، ...

مسموميت غذايي بر اثر خوردن غذاي آلوده يا زياد خوردن ايجاد مي‌شود. علايم آن بيشتر با درگيري دستگاه گوارش همراه است و شدت اين بيماري طيف گسترده‌اي دارد. ...

● اطلاعات کلي درباره خطرات ميکروبيولوژيکي در غذا بروز بيماري هاي ناشي از خوردن مواد غذايي که در اثر ميکروارگانيزم ها ايجاد مي شوند يک مشکل بزرگ و در ح ...

درخت هلو از زمان هاي قديم در چين وجود داشته و از آنجا به نقاط ديگر جهان راه يافته است . در قرون وسطي از آن بصورت يك داروي گياهي استفاده مي کردند. درخت ...

1) پاستوريزه سازي(PASTEURIZATION): روشي براي کشتن اغلب ميکروارگانيسمهاي بيماريزا (کاهش تعداد آنها تا حدي که ايجاد بيماري نکنند) و غير فعال ساختن آنزيم ...

کره کشوري است که مردم آن به غذا اهميت فراواني مي دهند و معتقدند مصرف غذاهاي بخارپزشده مفيد است. آنها روغن کنجد زياد مصرف مي کنند و سير و پياز پرمصرف ت ...

محققان آمريکايي دريافته اند که رژيم غذايي مديترانه اي مي تواند خطر ناراحتي هاي قلبي را در بيماران قلبي افزايش دهد. در اين مطلب به چند نوع از اين مواد ...

دانلود نسخه PDF - عادت هاي غذايي ايرلندي ها