up
Search      menu
پزشکی و دامپزشکی :: مقاله طبخ غذا و سلامت پوست PDF
QR code - طبخ غذا و سلامت پوست

طبخ غذا و سلامت پوست

رژيمي براي سلامتي پوست

خيلي از ما مي خواهيم که پوست سالمي داشته باشيم که چين و چروک و علائم پيري در آن هر چه ديرتر ظاهر شود. در اين بين يکي از سوالات رايج آنست که چه رژيم غذايي براي سلامت پوست بهتر مي باشد؟ واقعيت آنست که رژيم غذايي اي که براي سلامت کلي بدن مناسب باشد با رژيم غذايي مطلوب براي حفظ سلامت پوست مشابه است، چرا که رژيم غذايي مطلوب براي سلامت کلي بدن ، مکانيسم پيري را در تمام بافت ها از جمله پوست کند مي کند لذا گزينه مناسبي است . البته به عنوان يک نکته لي زکر اين نکته ضروري است که به ويژه مصرف غذاهاي غني از آنتي اکسيدانها که به نظر مي رسند داراي اثر محافظت کنندگي براي پوست باشند جزئ لاينفک رژيم غذايي شما بايد باشد .
غذاهاي مفيد براي پوست به طور کلي عبارتند از:
▪ ميوه ها به ويژه : گيلاس ، توت ، هندوانه، سيب و گلابي ...
▪ سبزيجات به ويژه اسفناج و ديگر سبزيجات برگ سبز ، بادنجان، کرفس و پياز
▪ حبوبات
▪ ماهي : به جاي گوشت قرمز، ماهي را مصرف نماييد.
▪ مغزها
▪ روغن زيتون
از طرف ديگر به نظر مي رسد برخي از غذاها با تخريب پوست همراه باشند براي مثال دريافت بالاي گوشت و شير پر چرب مي تواند خطر افزايش چين و چروک هاي پوست را افزايش دهد. لذا توصيه هاي ذيل را جدي بگيريد:
▪ محصولات لبني کم چرب و يا بدون چربي را به جاي محصولات لبني پر چرب مصرف کنيد.
▪ به جاي نانهاي سفيد تهيه شده از آردهاي تصفيه شده، نانهاي سبوس دار و نيز انواع غله کامل را انتخاب کنيد .
▪ مصرف شيريني جات را محدود کنيد و به جاي شيريني جات يک مشت از آجيل و مغز ها را مصرف نماييد.
● مزاياي مصرف ميوه و سبزيجات براي پوست
ممکن است قبلا هم از مادربزرگتان شنيده بوده باشيد که ميوه و سبزيجات براي پوست مفيدند ولي اين صحبت حقيقت دارد و مصرف مقادير فراوان از ميوه و سبزي براي سلامت پوست مفيد است. ميوه و سبزيجات به ويژه براي پيشگيري از پيري زودهنگام پوست مفيد است چرا که حاوي طيف گسترده اي از آنتي اکسيدانها مي باشند. بسياري از رنگدانه ها که عامل ايجاد رنگ ميوه ها و سبزيجات هستند، داراي خاصيت آنتي اکسيداني بالقوه هستند . اين آنتي اکسيدانها از تخريب پوست با راديکال هاي آزاد ( که به ويژه به خاطر آلودگي هاي محيطي در پوست ايجاد مي شوند )، محافظت مي نمايد . براي اطمينان از اينکه ميوه و سبزيجات رژيم غذايي حاوي تمام مواد آنتي اکسيداني لازم هستند ، مي بايست ميوه و سبزيجات را به شکل تازه و پخته نشده (يا فقط اندکي پخته شده) مصرف نماييد. چرا که حرارت اغلب آنتي اکسيدانها را غير فعال مي نمايد و ميوه و سبزيجات از غني ترين منابع آنتي اکسيداني محسوب مي شوند.
● اهميت مصرف مايعات کافي در سلامت پوست
پوستي که از رطوبت مطلوبي بر خوردار باشد کمتر مستعد چروکيدگي مي باشد . نوشيدن مقادير فراوان از مايعات در طي روز موجب هيدراته شدن بدن مي گردد و لذا به کاهش خشکي پوست کمک مي نمايد . متخصصين معمولا نوشيدن ۶ ۸ ليوان آب را در طي روز توصيه مي نمايند. قهوه و نوشيدني هاي کافئين دار و نوشابه هاي گازدار جانشين هاي خوبي براي آب نمي باشند چرا که حاوي کافئين هستند که کافئين يک ماده ادرار آور ( مدر) است .(يعني ترشح و دفع آب از ادرار را افزايش مي دهد).
همچنين ۲ ۳ ساعت قبل از رفتن به رختخواب بيش از حد مايعات ننوشيد چرا که نوشيدن مايعات زياد در اواخر شب ممکن است موجب تورم صبحگاهي و کشيدگي بيش از حد پوستتان گردد.
● ارتباط کالري دريافتي و چاقي با پوست بدن
به غير از قرار گرفتن طولاني مدت در معرض تابش مستقيم آفتاب حوالي ظهر ، سريع ترين راه براي افزايش چين و چروک پوست اين است که مقدار زيادي وزن اضافه کنيم و سپس آن را کاهش دهيم . چرا که وقتي اضافه وزن مي يابيد ، چربي هاي اضافه موجب کشيدگي بيشتري در پوست تان مي گردد و سپس هنگامي که با کاهش وزن، چربي هاي اضافه بدن از بين ميروند ، پوست دچار شل شدن و چروکيدگي مي گردد.
ميزان شل شدن (و آويزان شدن) پوست پس از کاهش وزن، بسته به سن فرد (در افراد مسن تر بدتر مي باشد)، ژنتيک و ديگر عوامل متفاوت مي باشد.
پس تمايل به داشتن پوستي شاداب و جوان يک انگيزه براي مراقبت از کالري دريافتي و حفظ وزن مناسب مي باشد . همچنين به خاطر داشته باشيد که چرخه متناوب افزايش وزن و کاهش وزن ممکن است نه تنها اثرات نامطلوبي را بر پوست بلکه بر سلامت کلي بدنتان داشته باشد.
طبخ غذا و سلامت پوست
همانطور که مي دانيم آنچه که محور اصلي طبخ غذا است.
حرارت دادن به غذاها مي باشد. افزايش درجه حرارت عاملي براي افزايش واکنشهاي شيميايي است . اما اين گفته براي ما به عنوان مصرف کنندگان غذا چه مفهومي دارد؟ هر زمان غذا حرارت داده مي شود، ميزان واکنش هايي که منجر به تغيير بافت و خواص آنتي اکسيداني مواد غذايي مي گردند، افزايش مي يابند. به عبارت ديگر فرآيند پخت توليد مواد اکسيداتيو( راديکال هاي آزاد ) راافزايش مي دهد. در نتيجه با افزايش زمان پخت غذاها، دريافت مواد مغذي کمتر مي گردد و دريافت راديکال هاي آزاد (که موجب پيشترفت پيري اند) بيشتر مي گردد. در حقيقت لازم نيست براي پيش گيري از اثرات نامطلوب ناشي از پخت بيش از حد غذا، مصرف غذاهاي پخته شده را متوقف کنيد بلکه مي توانيد با کاهش زمان پخت و اجتناب از سرخ کردن غذاها در روغن زياد و يا اجتناب از طبخ غذا با مقادير فراواني از روغن و چربي ، غذاهاي سالم تري را مصرف کنيد.

تبليغات رسانه ها هر روز براي تفکيک زباله هاي شهري ، به نقطه هاي روشن تري نسبت به گذشته مي رسد. ديگر کمتر کسي در شهرها پيدا مي شود که از مزيت هاي تفکيک ...

تبليغات رسانه ها هر روز براي تفکيک زباله هاي شهري ، به نقطه هاي روشن تري نسبت به گذشته مي رسد. ديگر کمتر کسي در شهرها پيدا مي شود که از مزيت هاي تفکيک ...

«اَلصَّلوةُ مِعراجُ المُومِن». نماز معراج مؤمن است. پيامبر اکرم (ص) نماز زيباترين جلوه پرستش، والاترين گونه نيايش، جلوه اي زيبا از بند گي و عبود يت و ...

ديد کلي اطلاعات مربوط به پوسته زمين عمدتا از مشاهدات مربوط به سرعت امواج S و P ناشي از زلزله ها و انفجارات ديناميت و... به دست مي آيد. در اوايل تاريخ ...

در ابتدا بايد تعريفي کلي از غذا و صنعت مربوط به آن داشته باشيم : غذا Food : عبارت است ازماده جامد يا مايع اطلاق مي شود که بعد از خوردن و هضم و جذب بتو ...

پوست تان را در مقابل آفتاب بيمه کنيد . . . مواجهه با نور خورشيد براي بدن مزايا و معايبي دارد که به طول زمان و تعداد دفعات مواجهه، شدت نور و حساسيت پوس ...

شايد شما هم نکاتي را درباره رژيم غذايي مديترانه اي شنيده باشيد به ويژه که در مطالعات سال هاي اخير تاثيرات مفيد اين نوع رژيم غذايي بر سلامتي،در مطالعات ...

وقتي به بازار کفش مي روي، جداي از قيمت هايي که سر به فلک مي زند، با مدل هايي روبرو مي شوي که هوش را از سرت مي پراند. به سختي مي تواني کفشي پيدا کني که ...

دانلود نسخه PDF - طبخ غذا و سلامت پوست