up
Search      menu
تغذیه و خوراکیها :: مقاله طالبي PDF
QR code - طالبي

طالبي

ارزش تغذيه اي طالبي

طالبي يكي از پرطرفدارترين ميوه هاي فصل تابستان حتي در آن سوي دنياست و به خاطر عطر و طعم دلپذيرش بسيار محبوب است. نام انگليسي آنCantaloupe است كه از نام يك دهكده در ايتاليا به نامCantalup گرفته شده كه در اين محل طالبي براي اول بار در سال 1700 ميلادي كاشت شده است. طالبي متعلق به خانواده خيار و كدو است. گرمك و طالبي، شبيه خربزه هستند و از جهت غذا و پزشكي شباهت زيادي به خربزه دارند با اين تفاوت كه پيش از خربزه مي رسند و لطيف تر هستند و هضم آنها آسان تر است. طالبي و گرمك از ميوه هاي پرآب فصل تابستان است. طالبي شيرين و خوشبوتر از گرمك است. قسمت هاي مورد استفاده طالبي و گرمك عبارتند از:ميوه و تخم ميوه.
فوايد تغذيه اي طالبي
طالبي يكي از بهترين منابع ويتامينA است و مملو از بتا كاروتن است كه در بدن تبديل به ويتامينA مي شود. در يك فنجان آب طالبي فقط 56 كالري انرژي وجود دارد ولي 129% نياز روزانه ما به ويتامينA را تامين مي كند كه تاثير آن در بهبود بينايي و پوست بدن بر همه واضح است.
ارزش تغذيه اي طالبي
طالبي يكي از غني ترين ميوه هاي حاوي ويتامينC است. طالبي علاوه بر ويتامين هايA وC حاوي مواد مغذي مفيد ديگري مثل پتاسيم، فولات، فيبر، منيزيم، يد و ويتامين هايB6،B3،B5 وB1 است.
طبق نمودار بالا طالبي منبع غني ويتامين هايA وC ومنبع بسيار خوب ويتامينB6 و پتاسيم ومنبع خوبي از ساير مواد مغذي ذكر شده است.همانطور كه ويتامينA آنتي اكسيدان محلول در چربي است، ويتامينCآنتي اكسيدان محلول در آب است و مصرف اين ميوه به دليل دارا بودن مقدار زيادي از اين دو ويتامين، ابتلا به بسياري از بيماري هاي مزمن مثل بيماري هاي قلبي، سكته و سرطان را كاهش مي دهد . وجود مجموعه اي از ويتامين هاي گروهB در اين ميوه آن را به يك ماده بسيار خوب براي سوخت و ساز انرژي در بدن تبديل كرده است. از اين رو ميوه اي بسيار مفيد براي افزايش وزن كودكان و نوجوانان و افراد لاغر است.
انتخاب طالبي
براي خريد يك طالبي خوب و رسيده، با كف دست به آن ضربه بزنيد بايد يك صداي تو خالي داشته باشد. وقتي آن را در دست مي گيريد بايد نسبت به اندازه اش سنگين به نظر برسد و هيچ نقطه له شدگي يا نرم شدگي نداشته باشد. پوست آن بايد به رنگ كرم يا زرد مايل شده باشد ( رنگ سبز پوست نشانه كال بودن آن است). محل اتصال آن به ساقه بايد كمي نرم باشد و باقي مانده ساقه بايد به راحتي كنده شود. يكي ديگر از نشانه هاي رسيده بودن طالبي بوي ملايم شيريني است كه از پوست آن به مشام مي رسد.
ارزش تغذيه اي طالبي
خواص درماني گرمك و طالبي
1- طالبي ميوه اي اشتها آور است.
2- طالبي، ادرارآور، نرم كننده (مليّن) و موجبطراوت و شادابي پوست بدن است.
3- خوردن طالبي، بعد از غذا برايدرمان كم خوني مفيد است.
4- مصرف طالبي براي كساني كه سل ريوي دارند و يا مبتلا به يبوست و بواسير هستند، مفيد است.
5- گرمك سرشار از ويتامين هايA وC و سلولز است.
6- گرمك ملّين است؛ مخصوصاً براي كساني كه از يبوست مي نالند مفيد است.
7- گرمك و طالبي، تشنگي را در تابستان تسكين مي دهد.
8- گوشت طالبي براي تسكين سوختگي هاي سطحي و يا درمان ورم پوست موثر است.
9- آب طالبي براي نرم نمودن پوست مفيد است.
احتياط لازم در مصرف طالبي
1- كساني كه مرض قند دارند بايد در خوردن طالبي جانب احتياط را رعايت كنند و يا آن را مصرف نكنند.
2- كساني كه ورم معده دارند، نبايد در مصرف طالبي زياده روي كنند.

هيچ جاي تعجبي نيست که طالبي با آن بوي مطبوع و طعم دلپذير و موادي که دارد يکي از پرطرفدارترين انواع خربزه باشد. طالبي (cantaloupe) نام خود را از روستاي ...

تعريف فلز فلز ماده‌اي است که مي‌توان آن را صيقل داده و براق کرد، يا به طرح‌هاي گوناگون در آورد و از آن مفتول‌هاي سيمي ظريف تهيه کرد. فلز جسمي است که آ ...

بمب هاي اتمي شامل نيروهاي قوي و ضعيفي اند كه اين نيروها هسته يك اتم را به ويژه اتم هايي كه هسته هاي ناپايداري دارند، در جاي خود نگه مي دارند. ▪ اساسا ...

بمب هاي اتمي شامل نيروهاي قوي و ضعيفي اند که اين نيروها هسته يک اتم را به ويژه اتم هايي که هسته هاي ناپايداري دارند، در جاي خود نگه مي دارند. اساسا دو ...

« ويتامين A » به خاطر داريد که در مورد دسته بندي ويتامينها به دو گروه محلول در آب و محلول در چربي سخن گفتيم. حال مي خواهيم به معرفي ويتامينهايي که در ...

يکي ديگراز اعضاي گروه ويتامينهاي محلول درآب ويتامينB6ونام علمي آن پريدوکسين* است. آمپولهاي تقويتيB کمپلکس حاويB6 هستند . بسياري از داروها که براي تقوي ...

● آشنائي با ويتامين A اين ويتامين يک ويتامين محلول در چربي است. اين ويتامين به دو صورت وجود دارد رتينول: که فقط در غذاهاي حيواني يافت مي‌شود و کاروتن: ...

ويتامين A : چنانچه منابع حيواني غني از ويتامين A مانند جگر، به مقدار زياد و مکرر مصرف شوند، مي تواند موجب بروز مسموميت حاصل از تجمع ويتامين A در کبد ...

دانلود نسخه PDF - طالبي