up
Search      menu
تغذیه و خوراکیها :: مقاله شير PDF
QR code - شير

شير

شير و فوايد آن

شير اين نوشيدني اسرارﺁميز يک ترکيب مغذي و کامل است . شير موثرترين مواد در افزايش بهره هوشي ٬ رشد استحکام استخوانها ٬ سلامت لثه ٬ دندان و شادابي و طول عمر محسوب مي شود . ترکيبات عمده شير را ﺁب ٬ پروتئين ٬ لاکتوز ٬ ويتامين ها و مواد معدني تشکيل مي دهند .
مواد معدني مهم موجود در شير عبارتند از : کلسيم پتاسيم ٬ منيزيم ٬ فسفر ٬ سديم و مقدار کمي ﺁهن . مهمترين اثر شير اين است که در ﺁن نمکي وجود دارد که مقدار ﺁن کافي و به صورتي است که در بدن ما به خوبي جذب مي شود و ﺁن نمک کلسيم است. اما اگر بخواهيم کلسيم مورد احتياج بدنمان را در غذاهاي ديگر بيابيم لازم است که هر روز يک کيلو سيب زميني و سه کيلو گوشت بخوريم . اما متاسفانه نه اشتهاي ما قبول مي کند و نه معده ما قدرت هضم اينها را دارد و از طرف ديگر اگر چند روزي از اين غذا بخوريم مبتلا به زيادي خون خواهيم شد . در صورتي که ما مي توانيم اين مقدار کلسيم را در کمتر از نيم ليتر شير و صد گرم پنير بدست ﺁوريم و از اين رو گفته اند : ﺁنجا که شير نيست کلسيم وجود ندارد .
وجود کلسيم تنها براي استخوانها و دندانها و ناخنها و موهاي ما لازم نيست بلکه براي مستحکم کردن عضلات وجودش نهايت لزوم را دارد . مخصوصا براي عضلات قلب که دائما در حرکت مي باشند . بدون کلسيم قلب خسته مي شود و امراض قلبي را ايجاد مي نمايد . بدون کلسيم استخوانها سست شده و پوکي استخوان روي مي دهد . کلسيم براي متعادل نگه داشتن سلسله اعصاب لازم است . نيمي از بدخوابي ها به علت کلسيم است .
و گفته اند : ﺁنجا که کلسيم نيست سلامتي وجود ندارد و از جمع اين دو جمله : ﺁنجا که شير نيست کلسيم نيست - ﺁنجا که کلسيم نيست سلامتي نيست ٬ جمله سومي بدست مي ﺁيد : ﺁنجا که شير نيست سلامتي نيست .
قند موجود در شير مدر بسيار خوبي بوده و ضد سموم بدن است ضمنا غذاي خوب و لازمي براي موجودات ذره بيني مفيد معده و رود ه ها است . اين موجودات که سازنده ويتامينهاي B , K مي باشند نه تنها براي سلامتي ؛ بلکه وجودشان براي ادامه حيات بشر لازم است .
ويتامين هاي موجود در شير عبارتند از : D ٬ A ٬ C ٬B12 ٬ ٬B2 است . ويتامين A از ويتامين هاي موجود در چربي است و کمبود اين ويتامين باعث شب کوري و کاهش مقاومت بدن در برابر بيماريهاي عفوني مي گردد . ويتامين D از ويتامين هاي محلول در چربي است که در جذب و تعادل کلسيم و فسفر بدن نقش اساسي دارد و در شير وجود دارد . ويتامين B1 در شير ناچيز است و ١٠ تا ٦٠ درصد اين ويتامين طي فرايند پاستوريزاسيون در اثر حرارت از بين مي رود . کمبود اين ويتامين در بدن باعث بي اشتهايي ٬ بي حوصلگي ٬ خستگي جسمي و روحي مي گردد .
شير منبع خوبي از ويتامين B2 است ٬ طوري که با مصرف ٢ ليوان شير ٬ حدود ٥٠ درصد ويتامين B2 مورد نياز را تامين مي نمايد .
ويتامين B12 يکي از اجزاي ضروري در تشکيل گلبولهاي قرمز خون است و خوشبختانه حرارت پاستوريزاسيون در کاهش ﺁن نقش ندارد . عوارض کمبود اين ويتامين عبارتند از : کم خوني و خستگي . مصرف روزانه ٢ ليوان شير حدود ٥٠ درصد نياز بدن افراد بالغ به اين ويتامين تامين مي شود .
ويتامين C در ساخت دندان و تشکيل استخوان بندي نقش بسزايي دارد و باعث تقويت بدن در برابر بيماريهاي عفوني مي گردد . اين ويتامين در متابوليسم اسيدهاي ﺁمينه نيز موثر است .
عوارض کمبود اين ويتامين عبارتند از : بي حالي ٬ عفونت لثه ٬ کم شدن مقاومت بدن در برابر بيماريهاي عفوني . با مصرف ٢ ليوان شير در روز ٬ حدود ١٦ درصد از ويتامين C مورد نياز بدن افراد بالغ تامين مي شود .
شير و لبنيات از چاقي هم تا حدي پيشگيري مي کنند . . همانطور که مي دانيد ٬ اکثر ﺁنها حاوي مقدار قابل ملاحظه اي کلسترول هم هستند . پس چطور است که افرادي که از اين خوراکي ها مي خورند کمتر چاق مي شوند و حتي چربي خونشان هم بيشتر از بقيه تحت کنترل است ؟
هنوز راز اين مطلب پيدا نشده ٬ حتي جالب است اگر به اين نکته دقت کنيم که حذف چربي لبنيات هم تاثيري در وزن اين افراد نداشته است . اين مطلب نشان مي دهد که اگر فرد چاق بخواهد با کم کردن چربي لبنيات مصرفي اش ٬ مقدار کالري دريافتي اش را کم کند اين موضوع تاثيري در کاهش وزن او نمي کند . بنابراين بهتر است از حجم غذاهاي خود کم کند تا از چربي لبنيات مصرفي اش .

شير توليد شده در 7 تا 10 روز اول دوره شيردهي تركيبي متفاوت با بقيه شير توليد شده در اين دوران دارد. اين شير سرشار از تركيبات ايمني‌ساز (Antibody) بوده ...

شيرين بيان از ديرباز براي درمان انواع سرفه ها و نيز به عنوان يک داروي مسکن در پوست مورد استفاده بوده است. مردم از آن براي درمان اسپاسم و تورم، برونشيت ...

بادام Almond : نام علمي Amygdolus : روغن بادام : براي بدست آوردن روغن بادام ، مغز بادام را پس از تميز كردن و خشك كردن خرد مي كنند و بصورت خمير در مي آ ...

● اسد (Leo ) شير ▪ زمان رسيدن به نصف النهار: ۲۱فروردين ؛ ▪ مساحت : ۹۴۷ درجه مربع ستارگاني که امروزه به نام اسد خوانده مي شوند در فرهنگ هاي باستاني سوم ...

مرض قند يا ديابت شيرين يک اختلال سوخت و سازي در بدن است. بدين صورت که سرعت و توانايي بدن در استفاده و سوخت و ساز کامل قندها کاهش مي يابد. از اينرو قند ...

به همان اندازه که محبوبيت قارچ در رژيم غذايي آمريکايي افزايش مي يابد، علاقه مند ي براي تخصص يافتن در امور مربوط به قارچ ، تبديل به يک سرگرمي و نيز تجا ...

● خواص برگ انجير ۱)برگ پخته درخت انجير ملين است . ۲)برگ انجير را له کنيد و براي برطرف کردن درد بواسير بر مقعد بماليد . ۳)براي برطرف کردن ورم و تومورها ...

شير بهترين غداي طبيعي شناخته شده و تنها منبع غذائي نوزاد پستانداران است. براي نوزاد انسان، شير تنها منبع غذايي براي چندين ماه اول زندگي است و در اغلب ...

دانلود نسخه PDF - شير