up
Search      menu
آشپزی :: مقاله سوپ برش PDF
QR code - سوپ برش

سوپ برش

دستور پخت سوپ برش

يکي از معروف‌ترين سوپ‌هاي زمستاني، سوپ برش است که اگرچه در اصل به آذربايجان شوروي سابق تعلق دارد ولي در منطقه آذربايجان ايران نيز طبخ شده و بسيار پرطرفدار است.
در اين مناطق، مصرف اين سوپ به همراه نان جو رواج داشته و يک وعده غذايي کامل به حساب مي‌آيد.
مواد لازم:
استخوان قلم گوساله، يک کيلوگرم
کلم برگ، يک کيلوگرم (خلالي خرد شود)
چغندر قرمز، نيم کيلوگرم
هويج، نيم کيلوگرم
کرفس، نيم کيلوگرم
فلفل دلمه‌اي، ۲۵۰ گرم
پياز بزرگ، ۲ عدد
سيب‌زميني، يک کيلوگرم
گوجه‌فرنگي، نيم کيلوگرم
- رب گوجه‌فرنگي، ۴ قاشق سوپ‌خوري
روغن مايع مخصوص سرخ‌کردن به مقدار لازم
برگ بو، ۴ عدد
دانه فلفل سياه، ۱۰ عدد
پودر فلفل قرمز، يک قاشق چاي‌خوري
جعفري خرد شده، ۲ قاشق سوپ‌خوري
نمک، به ميزان لازم
طرز تهيه:
۱ ابتدا استخوان‌هاي قلم گوساله را به قطعات کوچک‌تر خرد کرده و در قابلمه بزرگي حاوي مقداري آب بريزيد و کمي نمک، برگ بو و دانه‌هاي فلفل سياه را به آن اضافه کنيد و بگذاريد بپزد.
۲ در فاصله پخت قلم‌ها، چغندر و هويج را پوست کنده و پس از خردکردن، داخل ظرفي بريزيد. سپس پيازها و ۲ عدد از سيب‌زميني‌ها را نيز پوست کنده و در کاسه‌اي رنده کنيد. دو عدد از فلفل‌هاي دلمه‌اي را نيز رنده کرده و به مخلوط پياز و سيب‌زميني اضافه کنيد.
۳ بعد از اينکه قلم‌ها پخته شدند، زير شعله اجاق گاز را خاموش کنيد و قابلمه را کنار بگذاريد تا سرد شود. با سرد شدن قلم پخته و آب آن، لايه‌‌اي سفيدرنگ از چربي روي مواد ايجاد مي‌شود. اين لايه چربي را با قاشق برداريد و به ظرف ديگري منتقل کنيد؛ در ضمن استخوان‌هاي قلم را نيز بيرون آوريد.
۴ در يک تابه مقداري روغن بريزيد و هويج و چغندر خردشده را در آن تفت دهيد. پس از اينکه مواد تفت داده و کمي پخته شد، به آن قلم اضافه کنيد. حالا کمي صبر کنيد تا سبزيجات در آب قلم بپزند.
وقتي مرحله پخت هويج و چغندر به نيمه رسيد، سبزيجات رنده‌شده را به اين مخلوط بيفزاييد تا پخته شده و سوپ غليظ شود.
۵ در اين فاصله زماني، باقيمانده فلفل دلمه‌اي و سيب زميني‌ها را همراه کرفس به صورت درشت خرد کرده و پس از آنکه سوپ کمي غليظ شد، به آن اضافه کنيد و حرارت دادن را ادامه دهيد تا مواد افزوده بپزند.
۶ حالا نوبت کلم است. در اين مرحله، کلم خردشده را به غذا اضافه کنيد و مدتي حرارت دهيد تا نيم‌پز شود. سپس نيمي از گوجه‌فرنگي‌ها را در مخلوط رنده کرده و نيمي ديگر را به صورت خرد کرده اضافه کنيد.
۷ پس از آن، رب گوجه‌فرنگي را در چند قاشق آب سوپ حل کرده و به آن بيفزاييد.
۸ در مراحل پاياني، فلفل قرمز را اضافه کرده و درجه حرارت اجاق گاز را کم کنيد و بگذاريد سوپ حسابي جا بيفتد. براي اين منظور، يک ساعت زمان لازم است. سپس سوپ را در ظرف موردنظر بريزيد و روي آن را با جعفري خرد شده تزئين کنيد.
نکته: اگر مي‌خواهيد غذاي کاملي داشته باشيد با توجه به تعداد نفرات مقداري گوشت ماهيچه گوسفند نيز تهيه کرده و پس از خردکردن، از همان ابتدا به آب قلم اضافه کنيد. به اين ترتيب، گوشت به همراه سبزيجات خواهد پخت.

آغاز يک وعده غذايي با يک سوپ سبک و گرم مي تواند دستگاه گوارش را براي خوردن غذاي اصلي آماده کند؛ به خصوص در افطارهاي ماه مبارک رمضان که بدن ما مدت طولا ...

● تعريف : توکسوپلاسموز بيماري انگلي انسان و حيوان مي باشد که عفونت اوليه آن ، بدون علايم باليني است . شکل حادبيماري ممکن است با تب و بزرگي غدد لنفاوي ...

يک ماده افزودني خاک بوده که آب و مواد غذايي را جذب و حفظ مي کنند و با خاک کشت همراه گشته و به رشد مطلوب گياه ،کاهش اتلاف آب و هزينه هاي آبياري کمک مي ...

مواد لازم: کدو=۳ عدد برنج=۴ ۱ پيمانه کشک پاستوريزه=بمقدار لازم زردچوبه=کمي نخود آبپز=به مقدار لازم نعناع=به مقدار لازم طرز تهيه: ابتدا کدو ها را پوست ...

● انديکاسيون ها در ميان بيماراني که براي درمان به مطب هاي مراقبت هاي اوليه و بخش هاي اورژانس مراجعه مي کنند، مواجهه با عفونت هاي پوست و بافت نرم، از ج ...

مواد لازم: پياز =۲ عدد کلم برگ خردشده=۳ ليوان سيب زميني= ۳ عدد متوسط جعفري خردشده =۳ قاشق سوپخوري آب مرغ = ۲ ليوان نمک و فلفل به ميزان لازم ماست به دل ...

مواد لازم : نخود : ۱ ليوان گوشت چرخکرده : ۳۰۰ گرم قلم گوساله : ۱ عدد کوچک جعفري و گشنيز : به مقدار لازم پياز: ۱ عدد ماکاراني گوش ماهي : به مقدار لازم ...

مواد لازم: گوجه فرنگي رنده شده ۲= پيمانه سيب زميني رنده شده= يک عدد متوسط هويج رنده شده= يک عدد متوسط نخود فرنگي= به ميزان دلخواه کرفس خرد شده =۲ قاشق ...

دانلود نسخه PDF - سوپ برش