up
Search      menu
جانور شناسی :: مقاله سالنهاي مرغداري PDF
QR code - سالنهاي مرغداري

سالنهاي مرغداري

سيستم هاي گرم کننده سالنهاي مرغداري

مقايسه مزيتها و معايب سيستم هاي گرم کننده سالنهاي مرغداري
- سيستمهاي حرارتي : يکي از فاکتورهاي بسيار مهم پرورش و نگهداري انبوه پرندگان تأمين احتياجات حرارتي محيط پرورش و نگهداري آنها در شرايط سني مختلف است. 2- شرايط کلي مولدهاي حرارتي در سالنهاي مرغداري و اماکن مرتبط با صنعت مرغداري: 1) يک منبع حرارتي مناسب و مطمئن بايد قادر به
مقايسه مزيتها و معايب سيستم هاي گرم کننده سالنهاي مرغداري
- سيستمهاي حرارتي : يکي از فاکتورهاي بسيار مهم پرورش و نگهداري انبوه پرندگان تأمين احتياجات حرارتي محيط پرورش و نگهداري آنها در شرايط سني مختلف است. 2- شرايط کلي مولدهاي حرارتي در سالنهاي مرغداري و اماکن مرتبط با صنعت مرغداري: 1) يک منبع حرارتي مناسب و مطمئن بايد قادر به توليد گرماي يکنواخت باشد و نياز به مراقبت زياد و همچنين سرويسهاي روزانه – هفتگي – ماهانه و سالانه نداشته باشد و به سادگي قابل راه اندازي باشد، تکنسين هاي خاص ملزم به تعميرات اساسي و جزئي آن را نداشته باشند و از تکنسين هاي معمولي بتوان جهت سرويس و نگهداري آنها استفاده نمود. 2) قيمت آنها با توجه به هزينه استهلاک ، هزينه تعميرات و هزينه هاي اوليه و ثابت و ثانويه مناسب باشد و ساليان متمادي بتوان از اين تجهيزات استفاده نمود. 3) بايد قابل انطباق با شرايط سالن بوده و فضاي زيادي را اشغال نکند. کارگران به راحتي در سالن کار نمايند و سيستم تهويه سالن مرغداري را دچار مخاطره نکند، حرارت توليد شده را به راحتي از طريق سيستم تهويه سالن هدر ندهد. حرارت توليد شده در پرندگان اغلب از روي ميزان اکسيژن مصرفي آنها محاسبه مي گردد، اگر پرنده در حال استراحت بوده رشد نکرده و يا اينکه چربي در بدن خود ذخيره ننمايند، درنتيجه يک ارتباط مستقيم بين اکسيژني که توسط پرنده مصرف شده با مقدار حرارتي که توليد شده وجود دارد. احتياجات طيور و متابوليزم پرنده ها بسيار بالا است و مقدار هواي مورد نياز آنها در واحد وزن نسبت به ساير دامها زيادتر است، بطور مثال طيور پنج برابر انسان در وزن مساوي احتياج به اکسيژن دارند، ميزان هواي مورد نياز براي جوجه ها به ازاي هر کيلوگرم وزن زنده بدن حدود 2 فوت مکعب در دقيقه مي باشد، با رشد جوجه ها ميزان نياز آنها به اکسيژن بيشتر است و تهويه اهميت بيشتري مي يابد که مقدار قابل ملاحظه اي از هواي گرم شده در سالن مرغداري توسط هواکشها از سالن خارج مي شود. 3- انواع مولدهاي حرارتي در سالنهاي مرغداري : - چهارشاخ وفر - انواع بخاريها - هيترهاي معمولي - دمنده هاي هواي گرم - مادرهاي مصنوعي - سيستم هاي تابشي - سيستم گرمايش از کف ( کف خواب ) ( floor heating ) 4- موارد استفاده از مولد هاي حرارتي : بر حسب نحوه پرورش و نوع کار در سالنهاي پرورش طيور استفاده از مولدهاي مختلف و دستگاه هاي گرم کننده دو گونه است : دسته اول – مولدهاي حرارتي ويژه پرورش روي بستر دسته دوم _ مولدهاي حرارتي ويژه پرورش در قفس مولدهاي حرارتي دسته اول : شامل انواع فر چهار شاخ ، مادرهاي مصنوعي ، انواع دمنده هاي گرم ، راديانت هيترها، سيستم گرمايش از کف ( حرارت مرکزي ) مولدهاي حرارتي دسته دوم : اين مولدها بيشتر ويژه پرورش طيور در قفس مي باشد و عبارتند از: 1) سيستم دمنده هواي گرم 2) سيستم حرارت مرکزي. 1- سيستم دمنده هواي گرم در پرورش در قفس به طور کلي مردود مي باشد. زيرا اين سالنها به دليل داشتن طول و عرض بسيار زياد و ارتفاع بالاي سالن مقدار سوخت مصرفي بسيار بالا مي باشد. 2- سيستم آب گرم ( حرارت مرکزي ) که گرماي لازم از طريق هدايت آب گرم در لوله هاي مخصوص تأمين مي شود، اين قفسها مي توانند چند طبقه باشند و در تمام طبقات آنها سيستم گرمايي ياد شده حرارت لازم را به جوجه ها مي رساند. اين نوع سيستم در روش پرورش در قفس بيشتر متداول مي باشد. مقايسه سيستمهاي حرارتي در سالنهاي مرغداري : 1- سيستم فر و شاخ : اين سيستم به دليل مصرف بالاي سوخت و نقص در احتراق و همچنين اشغال فضاي زيادي از سالن مرغداري و خطر آتش سوزي به طور کلي مردود مي باشد و همچنين فضايي در حدود 300 الي 400 متر مربع از سطح سالن مرغداري را اشغال مي نمايد. 2- سيستم دمنده هواي گرم مرکزي ( هيترهاي مرکزي ) : اين سيستم با توجه به مصرف سرانه سوخت بالا و همچنين راندمان حرارتي پايين در مراحل مختلف توليد حرارت مورد تأييد نمي باشد، زيرا در اين سيستم فضايي به نام هيترخانه در نظر گرفته مي شود که مقداري از حرارت توليد شده در هيتر جهت گرم کردن هواي داخل هيتر صرف مي شود. مقداري از حرارت توليد شده توسط دودکش ( اگزوز) موجود در هيتر به خارج از محوطه هيتر خانه و سالن مرغداري انتقال مي يابد. اين سيستم به دليل اينکه در يکي از انتهاي سالن در محيطي به نام هيترخانه قرار مي گيرد، مقداري از حرارت از طريق دريچه انتقال حرارت هيترخانه به لوله اصلي دمنده هواي گرم انتقال پيدا کرده و مقدار زيادي از حرارت در اين قسمت يعني فضاي بين هيترخانه و سالن مرغداري از بين مي رود. به دليل وجود کانالي براي انتقال هواي گرم شده در سالن مرغداري مقدار قابل توجهي ازحرارت توليدي صرف گرم کردن کانال هواي گرم در سالن مرغداري مي شود و به دليل طول زياد سالن مرغداري در حدود 100 متر، هيتر نمي تواند به خوبي درجه حرارت يکنواختي را در سالن ايجاد نمايد، که اين عمل باعث مي شود تا ابتداي سالن مرغداري داراي درجه حرارت بالاتر از حد نياز طيور باشد و اواسط سالن حرارت تقريبا مناسب و انتهاي سالن هواي سردتر از احتياج بدن طيور را داشته باشد و به خاطر اينکه در حدود 2 1 از سالن مرغداري هميشه درجه حرارت پايين تر از احتياجات طيور را دارد، هميشه هيتر به صورت يکنواخت کار مي کند که خود سوخت بالايي را مصرف مي کند. 3- سيستم دمنده هواي گرم در سالن مرغداري : در سيستم گرمايش از طريق جابه جايي هواي گرم حرارت بيشتر در زير سقف متمرکز مي گردد و سطوح نزديکتر به کف و محل پرورش طيور از دماي مناسب برخوردار نخواهد شد و اتلاف حرارت از طريق سقف بسيار زياد است. اتلاف حرارتي به علت حرکت هواي گرم و خروج آن از جداره ها، درها، پنجره ها و هواکشها در سيستم جابجايي بسيار زياد است و به علت آنکه در روش پرورش بر روي بستر بين سنين ( 2- 0 ) هفتگي سالن مرغداري را به وسيله پرده هاي پلاستيکي تقسيم بندي مي نمايند، هواي گرم از طريق روزنه هاي موجود در اطراف پرده پلاستيکي به قسمتهاي خالي از جوجه سالن مرغداري انتقال مي يابد. گرمايش به روش جابجايي بستگي به حرکت هواي گرم دارد، در صنعت مرغداري اين گردو غبار ايجاد شده از عمر مفيد دستگاه دمنده هواي گرم در سالن مرغداري مي کاهد و همچنين باعث ايجاد بسياري از بيماري هاي دستگاه تنفسي طيور مي گردد. از جمله آنها مي توان به بيماري مزمن دستگاه تنفس( CRD ) اشاره نمود. سيستم گرمايش از کف ( کف خواب ) FLOOR HEATING حرارت در سيستم گرمايش کفي بيشتر از طريق کف سالن منتقل مي شود، لذا امکان جهت دادن به مسير گرمايش وجود داشته و حرارت بيشتر در فضاي کف و ساير مکانهاي مورد نياز متمرکز مي گردد که طبق قانون Foavier در زماني که دماي محيط و دماي بدن پرنده يکسان است جريان حرارت از يک سو به سويي ديگر وجود ندارد. سيستم گرمايش کفي در پرورش اين امکان را به مديريت واحدهاي پرورش طيور مي دهد که با تقسيم بندي و کنترل منطقه اي و امکان گرمايش در مناطق انتخابي طبق نياز پرندگان طراحي شود. سيستم گرمايش از کف باعث چرخش هوا نمي شود، در نتيجه آلودگي مواد معلق و غبار موجود در هوا به شدت کاهش يافته و اثرات مثبت در بهداشت واحدهاي پرورش طيور را دارد. حرارت توليد شده در کف سالنهاي مرغداري مستقيما به بدن پرندگان و تجهيزات و ادوات سالن حرارت مرغداري واقع شده منتقل مي گردد بدون اينکه نيازي به گرم شدن کل محيط پرورش باشد، در نتيجه حرارت توليدي محيط را سريعتر گرم مي کند. کوتاه شدن زمان گرمايش صرفه جويي زيادي در انرژي و وقت در برداشته و نيازي به گرم کردن سالنهاي مرغداري قبل از ورود جوجه نمي باشد که اين زمان در حدود 24 ساعت تا 48 ساعت از نظر وقت و هزينه در سيستم گرمايش کفي صرفه جويي به عمل مي آيد.

● شناسايي توليد پايين در گله تخمگذار سويه هاي امروزي مرغان تخمگذار معمولا در دوران نيمچگي اگر از مديريت صحيحي برخوردار نباشند، توليد کمتري خواهند داش ...

در سابق هر مرغدار بنا به وسليقه و ابتکار خود و با کمک يک بناي ساده و چند کارگر ساختماني لانه براي نگاهداري مرغ هاي خود تهيه مي ديد ولي امروزه بر اثر پ ...

در سابق هر مرغدار بنا به وسليقه و ابتکار خود و با کمک يک بناي ساده و چند کارگر ساختماني لانه براي نگاهداري مرغ هاي خود تهيه مي ديد ولي امروزه بر اثر پ ...

حرارت در سنين مختلف ، نقش مهمي در سلامت و توليد مرغ دارد؛ بخصوص در اوايل زندگي جوجه ها اين مساله از اهميت فراواني برخوردار است . براي تامين گرماي مورد ...

ايجاد جايگاه مناسب ، يکي از مسايل مهم پرورش طيور است ، ماکيان ، جزء جانوران خونگرم هستند و مي توانند درجه حرارتهاي اندامهاي دروني خود را يکسان نگهدارن ...

▪ فرمانرو: جانوران ▪ شاخه: طنابداران ▪ رده: پرندگان ▪ راسته: غازسانان[۱] ▪ خانواده: مرغابي سانان[۲] مرغابي نر هنگام شروع پروازاردک يا مرغابي نامي است ...

در طول قرون گذشته مصرف گوشت و تخم ماکيان به طور مستمر افزايش چشمگيري داشته است و هر روزه شاهد تبليغات بيشتري در اين خصوص مي باشيم علاوه بر اينکه دانشم ...

● مقدمه : پرندگان وحشي با غذاهاي مصرفي ، مدفوع و غذاهاي آلوده سبب به هم ريختگي مزارع پرورش شده و همچنين سبب آسيب به عايق بندي آشيانه ها و سالنهاي پرور ...

دانلود نسخه PDF - سالنهاي مرغداري