up
Search      menu
تغذیه و خوراکیها :: مقاله ساخت عسل PDF
QR code - ساخت عسل

ساخت عسل

مراحل ساخت عسل توسط زنبور عسل

در قرآن مجيد سوره مبارک نحل که در شان زنبور عسل نازل شده و آن موهبتي است که پروردگار توانا آنرا در گلهاي گياهان به وديعه نهاده است . براي اينکه دانشمندان پي به دستگاه آفرينش برند به زنبور عسل داده شده است که آنرا از شيره گلها و برگها گرفته و عسل که حاوي نيکنوش هاي گوناگون به رنگ هاي مختلف است بسازد . اسرار ساختمان و نحوه عمل آن با وجود پيشرفت هاي علمي هنوز بر زيست شناسان و دانشمندان ديگر پنهان مانده و فقط مي دانند که :
زنبور عسل پس از مکيدن شيره گلها و گياهان به وسيله خرطوم خويش آنرا به کيسه عسلي که در شکم است برده و پس از چند عمل شيميايي شناخته و نا شناخته آنرا به مايعي خوشبو و خوش طعم ، شيرين ، مقوي ، نشاط آور و نيکو حضال تبديل کرده و در سلولهاي مومي شکل که از قبل ساخته است ذخيره مي نمايد .
براي تهيه يک کيلوگرم از اين شهد گوارا زنبور ناگزير است 120 تا 150 هزار بار شهد حمل کند وبراي فراهم نمودن آن ده ميليون گل را بازديد کرده و از آنها شهد ( انگبين ) تهيه نمايد و مسافتي معادل هفت بار دور زمين پرواز کند . شهدي که بدين طريق فراهم مي شود 40 تا 80 درصد آب است و زنبوران عسل بايد ميزان آب آنرا به 18 الي 20 درصد برسانند تا عسل آماده شده بدست آيد . براي تغليظ نمودن آن زنبوران عسل مجبور هستند شهدي را که روز به کندو حمل کرده و درون سلولهاي شان ذخيره نموده اند شب هنگام مجددا از داخل شان ها مکيده و وارد کيسه عسلي خود مي نمايند در آنجا کمي از آب آنرا جذب و موادي از قبيل هورمون ها و آنزيم ها به آن اضافه مي نمايند و بعد داخل حجره ها مي ريزند . اين عمل توسط ساير زنبورها تکرار مي شود و مقداري از آب آنهم در مجاورت هواي کندو که از بال زدن زنبورها ايجاد مي شود تبخير شده و در پايان مواد ديگري از قبيل اسيد هاي آلي و مواد ضد عفوني کننده به آن اضافه مي نمايند . عمل تغليظ آنقدر ادامه مي يابد تا عسل به غلظت طبيعي خود برسد ، آنگاه آنرا در داخل سلولها ذخيره مي کنند و درب آنرا با موم مي پوشانند بدين ترتيب عسل انبار شده مي تواند براي مدت طولاني نگهداري شود .

عسل يک محصول غذايي مفيد و يک اکسير پر ارزش است که از قرنها پيش به عنوان عاليترين و مقوي ترين غذاها شناخته شده و همچنين به واسطه ويژگي هاي شفابخش خود ب ...

عسل يک محصول غذايي مفيد و يک اکسير پر ارزش است که از قرنها پيش به عنوان عاليترين و مقوي ترين غذاها شناخته شده و همچنين به واسطه ويژگي هاي شفابخش خود ب ...

آشنايي واژه ساخت خطي براي هر گونه ساختمان خطي ، که بطور مداوم در سنگها ديده شود، بکار مي‌رود. مثلا ، در يک امتداد قرار گرفتن قلوه‌سنگهاي طويل ، و يا م ...

بسم الله الرحمن الرحيم و اوحي ربک الي النحل ان اتخذي من الجبال بيوتا و من الشجر و مما يعرشون.ثم کلي من کل الثمرات فاسلکي سبل ربک ذللا يخرج من بطونها ش ...

کربوهيدراتها ، منبع مهم غذايي اند. کربوهيدراتها همچنين به عنوان واحدهاي سازنده چربيها و نوکلئيک اسيدها عمل مي کنند. سلولز ، نشاسته و قند معمولي ، کربو ...

در جريان تبديل تخمک به دانه ، جدار تخمدان نيز بر اثر رشد و تغييرات تبديل به ميوه شده، دانه را دربرمي گيرد. دانه هاي درون ميوه بر اثر باز شدن يا شکستگي ...

شير اين نوشيدني اسرارﺁميز يک ترکيب مغذي و کامل است . شير موثرترين مواد در افزايش بهره هوشي ٬ رشد استحکام استخوانها ٬ سلامت لثه ٬ دندان و شادابي و طول ...

روغن کبد کوسه ماهي که با نام علمي Shark Liver Oil شناخته مي شود روغني است که از کبد (جگر) کوسه ماهي استخراج مي شود. از کبد برخي کوسه ماهيان مي توان بي ...

دانلود نسخه PDF - ساخت عسل