up
Search      menu
تغذیه و خوراکیها :: مقاله زردآلو PDF
QR code - زردآلو

زردآلو

زردآلو؛ طلاي تابستان

درخت
زردآلو بومي نواحي چين است و هنوز هم به صورت وحشي در اين مناطق مي رويد. اين درخت در اوايل قرن اول ميلادي به آسيا و اروپا راه يافت. ارتفاع درخت زردآلو تا 6 متر هم مي رسد . برگ هاي آن مانند قلب نوک تيز و به رنگ سبز روشن مايل به زرد مي باشد . گل هاي زردآلو درشت و به رنگ سفيد متمايل به قرمز است . ميوه آن گوشتي و زرد رنگ ، با طعمي مطبوع و شيرين بوده که در اواسط تابستان مي رسد. هسته زردآلو صاف ، قهوه اي و بيضي شکل است. در داخل هسته مغز آن قرار درد که طعم آن گاهي شيرين و گاهي تلخ مي باشد.
مواد مغذي موجود در زردآلو و اثرات مفيد آنها :
اين ميوه سرشار از ويتامين هاي A و C و آهن است. مواد مغذي موجود در زردآلو از
چشم ها و قلب حفاظت مي کنند و فيبر موجود در آن بر عليه بيماري ها مبارزه مي کند.
زردآلو منبع غني بتاكاروتن (پيش ساز
ويتامين A ) است. زردآلوهايي كه رنگ نارنجي تيره دارند، حاوي بتاكاروتن بيشتري هستند. مواد غذايي حاوي بتاكاروتن باعث كاهش خطر بروز بيماري هاي قلبي، سكته ، آب مرواريد و بعضي سرطان ها مي شوند.
مقادير بالاي بتاکاروتن و
ليکوپن موجود زردآلو باعث مي شود غذاي مفيدي براي حفظ سلامتي قلب باشد. اين دو ماده بعنوان آنتي اکسيدان، از اکسيداسيون LDL- کلسترول و بروز بيماري قلبي جلوگيري مي کنند.
بتاکاروتن در بدن ، به ويتامين A تبديل مي شود . پس مي توان گفت زردآلو منبع غني
ويتامين A است که در حفظ بينايي چشم موثر است و بعنوان يک آنتي اکسيدان قوي جلوي تخريب سلول ها توسط راديکال هاي آزاد را مي گيرد.
زردآلو منبع غني بتاکاروتن است. لذا در تقويت بينايي چشم ، جلوگيري از بروز بيماري هاي قلبي و آب مرواريد موثر است.
راديکال هاي آزاد، عدسي چشم را تخريب مي کنند و باعث بروز آب مرواريد مي شوند يا اينکه ذخيره ي خوني چشم ها را از بين برده و باعث تخريب بافت چشم مي شوند.
زردآلو حاوي فيبرهاي محلول در آب است. مطالعات نشان مي دهد مصرف فيبرهاي محلول باعث حفظ قند خون در مقدار طبيعي و كاهش كلسترول خون مي شود. فيبر موجود در زردآلو از بروز يبوست و بيماري هاي روده اي جلوگيري مي کند.
برگه زردآلو سرشار از پتاسيم است. مصرف مواد غني از پتاسيم باعث تنظيم
فشارخون مي شود.
زردآلوي رسيده به علت دارا بودن ويتامين هاي گروه B براي درمان بيماري هاي عصبي و روحي ،
بي خوابي، خستگي شديد، گيجي، فراموشي و ... مفيد است.
ميوه و هسته شيرين زردآلو به علت دارا بودن
ويتامين C براي تقويت بدن، رفع اختلال در رشد کودکان، جلوگيري از خونريزي لثه موثر است.
به علت داشتن
آهن در خون سازي موثر است.
ساير خواص درماني زردآلو :
تصفيه کننده خون است. عروق را باز مي کند . ملين است .
بوي بد دهان را رفع مي کند. تب بر است . به علت داشتن کبالت براي کم خوني مفيد است . التهاب مفاصل را برطرف مي کند. ضد نرمي استخوان است . براي قليايي کردن بدن مفيد است.
همچنين :
زردآلو به علت داشتن مقداري اسيد سالسيليک ، براي
درد مفاصل و رماتيسم مفيد است.
زردآلو، خنک و
اشتها آور است.
زردآلو، باعث رفع
تشنگي و عطش مي شود.
• براي رفع يبوست و بواسير مفيد است.
• مصرف برگه زردآلو سبب هضم غذا ميشود و از يبوست جلوگيري ميكند. براي مصرف برگه ، ابتدا آن را با آب بشوييد . سپس آن را در آب خيس کنيد و بگذاريد يک شب بماند. سپس يک دانه ليموترش در آن بيندازيد و صبح ناشتا ، برگه خيس خورده را همراه با آب آن ميل کنيد که براي رفع يبوست بسيار مفيد است.
• حرارت دروني بدن را پايين ميآورد.
برگه زردآلو باعث هضم غذا مي شود و براي يبوست مفيد است.
تذکراتي در مورد مصرف زردآلو :
* از زياده روي در مصرف زردآلو خودداري کنيد ، زيرا مصرف زياد آن در هضم مواد غذايي ايجاد اختلال کرده و دچار اسهال مي شويد.
* افرادي که ناراحتي
کبدي دارند، بايد از زياد خوردن زردآلو پرهيز کنند.
* هسته تلخ زردآلو مواد سمي به نام اسيد سيانيدريک و اسيد پروسيک دارد . لذا خوردن هسته تلخ زردآلو خطرناک است.
* مصرف زياد زردآلو باعث ايجاد لک هاي سفيد پوستي مي شود.
* زردآلو از نظر طب قديم ايران سرد و تر است ، لذا براي سرد مزاجان مضر است.
اگر زردآلو را همراه با هسته شيرين آن بخوريد ، دچار نفخ معده نخواهيد شد.
* كسانى كه دچار سوزش يا نفخ معده هستند، از مصرف زياد زردآلو پرهيز كنند.
* زردآلو به طور کلي ديرهضم و نفاخ است . بنابراين
اشخاص مسن و کودکان بايد از خوردن زياد آن پرهيز کنند .
* زردآلو را هميشه قبل از غذا بخوريد و هسته اش را نيز همراه آن مصرف کنيد ، زيرا هسته شيرين زردآلو ضد نفخ بوده و هضم آن را آسان مي سازد .
* اين ميوه را هنگام ناشتا وبا معده خالي نخوريد، زيرا سبب دل پيچه مى شود.
* زردآلوي کال و نرسيده ديرهضم و نفاخ است . همچنين ترشح اسيد معده را افزايش مي دهد و باعث
ترش کردن معده مي شود.
* هرگز زردآلو را بعد از غذاهاي سنگين نخوريد.
* بعد از خوردن زردآلو آب سرد ننوشيد يا با آب سرد استحمام نکنيد، زيرا باعث ايجاد گاز و نفخ در معده مي شود.
* اگر بعد از خوردن زردآلو دچار سنگيني و نفخ معده شديد ، فوراً مقداري زيره را دم کرده و ميل نماييد يا مقداري عرق زيره يا عرق نعنا بخوريد.
خواص درماني هسته و برگ زردآلو
هسته زردآلو از نظر طب قديم ايران گرم و خشک ، و برگ و گل آن سرد و خشک است .
• هسته زردآلو تقويت کننده قواي جنسي است.
• اگر چند قطره از روغن هسته را در گوش بچکانيد ، صداهاي گوش را از بين برده و سنگيني گوش را درمان مي کند.
• روغن هسته براي نرم کردن پوست مفيد است .
• روغن هسته اگر تلخ باشد ، کرم معده و روده را از بين مي برد.
• روغن تلخ هسته ورم مقعد را از بين برده و سنگ مثانه را خرد مي کند.
• دم کرده برگ زردآلو براي قطع اسهال مفيد است .
• براي تسکين درد گوش ، چند قطره از دم کرده برگ زردآلو را در گوش بچکانيد .
از زردآلو ميتوان برگه ، كمپوت و نكتار زردآلو تهيه كرد.
براي تهيه نكتار زردآلو ، مقداري زرد آلوي رسيده و سالم را در مخلوط كن بريزيد. سپس كمي آب ، يخ و شكر به آن بيفزاييد و آن را مخلوط كنيد. با اين مخلوط خنك و خوشمزه مي توانيد از ميهمان گرمازده ي خود در فصل تابستان پذيرايي كنيد.

درخت زردآلو بومي نواحي چين مي باشد و هنوز هم بصورت وحشي در اين مناطق مي رويد اين درخت در اوائل قرن اول ميلادي به آسيا و اروپا راه يافت . درخت زردآلو ت ...

در اين ميوه ويتامينA به حد وفور يافت مي شود كه به رشد اطفال كمك كرده و باعث تقويت قوه بينايي انها مي شود. زردآلو منبع بتا كاروتن دربين سبزيجات، هويج ب ...

ويتامين A : چنانچه منابع حيواني غني از ويتامين A مانند جگر، به مقدار زياد و مکرر مصرف شوند، مي تواند موجب بروز مسموميت حاصل از تجمع ويتامين A در کبد ...

اگر آلو بصورت تازه و از درخت مصرف شود خوشمزه تر است اما به صورت خشک شده نيز خوراک مختصر خوبي محسوب مي شود. اثر فيبر اين ميوه در بدن انسان که از ديرباز ...

امروزه همه جا از فوايد مواد آنتي اکسيداني، از پيشگيري بيماري هاي قلبي گرفته تا کاهش آسيب مغز و چشم ها صحبت مي شود. آنتي اکسيدان ها جلوي عمل راديکال ها ...

دانلود نسخه PDF - زردآلو