up
Search      menu
تغذیه و خوراکیها :: مقاله خوراک ذهن هوشمند PDF
QR code - خوراک ذهن هوشمند

خوراک ذهن هوشمند

ده خوراک براي ذهني هوشمندتر

تنها حل جدول نيست که به مغز شما کمک مي کند تا از عوارض سالخوردگي دور بمانيد؛ خوردن غذاي خوب و مناسب نيز در اين راستا کمک شاياني است. بعضي خوراکي ها به خصوص براي حفاظت از سلو ل هاي ظريف عصبي و رگ هاي خوني مناسب اند. برخي دشمن سرسخت راديکال هاي آزاد هستند؛ مولکول هاي اکسيژن خائني که هنگام فعاليت مغز ساخته مي شوند. اکثر غذاهايي که براي مغز مناسب اند براي قلب نيز مفيدند زيرا هر دو نيازمند جريان مداوم اکسيژن هستند و آن چه به بيماري هاي قلبي عروقي منجر شود بي ارتباط با افت توان مغزي نيست. فهرستي از اين خوراکي ها در زير آمده است.
● زغال اخته
زغال اخته سرشار از آنتي اکسيدان ها است که راديکال هاي آزاد را از هستي ساقط مي کند. مطالعاتي که بر روي موش ها صورت گرفته نشان مي دهد که يک رژيم غذايي سرشار از زغال اخته به بهبود وضعيت حافظه و قابليت تحرک مي انجامد و علاوه بر اين روند افت توازن و هماهنگي اعضاي بدن که بر اثر افزايش سن به وجود آيد را معکوس مي کند. مواد شيميايي موجود در زغال اخته بر سيستم انقباض سرخرگ ها تاثير مي گذارد و از همين رو به بهبود وضعيت فشار خون مي انجامد. فشار خون بالا مي تواند موجب تخريب رگ هاي ظريف مغز شود.
● کلم و کاهو
هوماسستين نوعي ماده شيميايي است که براي متابوليسم پروتئين لازم است اما مقدار زياد آن به ضعف ادراک و بيماري آلزايمر(و همين طور بيماري قلبي) منجر مي شود که درصد قابل توجهي از موارد ديمنشيا(اختلال مغزي) را به وجود مي آورد. کاترين تاکر مدير برنامه تحقيقاتي ارزيابي تغذيه در مرکز پژوهشي تغذيه انسان در مورد ارتباط هوماسستين با افزايش سن مي گويد: هوماسستين تاثير مخربي بر ديواره هاي سرخرگ ها دارد و همانند سمي مهلک عمل مي کند. اکسيداسيون نيز موجب تخريب ديواره سرخرگ ها مي شود. ترکيب اين دو بسيار مخرب است. تجزيه هوماسستين نيازمند فولات و ويتامين هاي ب ۶ و ب ۱۲ است که در سبزيجاتي نظير کلم و کاهو وجود دارد.
● ماهي آزاد، ماهي ساردين و شاه ماهي
ماهي هاي داراي چربي زياد(پرچرب)، سرشار از امگا،۳ اسيدهاي چرب محافظ سلول هاي عصبي است. بالا بودن ميزان امگا ۳ در خون معمولاً همراه است با بالا بودن ميزان سروتونين که نوعي ماده شيميايي تقويت کننده مغز است. يک طرح تحقيقاتي نشان داد احتمال مبتلا شدن افرادي که در هفته حداقل يک وعده غذايي ماهي مي خورند به بيماري آلزايمر کمتر است از کساني که ماهي نمي خورند. از آن جا که ماهي به ارتباط ميان سلول هاي مغز ياري مي رساند؛ مطابق نتايج چند پژوهش تاثير مثبتي بر توان يادگيري و عملکرد حافظه دارد.
● اسفناج
تحقيقات درباره اسفناج مي گويد اسفناج سرشار از آنتي اکسيدان هاست. يکي از متخصصين پيري و عواقب آن معتقد است اسفناج در کند کردن مشکلات سيستم عصبي مرکزي و تحليل توان شناخت مفيد است. سالاد حاوي اسفناج سه برابر، فولات بيشتري نسبت به کاهو دارد.
● آب انگور
نوشيدن آب انگور موجب افزايش طول عمر مي شود. تحقيقات جديد نشان مي دهد که انگور ياقوتي به ميزان قابل توجهي به بهبود وضعيت حافظه موقت منجر مي شود. اين امر تنها ناشي از بالا بودن ميزان آنتي اکسيدان ها در انگور نيست. آب انگور باعث افزايش توليد دوپامين ناقل عصبي مي شود. انگور ياقوتي در ميان تمام ميوه ها و سبزيجات حاوي بيشترين ميزان آنتي اکسيدان است.
● حبوبات و شالي(برنج با پوست)
يکي از بهترين کارهايي که مي توانيد براي افزايش جذب مواد مفيد مغزي انجام دهيد اين است که به خوردن شالي روي آوريد. اين نوع برنج سرشار از ويتامين ها و منيزيوم است که براي سلامت قوه شناخت لازم است. تمام حبوبات حاوي ويتامين ب۶ است که در کاهش سطح هوماسستين موثر است. خوردن غذاهاي فرآوري شده معمولاً باعث کاهش ميزان دريافت ويتامين ب۶ مي شود.
● کاکائوي داغ
براي گرم شدن به کاکائوي داغ پناه ببريد که علاوه بر گرم کردن نوک انگشتان يخ زده شما به مغزتان نيز ياري مي رساند. چانگ يانگ لي پروفسور شيمي غذايي دانشگاه کورنل دريافت که ميزان آنتي اکسيدان دو قاشق کاکائو تقريباً دو تا سه برابر بيش از چاي سبز و چهار تا پنج برابر بيش از چاي سياه است. آنتي اکسيدان موجود در کاکائوي داغ سلول هاي مغز را از عوارض استرس که عامل اکسيداسيون است و مي تواند منجر به آلزايمر و ساير بيماري ها شود بازمي دارد.
● بادام و گردو
اين خوراکي ها غني از آنتي اکسيدان هستند و به اثبات رسيده است که موجب کاهش سطح کلسترول خون مي شوند. به موجب پژوهشي که توسط دانشگاه هاروارد به انجام رسيد مشخص شد زناني که در هفته بيش از ۱۵۰ گرم از اين دو مي خورند به ميزان قابل توجهي کمتر از کساني که ۳۰ گرم يا کمتر ميل مي کنند در معرض خطر بيماري هاي قلبي هستند.
● روغن زيتون
روغن زيتون حاوي مقدار زيادي از نوعي آنتي اکسيدان قوي به نام پلي فنول ها است که مطابق تحقيقات منجر به کاهش فشار و سطح کلسترول خون مي شود.
● سير
اين گياه تند و تيز از طريق خصوصيات آنتي اکسيداني خود پيري را به تاخير مي اندازد. سير حاوي مقدار قابل توجهي ترکيبات ضدباکتري و ضدويروس است که سرماخوردگي ناشي از استرس را رفع مي کند. سير خام و خرد شده بيشترين توان را دارد. سير پخته تا حدودي خاصيت خود را از دست داده اما هم چنان براي قلب و عروق مفيد است.

● نانو دانش و فنون مقياس نانو در اين نوشتار با دو دسته از مواد هوشمند نوع اول آشنا خواهيم شد که آشنايي با آنها ديد مناسبي از نحوه عملکرد ساير مواد اين ...

در سال ۱۹۵۹ ريچارد فاينمن طي مقاله اي اعلام کرد که روزي خواهد رسيد ماده را در مقياس اتم توليد کنيم. جمله معروف او با عنوان ”فضاي بسيار زياد در مقياس پ ...

به همان اندازه که محبوبيت قارچ در رژيم غذايي آمريکايي افزايش مييابد، علاقهمند ي براي تخصص يافتن در امور مربوط به قارچ، تبديل به يک سرگرمي و نيز تجارتي ...

هواپيماهاي هوشمند، خانههاي باهوش، بافتهاي حافظهدار شکلي، ميکرو ماشينها، سازههاي خودآرا و رنگهاي نانويي متغير کلماتي هستند که از سال ۱۹۹۲ و با تجاري شد ...

به همان اندازه که محبوبيت قارچ در رژيم غذايي آمريکايي افزايش مي يابد، علاقه مند ي براي تخصص يافتن در امور مربوط به قارچ ، تبديل به يک سرگرمي و نيز تجا ...

يکي از دغدغه هاي مادراني که بچه هاي نوپا دارند، غذاخوردن آنهاست؛ اينکه بعد از ۶ ماهگي با چه برنامه اي بايد فرزندشان را تغذيه کنند... حالا ديگر همه تاز ...

غذا و تغذيه ، بي‌شک مهمترين موضوع مورد بحث دنياي امروز را تشکيل مي‌دهد. افزايش آگاهي و دانش مردم در مورد خصوصيات تغذيه‌اي ترکيبهاي مختلفي غذايي ، نياز ...

در پنير ماده اي به نام تيرامين وجود دارد كه اگر در مغز تجمع يابد، باعث كندي ذهن مي شود، البته اين ماده توسط يك نوع آنزيم موجود در بدن انسان مي تواند ت ...

دانلود نسخه PDF - خوراک ذهن هوشمند