up
Search      menu
تغذیه و خوراکیها :: مقاله خواص آناناس PDF
QR code - خواص آناناس

خواص آناناس

آناناس، ميوه عيادت

خيلي ها وقتي به ملاقات يک بيمار مي روند برايش کمپوت آناناس مي خرند؛ چون اين تصور هميشه وجود داشته که آناناس براي بيماران ميوه مفيدي است و مي تواند دردها و زخم هايشان را التيام دهد...
ممکن است آناناس جزو سبد خريد معمول تان نباشد، به اين دليل که کمي گران است و خوردنش هم کمي سخت. اما بد نيست بدانيد که اين ميوه واقعا خواص فراواني دارد و حتي مي تواند در پيشگيري از بعضي بيماري ها و درمان بعضي دردها موثر باشد.
اين ميوه گرمسيري جزو ميوه هايي است که حاوي بروملين هستند و به اين دليل آن را يکي از بهترين و مقوي ترين ميوه ها مي دانند. آناناس از نظر ظاهري به شکل بيضي و گاهي گرد بوده و رنگ سبز، قهوه اي و زرد و برگ هاي آبي سبزش به همراه عطر ويژه اش، آن را به ميوه اي منحصر به فرد تبديل کرده است.
آناناس در يک نگاه
آناناس سرشار از مواد مغذي مثل منگنز، پتاسيم، فيبر و ويتامين هاي C و A است. خوردن ۱۰۰ گرم از اين ميوه مي تواند ۲۵ درصد از نياز بزرگسالان را به ويتامين C تأمين کند. در ضمن، اين ميوه منيزيم فراواني دارد و وجودش براي ساخت استخوان ها ضروري است. اين ميوه يک منبع عالي منگنز نيز بوده و اثرات اين ماده معدني بر رشد، توليد مثل، متابوليسم، تشکيل بافت پيوندي و عملکرد آنزيم ها نيز در طي بررسي ها شناخته شده است. فراموش نکنيد که خوردن اين ميوه موجب تقويت سيستم ايمني بدن مي شود و در هر ۱۰۰ گرمش ۴۱ کيلوکالري انرژي و ۱۶۰ ميلي گرم پتاسيم دارد. بنابراين مصرف تازه اين ميوه براي فشار خوني ها مناسب است.
● منبع آنتي اکسيدان ها
حتماً مي دانيد که ويتامين C از جمله آنتي اکسيدان هاي قوي است و مي تواند سلول هاي بدن را در برابر حملات و آسيب هاي ناشي از راديکال هاي آزاد محافظت کند. اين راديکال هاي آزاد نقش مهمي در تشکيل پلاک هاي مخرب عروق و بيماري آترواسکلروزيس دارند و حتي در بروز حملات آسم، آسيب به سلول هاي روده اي و نيز سرطان دخيل اند. از اين رو، خوردن آناناس که حاوي مقدار زيادي ويتامين C است به منظور پيشگيري از اين بيماري ها به عنوان يک عادت غذايي مناسب شناخته شده است. بنابراين، در صورتي که مي خواهيد سيستم ايمني قوي داشته باشيد، مي توانيد از اين ميوه خوش مزه کمک بگيريد و سبد ميوه تان را با حضورش متنوع کنيد.
● دشمن نيتروزآمين
اين ميوه داراي دو اسيد به نام هاي کلروژنيک اسيد و پکوماريک اسيد است که از ترکيبات آمين ها و نيتروکسيدها بوده و در معده از تشکيل نيتروزامين که يک عامل سرطان زاست، جلوگيري مي کند. اما فراموش نکنيد که خوردن اين ميوه (البته اگر نارس باشد) براي کساني که به زخم معده دچارند، توصيه نمي شود زيرا اسيد فراواني داشته و اين اسيد مي تواند موجب تشديد زخم شود. بنابراين، مبتلايان به زخم معده بايد از مصرف اين ميوه خودداري کنند.
آناناس و بيماران
حتما شما هم توجه کرده ايد که خيلي ها وقتي به ملاقات بيماري مي روند، برايش کمپوت آناناس مي برند. اما در کل، مصرف آناناس تازه از کمپوتش بهتر بوده و در بيماراني که مشکل معده ندارند، مي تواند در تسريع روند بهبودي شان کمک کننده باشد. زيرا حاوي آنزيمي به نام بروملين است که از تشکيل لخته هاي خوني جلوگيري مي کند و همانند هپارين لخته هاي خوني را حل کرده و به اين ترتيب مانع از سکته مغزي و قلبي در ميانسالان و تشکيل کبودي زير پوست بعد از جراحي مي شود. به علاوه، اين ميوه به دليل داشتن بروملين و ويتامين C در کنار هم موجب تسريع بهبود زخم ها شده و از نفوذ خون در بافت هاي ديگر جلوگيري کرده و سبب تحريک ماده اي به نام پلاسمين مي شود که حل کننده لخته هاست.
● خريد و نگهداري آناناس
اگر مي خواهيد نوع مرغوب و رسيده آناناس را بخريد، کافي است يک برگ از بالاي ميوه جدا کنيد.
اگر برگ به راحتي جدا شده و عطر و بوي خوبي به مشام برسد، معلوم است که اين ميوه کاملا رسيده است. در ضمن، هميشه دنبال آناناسي باشيد که از نظر وزني سنگين تر از اندازه اش باشد و به ياد داشته باشيد که بزرگ و يا کوچک بودن آن بر کيفيتش هيچ اثري ندارد. در ضمن، اين ميوه بايد عاري از هر گونه شکستگي، نقاط سفت و رنگ پريدگي باشد زيرا وجود نقاط سفت نشان از اين موضوع است که آناناس خيلي زود چيده شده و هنوز به طور کامل نرسيده است و اين در حالي است که نتايج بررسي ها حاکي از اين موضوع اند که ميوه هاي رسيده ويتامين و آنتي اکسيدان بيشتري دارند.
● شرايط نگهداري
آناناس را مي توان در هواي اتاق يا آشپزخانه به مدت دو روز نگه داشت. نگهداري از اين ميوه به مدت يکي دو روز سبب نرم تر شدن و آبدار شدنش مي شود. اگر بعد از ده روز نخواستيد آناناس را بخوريد مي توانيد آن را در يک کيسه پلاستيکي بين سه تا پنج روز در يخچال بگذاريد. نگهداشتن اين ميوه در يخچال باعث مي شود آب اين ميوه حفظ شده و طعم و مزه اش افت نکند. حتي آناناس را به راحتي مي توان فريز کرد اما اين روش نگهداري نيز کمي با افت کيفيت همراه خواهد بود.
هر ۱۰۰گرم آناناس فقط ۴۱ کيلوکالري انرژي و ۱۶۰ ميلي گرم پتاسيم دارد. بنابراين عادت به خوردن آن به فشار خوني ها توصيه مي شود.

اناناس آناناس سرشار از ويتأمين ها و مواد مغذى مثل كلسيم، پتاسيم، فيبر و ويتامين ث است علاوه بر اينها بسيار كم چربى و كم كلسترول است. اين خواص را مى تو ...

مقدمه به ،‌ به راسته گل سرخ و تيره گل سرخ تعلق دارد. در اين راسته قطعات گل استقرار مارپيچي دارند ولي تعداد آنها بويژه در تيره کراسولاسه هنوز در 5 تثبي ...

هويج از سبزيهاى گرانبها براى انسان است . قسمتهاى قابل مصرف هويج : گوشت ، آب (آب هويج ) برگهاى سبز آن و تخم هويج مصرف مى شود. موادى را كه تاكنون در هوي ...

هماور از ديرباز براي درمان زخمهاي سطحي و کاهش التهاب رگ به رگ شدنها و استخوانهاي شکسته مورد استفاده قرار مي گرفته است. آلانتوين ، که براي درمان زخمها ...

چاي مانند قهوه در رديف رايج ترين و مهم ترين نوشابه هاي مطبوع و مورد مصرف در بيشتر جهان مي باشد . چاي داراي اهميت غذايي ودارويي بسياري است . ولي مهم تر ...

چاي مانند قهوه در رديف رايج ترين و مهم ترين نوشابه هاي مطبوع و مورد مصرف در بيشتر جهان ميباشد . چاي داراي اهميت غذايي ودارويي بسياري است . ولي مهم تري ...

سالم ترين داروهاي شفابخش اغلب در طبيعت پيدا مي شوند و انگور جزو ميوه هاي عالي و مفيد براي سلامتي، تقويت سيستم دفاعي بدن و پيشگيري و درمان بسياري از بي ...

1)خاصيت گرم دارد ، چاق کننده ، صاف کننده خون و مولد خون ، پوست انگور دير هضم و دانه آن سرد و خشک است 2)انگور براي درمان بيماري فشار خون ، روماتيسم ، ن ...

دانلود نسخه PDF - خواص آناناس