up
Search      menu
آشپزی :: مقاله حليم PDF
QR code - حليم

حليم

دستور پخت حليم باشير

مواد لازم براي ۱۲-۱۰ نفر:
يک کيلو مغز ران بي استخوان
يک کيلو گندم
۴ عدد پياز متوسط
۱۰۰ گرم کره
۵ ليوان آب
يک قاشق مرباخوري نمک
به مقدار دلخواه شکر و دارچين
طرز تهيه:
گندم را پاک کرده و از يک روز قبل خيس کنيد. گوشت را چند قطعه کرده و با پياز درسته ، گندم خيس خرده و آب با شعله ملايم بپزيد تا آب آن تقريبا به خُردش رود. گوشت ، گندم و پياز را يک بار چرخ کنيد و دوباره به قابلمه ريخته و کره را به آن اضافه کنيد. در حين پختن حليم بايستي مرتب و پيوسته آن را هم بزنيد. در حدود ۶-۵ دقيقه آن را روي حرارت ملايم تفت دهيد . روي آن را با شکر و دارچين تزيين کنيد.
با گوشت بوقلمون و مرغ هم مي توان حليم پخت.
نکات تغذيه اي:
گندم از گروه غلات است.غلات به ويژه غلات سبوس دار داراي خواص زيادي هستند.
فيبر موجود در غلات سبوس دار باعث سلامت بهتر قلب و کاهش بيماري هاي قلبي مي شود که به دلايل زير است:
- کاهش کلسترول خون – کاهش فشار خون – کنترل قند خون و کاهش احتمال لخته شدن خون.
همچنين فيبر موجود در سبوس غلات براي پيشگيري از يبوست ، سرطان مثل سرطان روده بزرگ مفيداست.
غلات سبوس دار دراي خاصيت ضد انگلي هستند و نيز از بروز حساسيت ها و عدم تحمل غذايي مثل سندرم روده تحريک پذير، التهاب مفاصل و بيماري هاي عصبي جلوگيري مي کنند.

مواد لازم ( براي ۱۲-۱۰ نفر ) : يک کيلو مغز ران بي استخوان يک کيلو گندم ۴ عدد پياز متوسط ۱۰۰ گرم کره ۵ ليوان آب يک قاشق مربا خوري نمک به ميزان دلخواه ش ...

مواد لازم براي۶-۵ نفر: نيم کيلو گوشت بي استخوان ۱۲-۱۰ عدد بادنجان قلمي ۲۵۰ گرم عدس ۳ قاشق غذا خوري پياز سرخ شده ۲يا ۳ فنجان کشک ساييده غليظ ۲ ۱ فنجان ...

دانلود نسخه PDF - حليم