up
Search      menu
تغذیه و خوراکیها :: مقاله جو PDF
QR code - جو

جو

جو Barley

جو گياهي است علفي و يكساله كه ارتفاع آن بسته بانواع مختلف آن تا يك متر مي رسد . برگهاي آن متناوب و باريك و دراز و به رنگ سبز تيره مي باشد .
جو از نظر كاشت به دو دسته تقسيم مي شود : جو بهاره و جو پائيزه .
جو بهاره در بهار كشت مي شود و احتياج به سرماي زمستان ندارد و قبل از زمستان دانه مي دهد در حاليكه جو پائيزه در پائيز كشت مي شود و محتاج سرماي زمستان است .
در صد گرم جو مواد زير موجود است :
آب 11 گرم
پروتئين 8گرم
مواد نشاسته اي 78 گرم
كلسيم 16 ميلي گرم
فسفر 189 ميلي گرم
آهن 2 ميلي گرم
سديم 3 ميلي گرم
پتاسيم 160 ميلي گرم
ويتامين ب 1 0 12 ميلي گرم
ويتامين ب 2 0 05 ميلي گرم
ويتامين ب 3 3 ميلي گرم
ضمنا جو داراي مقدر بسيار كمي آرسنيك مي باشد .
خواص داروئي:
جو معمولا به سه صورت در بازار عرضه مي شود
1) جو پوست نكنده كه هنوز سبوس آن جدا نشده
2) جو پوست كنده كه پوست آن گرفته شده است
3) جو سفيد كه پوست و سبوس آن گفته شده است و بنام جو مرواريدي معروف است .
جو از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است
مواد مقوي آن كمتر از گندم بوده ولي قابض و خشک كننده است .
1) غذايي بسيار مقوي براي افراد ضعيف است .
2) خاصيت نرم كننده دارد .
3) در قديم از جو براي سقط جنين استفاده مي كردند .
4) براي نقرس مفيد است .
5) جوشانده جو داروي خوبي براي مبتلايان به تب و كم خوني و سوء هاضمه است .
6) ماء الشعير براي درمان سل ،‌زخم هاي ريوي و سردرد گرم مفيد است .
7) ماء الشعير خون ساز است و زود هضم مي شود.
8) ماء الشعير را با خشخاش كوبيده براي سردرد مفيد است .
9) براي درمان نقرس پماد جو را با آب بر روي قسمت هاي دردناك بگذاريد .
10) جو را با شكر مخلوط كرده غذاي خوبي براي اطفال است .
11) بيسكوبيت جو بهترين دارو براي درمان يبوست است و حتي نفخ و شكم درد را از بين مي برد.
12) سرد مزاجان بايد جو را با شكر بخورند.
13) كشك الشعير براي مزاج هاي گرم و اسهال هاي صفراوي مفيد است .
14) براي برطرف كردن گلو درد و ورم گلو كشك الشعير را قرقره كنيد .
15)براي پائين آوردن كلسترول از جو استفاده كنيد .
16) جو چون داراي پروتئاز مي باشد بنابراين از سرطان جلوگيري مي كند .
طرز استفاده:
سمنو يا مالت جو :
جو را مي توان مانند ديگر غلات خيس كرده و در حرارات معتدل نگه داري كنيد تا جوانه بزند و هنگاميكه جوانه به حد معيني رسيد از آن مالت نگه داري كنيد . مالت جو داراي ويتامين هاي C است .
ماء الشعير :
جو پوست كنده و جو پوست نكنده را خوب مي شويند سپس آن را در آب جوش ريخته و چند دقيقه مي جوشانند و آنقدر آنرا مي پزند تا دانه هاي جو كاملا باز شود و بعد آنرا با پارچه بدون اينكه له شود صاف مي كنند و مي گذارند تا سرد شود و از آن استفاده مي كنند .
كشك الشعير :
جو پوست كنده را با آب مخلوط كرده و آنرا آنقدر مي جوشانند تا كاملا باز شود سپس آنرا له مي كنند و صاف مي كنند كه خود جو نيز داخل آب شود كشك الشعير شبيه آَش جو مي باشد .
عصاره مالت جو :
از جوشاندن مالت جو در آب و غليظ كردن مايع حاصل در خلاء عصاره مالت جو بدست مي آيد كه داراي مقدار 60 درصد مالتوز ، 10 درصد ساكاروز ، 20 درصد دكسترين و مقداري مواد معدني و ويتامين هاي B1 و B2 است
مضرات :
مضرات خاصي گفته نشده است .

يکي از غلات مهم در جهان است که به عنوان غذا مورد استفاده بشر و حيوانات قرار مي گيرد. اين گياه علفي متعلق به خانواده گندميان مي باشد. و داراي انواع زرا ...

يکي از غلات مهم در جهان است که به عنوان غذا مورد استفاده بشر و حيوانات قرار ميگيرد. اين گياه علفي متعلق به خانواده گندميان ميباشد. و داراي انواع زراعي ...

دي اکسيد کربن از گازهاي ديگري که در روش قوس الکتريکي استفاده مي شوند، ارزانتر است. اولين گازي که دردستگاه هاي تمام اتوماتيک بکار رفت دي اکسيد کربن بود ...

هم جوشي چيست؟ عملي که طي آن هسته هاي سبک براي تشکيل يک هسته سنگين تر به هم برخورد مي کنند و طي اين برخورد انرژي آزاد مي شود، هم جوشي ناميده مي شود. مث ...

● تاريخچه: انسان در طول هزاران سال از انگور استفاده کرده است. قدمت مصرف انگور به عصر برنز بر مي گردد. شاعر يوناني به نام هومر که حدود ۷۰۰ سال قبل از م ...

● مقدمه كلزا يك محصول روغني در شمال ايالت داكوتا آمريكا مي باشد كه حدود ۸۸ درصد كلزاي اين كشور در اين ايالت مورد كشت قرار مي گيرد . كلزا يك گياه روغني ...

خرمالو اصالتا ميوه چين باستان است که در دهه ۱۸۸۰ ميلادي، از ژاپن به آمريکا برده شد و در کاليفرنيا، جايي که صدها گونه از درختان ميوه از سراسر دنيا در آ ...

به طور کلي، دوغ در مقايسه با ساير فرآورده هاي شير، نسبت به گرماي محيط مقاومت بيشتري در برابر فساد دارد و در دماي محيط بهتر باقي مي ماند و نياز به نگهد ...

دانلود نسخه PDF - جو