up
Search      menu
تغذیه و خوراکیها :: مقاله تهيه غذاهاي خانگي PDF
QR code - تهيه غذاهاي خانگي

تهيه غذاهاي خانگي

خوردن هم راه و روش دارد

فرصت تهيه غذاهاي خانگي براي افرادي که تا دير وقت خارج از خانه کار مي کنند بسيار محدود است. گاهي اغلب اين افراد مجبورند وعده هاي غذايي شان را در رستوران محل کار يا فست فودها و غذاخوري هاي خارج از خانه صرف کنند، اما پرسش اينجاست، اگر غذا خوردن در بيرون از خانه به صورت يک عادت روزمره در آيد چه پيش خواهد آمد؟
معمولا غذاهايي که در خارج از خانه طبخ مي شوند در حجم زياد و براي افراد زيادي با ذائقه هاي متفاوت تهيه مي شود. براي ارضاي اين ذائقه ها رقابت در خوش طعم کردن غذا با کره، سس هاي چرب، نمک و ادويه جات اشتها برانگيز زياد مي شود و اين امر مي تواند چاقي، اضافه وزن، افزايش کلسترول خون، ديابت، فشار خون، شيوع بيماري هاي قلبي عروقي و معلوليت هاي ناشي از سکته هاي قلبي و مغزي را به دنبال داشته باشد.
از سوي ديگر وقتي غذا در حجم زياد تهيه شود، ممکن است مواردي مانند شستشوي بهداشتي مواد اوليه، پخت کامل غذا، کنترل حرارت در حين سرخ کردن و لزوم تعويض روغن سرخ کردني مورد غفلت قرار گيرد و غذا ناسالم و فاقد مواد مغذي شود.
گاهي نيز عدم رعايت نکات بهداشتي در جريان توليد غذا مي تواند در مصرف کننده اسهال ساده تا مسموميت هاي شديد و ابتلا به انواعي از انگل ها را به دنبال داشته باشد. بنابراين هنگامي که شما بيرون از خانه حتي در رستوران محل کار خود غذايي مي خوريد نمي توانيد مزه غذا را نشانه کيفيت آن بدانيد يا کيفيت پخت و سلامت و بهداشت غذاي خود را بسنجيد يا ميزان کالري آن را به طور دقيق حساب کنيد. بنابراين اگر مجبور هستيد در خارج از خانه غذا بخوريد و در عين حال هم تندرست و شاداب باشيد، بانشاط به نظر برسيد و وزن متعادلي هم داشته باشيد با استفاده از روش هايي ساده مي توانيد ميل به غذا خوردن را در خود مهار کنيد و با انتخاب صحيح در رستوران محل کار خود غذاي نسبتا مناسبي صرف کنيد.
● چه بايد کرد؟
غذا خوردن با عده اي از دوستان و همکاران موجب مي شود که ما گاهي از رژيم خود دور شويم. بنابراين هنگام انتخاب غذا رودربايستي را کنار بگذاريد و بگوييد رژيم داريد و بايد غذا کم بخوريد.
نيم ساعت قبل از شروع غذا يک ليوان آب بنوشيد. اين عمل هم به هضم غذا کمک مي کند و هم اين که موجب احساس سيري در شما مي شود.
در زمان شروع غذا، سالاد سبزيجات بدون سس مايونز بخوريد. براي چاشني سالاد از ماست کم چرب، آبليمو يا آبغوره استفاده کنيد. اگر هم تنها سس مايونز در دسترس بود به جاي ريختن سس روي سالاد، ابتدا چنگال خود را به سس بزنيد و بعد چند تکه سبزي برداريد. مزه اش همان است، اما مقدار کالري اش بسيار کمتر است. سالاد معده را پر و اشتياق به غذا خوردن را کم مي کند. البته در غذاخوري ها و برخي رستوران ها، اغلب سالادها و سبزيجات جايگاهي ندارند. بنابرابن بهتر است که هر روز با خود مقداري کرفس خرد شده، هويج، گوجه فرنگي و کاهو در ظروف مناسب در بسته به همراه ببريد.
از اين که در غذاخوري نيم پرس يا غذايي به اندازه کودک سفارش دهيد خجالت نکشيد.
به محض آن که احساس کرديد غذاي مورد نظر خود را خورديده ايد ميز غذا را ترک کنيد.
اگر غذا مرغ يا ماهي سرخ کرده است لايه روي آن را جدا کنيد. زيرا بيشتر از قسمت هاي ديگر روغن را به خود جذب کرده است.
اگر غذا چلو خورش است، سعي کنيد تنها نيمي از خورش را مصرف کنيد. خورش هاي آماده ۲ برابر خورش هاي خانگي چرب و شور هستند.
اصولا آهسته غذا خوردن سبب القاي احساس سيري در فرد مي شود و صرف غذا در مدت ۲۰ تا ۲۵ دقيقه زماني است که پيام سيري به مغز مخابره مي شود. فردي که در مدت ۲۰ دقيقه با آرامش غذا مي خورد و غذا را کامل مي جود عضلات فک او خسته شده و اولين پيام سيري از طريق اين عضلات به هيپوتالاموس مغز ارسال مي شود که اين اولين حرکت سيري است. اگرچه ممکن است افراد به دليل مشغله کاري وقت کافي براي صرف اين زمان را نداشته باشند، اما بد نيست بدانيد که تند خوردن غذا طي ۳ تا ۵ دقيقه سبب بروز اختلالاتي در جذب بسياري از مواد مغذي مي شود و در نهايت ناراحتي هايي چون سوءجذب و سوءهاضمه را به بار مي آورد.
خوب است بدانيد غذاهاي نشاسته اي مانند نان، سيب زميني، برنج و... حدود ۳ تا ۴ ساعت، مواد پروتئيني و لبنيات ۵ تا ۶ ساعت، مواد فيبري مانند حبوبات و برخي سبزي و ميوه جات ۱۲ ساعت و چربي ها مانند: ماهي هاي چرب، انواع مغزها، روغن زيتون و... ۱۵ ساعت طول مي کشند که در بدن هضم و جذب شوند.
به همين دليل است که با مصرف غذاهاي نشاسته اي زودتر و با مصرف مواد فيبري و غذاهاي چرب ديرتر گرسنه مي شويم. گنجاندن فيبرها در وعده هاي غذايي روزانه به دليل پر حجم و کم کالري بودن بيشتر توصيه مي شوند.
معمولا بعد از غذا تمايل به خوردن شيريني جات بسيار زياد مي شود. عده اي به تصور آن که مصرف دسرهاي شيرين بعد از غذا موجب چاقي نمي شوند اقدام به مصرف انواع آب نبات، نقل، پولکي، بيسکويت، شکلات، خرما، کشمش و... مي کنند، اما بايد بدانيد که اين نوع دسرها بسيار چاق کننده بوده و مصرف ميوه جات نيم تا يک ساعت بعد از صرف غذا بهترين انتخاب به عنوان دسر هستند.

● بررسي روش هاي تصفيه آب خانگي و کاربرد آنها دستگاههاي تصفيه آب خانگي براي حذف يا کاهش مواد زائد آب آشاميدني بکار ميروند. اين مواد عمدتا عبارتند از : ...

چنانچه شما به ديابت مبتلا هستيد، بايد از ميزان قند خون خود آگاه باشيد. تحقيقات نشان مي دهد حفظ قند خون نزديک به محدوده نرمال، احتمال بروز سکته هاي قلب ...

اين روزها قفسه هاي سوپرمارکت ها و فروشگاه ها پر است از انواع و اقسام محصولات غذايي آماده و نيمه آماده اي که تصاويري اشتهابرانگيز روي بسته بندي هاي رنگ ...

مقدمه ( گيلاس ) اقلام مورد نياز براي کشت بافت خانگي آمايش واسطه اي ضد عفوني ادوات و ديگر اقلام ضد عفوني مواد گياهي عملياتي در جعبه هاي سترون مقدمه تکث ...

پنير فرآورده غذايي اي است که از شير بريده شده (ترش شده) حيوانات تهيه مي شود. معمولاً در تهيه پنير از شير گاو استفاده مي کنند؛ گرچه گاهي شير بز، گوسفند ...

ما در خانه برخي مواد را نگهداري و مرتبا مورد مصرف قرار مي دهيم که در حقيقت سمي بوده و براي سلامت ما و محيط زندگي مان مضرند، اما به دليل ناآگاهي احتياط ...

کاغَذ ماده اي است پهن و نازک که از فشردن الياف موادي مانند خمير چوب، برنج يا کتان درست مي شود و بيش تر براي نوشتن به کار مي رود. با اين همه، از کاغذ ب ...

کاغَذ مادهاي است پهن و نازک که از فشردن الياف موادي مانند خمير چوب، برنج يا کتان درست ميشود و بيشتر براي نوشتن به کار ميرود. با اين همه، از کاغذ براي ...

دانلود نسخه PDF - تهيه غذاهاي خانگي