up
Search      menu
گیاه شناسی :: مقاله برنج PDF
QR code - برنج

برنج

تاريخچه و خواص برنج

برنج يکي از اجزاي سالم رژيم غذايي مي باشد و به هيچ عنوان نبايد اين غذا را از رژيم حذف نمود .
برنج منبع غني کربوهيدرات هاي پيچيده و فاقد سديم و کلسترول مي باشد. برنج کالري کمي دارد و فاقد چربي مي باشد. سه چهارم ليوان برنج، حدود ۱۶۰ کالري انرژي دارد.
برنج غذايي است که در تمام دنيا شناخته شده است. به طور ميانگين، مردم آسيا سالانه ۹۰۸۰۰ تا ۱۸۱۶۰۰ گرم برنج مصرف مي کنند. آمريکايي ها سالانه ۹۰۸۰۰ گرم برنج مصرف مي کنند.
مردم آسيا به دليل مصرف زياد برنج، غذاهايشان داراي چربي اشباع کمتري مي باشد، زيرا افزايش مقدار برنج و کاهش مصرف گوشت، به کم مصرف کردن چربي هاي اشباع کمک مي کند.
تاريخچه برنج به هزاران سال قبل برمي گردد. در قديم، مردم براين عقيده بودند که برنج هديه و پاداشي از طرف خداوند مي باشد. هنوز نيز در بعضي تمدن ها مردم براين باورند.
در دنيا حدود ۷۰۰۰ نوع مختلف برنج وجود دارد. کشورهاي آسيايي حدود ۹۰ درصد از برنج دنيا را توليد مي کنند
فوايد مصرف برنج بار در هفته، مصرف غلات و يا دانه هاي سبوس دار( مانند برنج قهوه اي) براي خانم هاي يائسه اي که داراي کلسترول بالا، فشار خون بالا و ديگر نشانه هاي بيماري قلبي هستند، بسيار مهم و مفيد مي باشد.
برنج براي افرادي که دچار سوء تغذيه شديد مي باشند، بسيار مفيد است.
مصرف برنج موجب کاهش تري گليسيريد خون و کاهش فشار خون مي گردد.
برنج موجب افزايش مقاومت نسبت به انسولين مي شود و براي بيماران ديابتي بسيار مفيد است
تفاوت بين برنج قهوه اي و سفيد تنها در رنگ آنها نيست. دانه کامل برنج داراي چندين لايه مي باشد. اگر فقط يک لايه خارجي آن را برداريم، آنچه ناميده مي شود، برنج قهوه اي است. در اثر اين فرايند کمترين تخريب در مواد مغذي برنج حاصل مي شود.
حال اگر برنج قهوه اي آسياب شود، مقدار زيادي از لايه هاي دانه برنج به همراه سبوس و مواد مغذي آن از بين مي روند و آن چه باقي مي ماند، همان برنج سفيد است.
کمبود برنج و بري بريبرنج يکي از منابع اصلي ويتامين b۱ يا تيامين مي باشد. اين ويتامين در سبوس برنج وجود دارد. پس مي توان گفت، برنج سفيد فاقد اين ويتامين است. ولي برنج قهوه اي داراي اين ويتامين است. هنگامي که اين ويتامين در بدن کم شود، بيماري بري بري به وجود مي آيد. اين بيماري بر قلب و اعصاب اثر مي گذارد. کمبود ويتامين b۱ داراي علائم ديگري از جمله ضعف، ادم، خستگي، کاهش اشتها و تهوع نيز مي باشد. افرادي نيز در اثر اين بيماري از دنيا رفته اند.
براي جبران کمبود ويتامين b۱ مي توان از منابع ديگر اين ويتامين از قبيل: سبوس برنج، آجيل، نخود فرنگي، لوبيا، نان، جوانه گندم ، پرتقال و غلات سبوس دار استفاده کرد.
کاهش وزن با برنجبر اساس مطالعات به دست آمده، افرادي که غلات را به شکل سبوس دار(يا بدون اينکه فرايندي روي آنها صورت گرفته شده باشد) مصرف کنند، کاهش وزن در اين افراد مشهود مي باشد. پس براي لاغر شدن به خود زحمت ندهيد، بلکه برنج قهوه اي مصرف کنيد.
تحقيقات نشان داده است که غذاهايي که داراي شاخص گليسمي کمي هستند، نسبت به غذاهايي که داراي چربي کمي مي باشند، موجب کاهش وزن بيشتري مي شوند. همچنين احساس گرسنگي در افرادي که از غذاهاي گروه اول مصرف مي کنند، نسبت به کساني که از غذاهاي گروه دوم مصرف مي کنند، بسيار کمتر استغذاهايي که داراي شاخص گليسمي کمي مي باشند، شامل کربوهيدرات هايي مي باشند که به سرعت جذب نمي شوند، از قبيل: برنج، نان گندم سياه و ديگر غلات و دانه ها.
براي کاهش وزن بهتر است برنج را با مقدار کمي نمک بپزيد. نمک باعث افزايش اشتها مي شود، اما نبايد حذف شود.
کاهش مصرف نمک در غذاها باعث کاهش بسياري از بيماري ها مي گردد. از جمله کاهش: کلسترول، فشار خون، اندازه قلب و وزن. همچنين نمک کم در غذا باعث کاهش استفاده از دارو درماني مي گردد.
براي کاهش وزن با برنج، فعاليت بدني و ورزش را فراموش نکنيد.
بياييد به همگان آموزش دهيم که براي کاهش وزن نبايد برنج را کنار گذاشت. همه نعمات خدا براي سلامتي مفيد است، اما بايد به اندازه و کم مصرف شوند.

برنج يکي از گياهان مخصوص کاشت در نواحي مرطوب استوايي و مناطق نسبتا“ گرم و معتدل است و در مناطقي که بارندگي ساليانه حدود ۱۰۰۰ ميليمتر است ، بخوبي از خو ...

برنج تنها غله مستعد رشد در خاک غرقابي است، زيرا خود قادر است محيط اطراف ريشه اش را اکسيده کند. طبيعت داراي چندين منفعت براي سازگاري ريخت شناختي و تنکا ...

برنج هايي که رنگ زير پوسته آن ها، سرخ، ارغواني يا سياه، حاوي مقادير زيادي از رسوبات رنگيزه هاي آنتوسيانين در لايه هاي مختلف پريکارپ، پوشش دانه و آلورن ...

علفهاي هرز برنج و آفات مهم برنج: اين علفها شامل سوروف ، اويار سلام ، قاشق واش ، تير كمان آبي ، بندواش ، سل واش و …….. ميباشند كه هزينه مبارزه با اين ع ...

عامل بيماري قارچP.oryzae) Pyricularia grisea ) با فرم جنسي Magnaporthe grisea از گروه آسکوميست است. سال 637 درچين آنرا تب برنج Rice fever مي ناميدند. ...

دانشمندان ژنوم بزرگ ترين آفت قارچي برنج كه خسارت زيادي به كشاورزان وارد مي كند را كشف كردند. مقدار برنجي كه اين قارچ از بين مي برد مي تواند ساليانه ۶۰ ...

● پرورش نشاء جعبه اي و مديريت خزانه اکوسيستم هاي طبيعي و فرآيندهاي آن در بعضي از موارد به دلخواه انسان و نيازهاي او به پيش نمي روند و در بسياري از موا ...

● عمليات بذرپاشي ▪ کاهش رطوبت بذور بعد از اينکه بذور از حوضچه جوانه زني خارج شدند داراي درصد رطوبت بالائي هستند و در هنگام بذرپاشي با ماشين بذرپاش يا ...

دانلود نسخه PDF - برنج