up
Search      menu
تغذیه و خوراکیها :: مقاله باقلا Faba bean PDF
QR code - باقلا Faba bean

باقلا Faba bean

باقلا گياهي است علفي و يكساله كه ارتفاع آن تا 80 سانتيمتر مي رسد . برگهاي آن متناوب و مركب است كه داراي برگچه هايي بشكل تخم مرغ مي باشد . گلهاي باقلا درشت و سفيد كه داراي لكه هاي سياه و يا بنفش است . ميوه آن كه همان باقلا است داراي غلافي پوشيده از كرك بطول تقريبا 12 سانتيمتر است .در هر غلاف تعدادي دانه قرار درد . گل و شاخه گلدار ، ميوه و تخم باقلا مصارف طبي دارند .
تركيبات شيميايي:
در صد گرم دانه باقلا سبز و خام مواد زير موجود است :
آب 72 گرم
پروتئين 8 4 گرم
مواد چرب 0 4 گرم
نشاسته 15 8 گرم
كلسيم 28 ميلي گرم
فسفر 155 ميلي گرم
آهن 2 2 ميلي گرم
سديم 40 ميلي گرم
پتاسيم 470 ميلي گرم
ويتامين آ 220 ميلي گرم
ويتامين ب 1 0 3 ميلي گرم
ويتامين ب 2 0 18 ميلي گرم
ويتامين ب 3 1 5 ميلي گرم
ويتامين ث 30 ميلي گرم
ارسنيك 0 02 ميلي گرم
ضمنا باقلا داراي ماده اي بنام فيتين Phytine مي باشد كه بسيار مغذي است و تقويت كننده بدن است . اين ماده كلسيم بدن را تامين مي كند باقلا غذاي خوبي است براي دوران نقاهت .
خواص داروئي:
باقلا از نظر طب قديم ايران سرد و تر است و گل آن گرم مي باشد
1) دم كرده گل باقلا ضد تشنج و ادرار آور است .
2) دم كرده گل باقلا سنگ كليه را دفع مي كند و براي قولنج هاي كليوي مفيد است.
3) جوشانده باقلا براي ورم مثانه مفيد است.
4) جوشانده باقلا اثر خوبي در رفع رماتيسم دارد .
5) از جوشانده باقلا براي درمان نقرس استفاده كنيد.
7) باقلا را اگر با آب سركه و آب بپزيد و با پوست بخوريد اسهال مزمن را درمان مي كند.
8) براي رفع گرفتگي صدا باقلا را با روغن بادام و قند مخلوط كنيد و بخوريد .
9) براي رفع كوفتگي و روم پستان ، باقلا را با آب جو مخلوط كرده و با سركه و نعناع بپزيد و ضمادي را كه بدست مي آيد روي ورم و كوفتگي قرار دهيد .
10) ضماد باقلا را با شنبليله و عسل براي نرم كردن دمل و ورم بناگوش و زير چشم مفيد است.
11) جوشانده باقلا شكم روشهاي مزمن را برطرف مي كند.
12) ضماد باقلا جوش و كورك را مي رساند و چرك را خارج مي كند.
13) براي درمان تكرر ادرار از جوشانده ريشه باقلا استفاده كنيد.
14)براي رفع التهاب و درد نوك انگشتان و ناخن بايد يك مشت برگ باقلا را با نيم ليتر آب جوشانيد و بگذاريد كمي سرد شود و انگشتان خود را بمدت دو ساعت در آن قرار دهيد تا برطرف شود.
15)نان خوشمزه بمقدار 2% باقلا بآن اضافه كنيد.
مضرات :
باقلا در بعضي از اشخاص توليد نفخ و سنگيني سر و معده مي كند براي جلوگيري از اين عوارض بايد ابتدا باقلا را پوست كنده و بجوشانيد و آب آنرا دور بريزيد . سپس بان مقدري آب اضافه كرده و بعد از پختن با روغن بادام و ادويه گرم مانند دارچين و فلفل بخوريد .
مصرف باقلاي تازه ممكن است توليد مسموميت و حساسيت شديد بكند كه گاهي موجب مرگ مي شود بنابراين بايد در خوردن باقلاي تازه و خام احتياط كنيد . معمولا اشخاصي كه به باقلاي تازه حساسيت دارند فاقد يك آنزيم مخصوص هستند.

لوبيا گياهي است از تيره بقولات ، علفي وبالا رونده كه به دور درختان و گياهان ديگر مي پيچد . برگهاي آن سبز رنگ ، پهن ، بزرگ و نوك تيز است كه شامل سه برگ ...

شته سياه باقلا Aphis fabae Syns : Doralis fabae , Aphis papaveri , Aphis rumicis Bean aphid در تمام مناطق ايران وجود دارد و علاوه بر چقندر روي نخود ، ...

کنترل استرس اثر مثبت فراواني بر سلامتي دارد.مدارک زيادي وجود دارند که نشان ميدهند استرس اثري فراتر از ايجاد بي حوصلگي دارد.افرادي که دائما زير فشار هس ...

ويتامين E در طي تحقيقات در مورد توليد مثل در موشها كشف و به عنوان عامل تغذيه‏اي محلول در چربي شناخته شد. ايوانز و بيشاپ (Bishop & Evans) اين مشاهدات ر ...

بادام زميني، دانه خوراکي گياه Arachis hypogaea مي باشد. اگر چه بادام زميني يک آجيل خوانده مي شود، اما جزوي از خانواده نخود (خانواده Fabaceae ) محسوب م ...

بادام زميني با نام علمي Arachis hypogaea براي درمان سرفه خشک موثر است. به گزارش ايانا بر اساس بررسيهاي انجام شده بادام زميني گياه بومي برزيل بوده و از ...

دانلود نسخه PDF - باقلا Faba bean