up
Search      menu
تغذیه و خوراکیها :: مقاله بادمجان Eggplant PDF
QR code - بادمجان Eggplant

بادمجان Eggplant

اين گياه كه بعربي بادنجان ناميده مي شود گياهي است يكساله و داراي ساقه نسبتا ضخيم و پوشيده از كرك .ارتفاع ساقه آن تا 70 سانتيمتر مي رسد . برگهاي آن بيضي شكل با نوك باريك و گلهاي آن بنفش رنگ است . ميوه اين گياه دراز و باريك و يا گرد ، برنگهاي بنفش ، سياه ، زرد و سفيد ديده مي شود .
بادمجان متعلق به خانواده سيب زميني است از زمانهاي بسيار قديم در هند كشت مي شده است و از آنجا به نقاط ديگر جهان راه يافته است . چين از قرن نهم هجري شروع به كشت و زرع آن كرد . تجار انگليسي اين گياه را در قرن هفدهم ميلادي از گينه وارد انگلستان كردند و آنرا بنام كدوي گينه اي مي ناميدند .
بادمجان در تمام مدت سال وجود دارد و در آمريكا ، ايالات فلوريدا ، تگزاس ، لويزيانا و نيوجرسي بيشتر محصول بادمجان آمريكا را كشت مي كنند .
تركيبات شيميايي:
همانطور كه در جدول زير ديده مي شود بادمجان داراي ويتامين هاي A.B.C و مواد معدني زيادي است .
در صد گرم بادمجان مواد زير موجود است
انرژي 30 كالري
آب 92 گرم
پروتئين 1 3 گرم
چربي 0 2 گرم
نشاسته 4 6 گرم
كلسيم 12 ميلي گرم
فسفر 15 ميلي گرم
گوگرد 15 ميلي گرم
منيزيم 12ميلي گرم
پتاسيم 220ميلي گرم
آهن 0 7 ميلي گرم
سديم 3 ميلي گرم
منگنز 0 2 ميلي گرم
روي 0 3 ميلي گرم
مس 0 1 ميلي گرم
يد 0 002 ميلي گرم
بتاكاروتن 0 05 واحد بين المللي
ويتامين ب 1 0 05 ميلي گرم
ويتامين ب 2 0 05 ميلي گرم
ويتامين ب 3 0 7 ميلي گرم
ويتامين ث 5 ميلي گرم
خواص داروئي:
از نظر طب قديم بادمجان گرم و خيلي خشك است . بادمجان بر خلاف آنچه كه عوام اعتقاد دارند كه بي بو و خاصيت است داراي خواص زيادي است . مهمترين خاصيت آن كم كالري بودن آن است كه غذاي بسيار خوبي براي كساني است كه مي خواهند وزن كم كنند زيرا داراي ويتامين و مواد معدني نيز مي باشد .
1) بادمجان را حتما بايد بحالت كاملا رسيده مصرف كرد زيرا خام آن طعم تلخ دارد و در آنهائيكه آسم و برونشيت دارند باعث تحريك اين بيماريها مي شود.
2) بادمجان اثر نرم كننده دارد .
3) بادمجان بعلت دارا بودن آهن در رفع كم خوني داروي موثري است .
4) بادمجان را مي توان براي از بين بردن ورم و التهاب روي عضو ملتهب گذاشت .
5) دانه بادمجان ايجاد يبوست مي كند .
6) ريشه بادمجان و شاخه هاي خشك شده و برگهاي آن اثر بند آورنده خون را داراست و قابض بوده و مي توان در آن براي درمان انواع خونريزيها استفاده كرد.
7) بادمجان پادزهر خوبي براي مسموميت هاي حاصل از خوردن قارچ سمي است .
8) خوردن بادمجان گرفتگي رگها را باز مي كند و شخص را از خطر سكته قلبي محفوظ مي دارد .
9) بادمجان برطرف كننده يبوست است .
10) برگها و پوست سياه بادمجان را اگر بجوشانند اين جوشانده درمان اسهال خوني است .
11) جوشانده ريشه بادمجان درمان بيماري آسم است.
12) بادمجان مقوي معده است .
13) آب زردرنگي كه در موقع نمك زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج مي شود براي خشك كردن عرق دست و پا بهترين دارو است و اشخاصي كه دست و پايشان مرتب عرق مي كند بايد دست و پاي خود را با آن چند بار در روز بشويند تا از شر اين مرض آسوده شوند.
14) اگر بادمجان را بسوزانند و خاكستر آن را با سركه خمير كنند و به زگيل بمالند زگيل كنده خواهد شد .
15) از بادمجان مي توان به عنوان مسكن براي تسكين درد استخوان شكسته و ضرب خورده استفاده كرد بدين طريق كه بايد بادمجان را در فر بگذاريد كه نيم پز شود و سپس آب آنرا با فشار بگيريد و بعد بمقدار نصف اين مقدار آب به آن شكر قهوه اي اضافه كنيد آنرا هم بزنيد و بنوشيد
16) با تحقيقاتي كه جديدا روي موشهاي آزمايشگاهي انجام شده نتيجه گرفته اند كه بادمجان داراي يك ماده ضد تشنج است كه در درمان بيماري صرع اثر بسيار خوبي درد . بنابراين اشخاصي كه تشنج دارند و يا مبتلا به اين بيماري مي باشند بهتر است كه از بادمجان استفاده كنند.
طرز استفاده:
بادمجان داراي آلكالوئيدي بنام سولانين Solanine مي باشد كه ممكن است در معده هاي ضعيف ايجاد آلرژي و مسموميت كند . بنابراين براي طبخ بادمجان بايد ابتدا اين ماده را از بادمجان خارج كرد و بهترين طرز پخت است كه خانم هاي ايراني درست مي كنند . يعني بادمجان را بايد پوست كند و سپس ورقه ورقه نمود و لابلاي آنرا نمك پاشيد تا آب آن كه زرد رنگ و محتوي سولانين است خارج شود ، سپس آنرا فشار داده و پخت .
البته بهترين طريقه پخت بادمجان آب پز كردن و يا پختن در فر است زيرا سرخ شده آن سنگين شده و براي معده هاي ضعيف مناسب نيست .
مضرات :
بادمجان با همه خواصي كه گفته شد نبايد مورد استفاده اشخاصي كه بواسير و يا درد چشم دارند قرار گيرد زيرا بيماري آنها را تشديد مي كند . اينگونه اشخاص اگر مي خواهند بادمجان بخورند بهتر است آنرابا گوشت و روغن و يا سركه بپزند و بخورند .

● بادمجان ( بادنجان ) بادمجان ، گياهيست يک ساله با ساقه هاي قوي ، خشن و شاخه شاخه . اين گياه داراي برگ هاي پهن و کشيده و رنگ متمايل به خاکستري مي باشد ...

ترشي ليته بادمجان کبابي مواد لازم: بادمجان درشت ۱۰ عدد گل‌کلم متوسط نصف هويج بزرگ ۳ عدد سير ۲۰ حبه فلفل سبز کمي نمک و زردچوبه به مقدار لازم سرکه به مق ...

● ساقه سياه بادمجان بيماري ساقه سياه بادمجان در سال ۱۹۷۱ از ژاپن گزارش شده است . بيماري ساقه سياه بادمجان براي اولين بار در سال ۱۳۶۷ توسط فصيحياني و ا ...

اين هم يکي از حرف هاست که ريشه علمي دارد! شيک نباشيد و ميوه ها را با پوست بخوريد، به نفع شماست. عادت داريد که پوست ميوه ها را بکنيد و بعد آن را نوش جا ...

«تاريخچه تهيه شيرسويا به ۴هزار سال قبل بازمي گردد که چيني ها توانستند شيرسويا را به روش خانگي توليد کنند... جالب است بدانيد شيرسويا نزد چيني ها از اهم ...

همان طور که توجه به افزايش توليد محصولات کشاورزي در واحد سطح امري مهم و الزامي به شمار مي رود، روش بهره گيري، استفاده بهينه، نحوه ترکيب مواد، تهيه رژي ...

● نحوه درست کردن ترشي باميه همانطور که قبلاً گفته شد ابتدا باميه هاي شسته و خشک شده را که ته آنها را به طور سطحي گرفته شده در داخل ظرف موردنظر چيده و ...

● ارزش غذايي: همانطورکه با توجه به افزايش توليد محصولات کشاورزي در واحد سطح امري مهم و الزامي به شمار مي رود، روش بهره گيري، استفاده بهينه، نحوه ي ترک ...

دانلود نسخه PDF - بادمجان Eggplant