up
Search      menu
گیاه شناسی :: مقاله انواع ميوه ها PDF
QR code - انواع ميوه ها

انواع ميوه ها

ميوه هاي رنگارنگ تابستان

اگرچه امروزه به يمن حضور گلخانه ها، در تمام فصول سال مي توانيم انواع ميوه ها را در دسترس داشته باشيم، اما همواره مصرف ميوه هاي فصل به دليل طعم و عطر طبيعي شان، دلپذير است. فصل تابستان نيز با ميوه هاي رنگارنگش يکي از پرطرفدارترين فصول سال از نظر تنوع ميوه هاست.
▪ خربزه و هندوانه: اين دو ميوه، شاه ميوه هاي تابستان و خنک ترين ميوه هاي فصل براي گذراندن ماه هاي گرم و داغ تابستان به شمار مي روند. مقدار انرژي موجود در آنها کم است. (در حدود ۲۵-۲۰ کالري در هر ۱۰۰ گرم) اين ويژگي، خربزه و هندوانه را به ميوه هاي کاربردي در رژيم هاي لاغري تبديل کرده است. حجم زياد آب موجود در خربزه و هندوانه مي تواند به جبران آب از دست رفته بدن به ويژه در فصل تابستان کمک کند. به همين دليل اين دو ميوه سبب بهبود عملکرد کليه مي شوند. به عنوان مثال هندوانه به دليل دارا بودن مقادير زيادي آب (در حدود ۹۲ درصد) خاصيت ضدعفوني کننده دارد و سموم موجود در بدن را دفع مي کند. خربزه به بهبود عملکرد سيستم گوارش کمک مي کند، زيرا اسيدهاي معده را خنثي مي کند. هم چنين برخي پزشکان معتقدند خربزه داراي خاصيت ضد استرس است، به همين دليل اين ميوه را در رده ميوه هاي آرام بخش طبقه بندي مي کنند. خربزه و هندوانه داراي مقادير کمي آهن و پتاسيم هستند و معمولاً به دليل اين ويژگي، مصرف آنها به کساني که از فشار خون بالا رنج مي برند، توصيه مي شود. اين دو ميوه سرشار از ويتامين هاي A، C، و فيبر هستند که به آنها خاصيت ملين بودن مي بخشد.
▪ انگور: تاکنون بيش از ۲۰۰ نوع انگور در سراسر جهان کشت شده است. انگور قرمز و سياه داراي قابليت خنثي کردن راديکال هاي آزاد و خاصيت ضد آنتي اکسيدان دارند، به همين دليل انگور نيز مانند خربزه و هندوانه نقش مهمي در پيشگيري از بيماري هاي قلبي و سرطان دارد. انگور يک ميوه غني است که خون را تصفيه کرده و باعث شادابي و نشاط ارگان هاي بدن مي شود. انگور فشار شريان ها را ثابت کرده و از انعقاد چربي در آنها جلوگيري مي کند. مصرف انگور به افرادي که از کم خوني و خستگي مفرط رنج مي برند، توصيه شده است انگور سرشار از پتاسيم، آهن، ويتامين B و C است و مقادير بالاي فيبر موجود در انگور جذب چربي در اندام هاي بدن را کاهش مي دهد و از بروز يبوست جلوگيري مي کند. انگور به دليل مقادير بالاي شکر طبيعي اش منبع خوبي براي تأمين انرژي است، به همين دليل اين ميوه مي تواند نقش مهمي در رژيم غذايي ورزشکاران داشته باشد. خوردن انگور با دانه مي تواند گام مؤثري در مبارزه با پيري باشد. هم چنين روغن موجود در هسته انگور سبب تنظيم کلسترول خون مي شود. اين ميوه مي تواند به درمان سريعتر سرخک، آبله مرغان و ديفتري کمک کند و مصرف آن به بيماراني که در حال گذراندن دوره نقاهت هستند، توصيه شده است. به علاوه مصريان باستان از انگور در درمان آسم استفاده مي کردند.
▪ گيلاس: گيلاس نه تنها به دليل رنگ قرمز و جذابش که به دليل مزاياي بي شمارش يکي از ميوه هاي پرطرفدار فصل است. گيلاس ملين است، روده را ضدعفوني کرده و عملکرد کبد را بهبود مي بخشد. به علاوه گيلاس داراي ويتامين C بوده و اسيد اوريک بدن را کاهش مي دهد و به دليل داشتن پتاسيم و منيزيم سبب افزايش فعاليت هاي مغزي مي شود.
▪ انجير: انجير اولين بار در يونان کشت شده است. انجير ميوه اي پر انرژي و ملين است. اين ميوه سرشار از پتاسيم و آهن است که از بروز کم خوني جلوگيري مي کند و داراي ترکيباتي است که مي تواند از توليد سلول هاي سرطاني جلوگيري کنند.
▪ هلو: هلو براي اولين بار در چين کاشته شد. اين ميوه داراي آهن، ويتامين E و C است و پوست را پاکسازي مي کند. به همين دليل از هلو در ساخت بسياري از کرم هاي آرايشي و بهداشتي استفاده مي شود. اين ميوه ملين بوده و چون بسيار کم کالري است، در بسياري از رژيم هاي کاهش وزن مورد استفاده قرار مي گيرد.
▪ زردآلو: اين ميوه داراي مقادير زيادي بتاکاروتن و ويتامين C به عنوان دو آنتي اکسيدان قوي است. بتاکاروتن در بدن ما به ويتامين A تبديل مي شود که ماده مورد نياز براي تقويت بينايي، داشتن پوست و موي سالم و بهبود عملکرد سيستم ايمني بدن است.
زردآلو کم کالري بوده و يک ميان وعده مناسب در بين وعده هاي اصلي غذا است. برگ زردآلوي خشک داراي مقادير زيادي فيبر بوده که مي تواند در درمان يبوست، فشار بالا و کم خوني مورد استفاده واقع شود. هم چنين به دليل دارا بودن مقادير زيادي پتاسيم اين ميوه به دفع نمک و آب زايد موجود در بدن کمک مي کند و چون سرشار از آهن است، مصرف آن به خانم ها و افرادي که از کم خوني رنج مي برند، توصيه شده است.

در جريان تبديل تخمک به دانه ، جدار تخمدان نيز بر اثر رشد و تغييرات تبديل به ميوه شده، دانه را دربرمي گيرد. دانه هاي درون ميوه بر اثر باز شدن يا شکستگي ...

● بيرون بردن لوازم مسجد ۱) س: چند عدد بخاري چوب سوز را قبلاوقف مسجد نموده اند و فعلا با تعويض بخاريها، ديگراحتياجي به آنها در اين مسجد نيست و مسجدي در ...

در قرن بيستم، روز به روز استفاده از الکتريسيته در زندگي ما بيشتر شده است، تا جايي که امروز ميزان مصرف انرژي الکتريکي جهان حدودا شش برابر انرژي حاصل از ...

اين هم يکي از حرف هاست که ريشه علمي دارد! شيک نباشيد و ميوه ها را با پوست بخوريد، به نفع شماست. عادت داريد که پوست ميوه ها را بکنيد و بعد آن را نوش جا ...

خرما ميوه اي بسيار قديمي است و نام آن در كتاب مقدس 42 بار تكرار شده است . اين ميوه پرخاصيت براي مردم کشورهاي اروپايي و آمريكايي تا حدي ناآشنا است و آن ...

تركيبات شيميايي: پوست و برگ درخت بلوط داراي تانن ، قند ، اسيد گاليك ، اسيد ماليك ، كوئرسين Quercine ، موسيلاژ ، پكتين ،‌رزين و روغن است . خواص داروئي: ...

شايد بدانيد که شکلات از دانه هاي ميوه درخت کاکائو تهيه ميشود. درخت کاکائو با نام علمي تئوبروما (Theobroma) شناخته ميشود که ترکيبي يوناني به معناي غذاي ...

براي جلوگيري از خسارت اين آفات توجه به مديريت تلفيقي آن را به عنوان گامي در جهت کاهش جمعيت و خسارت آنها لازم است . مهمترين آفات چوبخوار رختان فضاي سبز ...

دانلود نسخه PDF - انواع ميوه ها