up
Search      menu
تغذیه و خوراکیها :: مقاله انار PDF
QR code - انار

انار

خواص انار

احتمالا از هر كسي درباره خواص انار بپرسيد، در پاسخ مي‌گويد که انار خون را تصفيه مي‌كند ولي متخصصان تغذيه، فوايد ديگري را هم براي انار ذکر مي‌کنند...
فصل سرما آمده و با خودش ميوه‌هاي جديدي آورده؛ از خرمالو و انواع مركبات گرفته تا انار. انار، ميوه‌ خوش‌خوراکي است كه خيلي از خانواده‌ها آن را به اصطلاح دون مي‌كنند و به همراه نمك و گلپر مي‌خورند. انار خوردن در شب يلدا هم سال‌هاي سال است که به يكي از آداب اين شب طولاني سال تبديل شده. اما خواص انار :
تصفيه خون
مي‌دانيد كه انار يك تصفيه‌كننده خون بوده و براي كبد بسيار مناسب است. به اين دليل از قديم خوردن اين ميوه براي شفافيت پوست توصيه مي‌شده است.
از امام رضا(ع) نقل مي‌کنند که: «انار بخوريد تا دهان‌تان پاكيزه و خوش‌بو شود.» مطالعات متعدد نشان داده که عادت به خوردن اين ميوه مانع تشكيل پلاك‌هاي دنداني و بروز پوسيدگي دندان مي‌شود.
تقويت قلب
نكته مهمي كه بايد درباره انار بدانيم خاصيت حفاظتي آن در برابر بيماري‌هاي قلبي است. انار احتمال ابتلا به بيماري‌هاي قلبي را با كاهش فشار خون، جلوگيري از اكسيد شدن LDL و تشكيل پلاك در ديواره عروق پايين آورده و ريسك ابتلا به گرفتگي عروق را كم مي‌كند.
رب انار
يكي از فرآورده‌هاي پرمصرف اين ميوه رب انار است؛به اين ترتيب كه آب انار را جوشانده و آن را تغليظ مي‌كنند و به عنوان چاشني به خصوص در خورش فسنجان و تهيه زيتون پرورده مورد استفاده قرار مي‌دهند. البته اين رب مي‌تواند ترش و يا شيرين باشد كه با افزودن كمي شكر و يا آب نارنج و يا آب غوره اين مزه‌ها تقويت خواهند شد.
ترکيب انار و گل‌پر
خوردن اين ميوه و آب آن به دليل تركيباتي كه دارد، يبوست‌آور است و خوردن‌اش به همراه هسته مانند يك ملين عمل مي‌كند اما به دليل ايجاد مشكلاتي به هنگام دفع، بهتر است كه يك چهارم آن را با هسته و بقيه‌اش را بدون هسته ميل كنيد.ضمنا از آنجا که اين ميوه نفاخ است، مصرف آن با گياه معطري مانند گل‌پر که طبع گرمي دارد،خاصيت نفاخ بودن را از اين ميوه مي‌گيرد.
خوردن انار يا آب آن به تنهايي سوء‌هاضمه‌آور بوده و سوزش معده به دنبال دارد. به اين دليل خوردن‌اش با گلپر توصيه مي‌شود. يادتان باشد كه خوردن مقدار كمي از انار گلپر زده بعد از غذا به هضم غذا كمك مي‌كند.
ميوه بارداري
خانم‌هاي باردار نيز بهتر است در اين دوران انار ميل كنند زيرا اين ميوه هم علايم ويارشان را كاهش مي‌دهد و هم به رشد جنين كمك مي‌كند.
آش انار
با اين ميوه مي‌توانيد آشي گرم تهيه كنيد به نام آش انار كه يزدي‌ها آن را پخته و بيشتر از همه ميل مي‌كنند. طرز تهيه‌اش به اين ترتيب است كه برنج و لپه را به همراه سبزي آش (جعفري و گشنيز) و كمي سير طبخ كرده و سپس نيم ساعت قبل از برداشتن آش از روي حرارت به آن آب انار يا رب انار مي‌افزايند و به جاي نعناع داغي كه به ساير آش‌ها اضافه مي‌شود، به آن كمي گلپر مي‌زنند.
منبع آنتي‌اكسيدان
اين ميوه سرشار از ويتامين C (يكي از آنتي‌اكسيدان‌هاي قوي) است و به اين ترتيب، خوردن يك عدد از آن يا 100 سي‌سي از آب انار تامين‌كننده 16 درصد از نياز روزانه به اين ويتامين است. ضمنا منبعي از ويتامين B5 و پتاسيم است و تركيبات آنتي‌اكسيداني آن هم از خانواده پلي فنول‌ها، ديگر مواد ارزشمند اين ميوه هستند. مزه گس انار نيز به دليل تانني است كه در پوست‌اش دارد، درست مثل چاي.

انار يکي از ميوه هايي است که از قديم وجود داشته است حتي در کتب مقدس چندين بار نام آن ذکر شده است. هومر شاعر معروف يونان در کتاب خود ( اوديسه ) از آن ن ...

انار يكي از ميوه هايي است كه از قديم وجود داشته است حتي در كتب مقدس چندين بار نام آن ذكر شده است . هومر شاعر معروف يونان در كتاب خود ( اوديسه ) از آن ...

حضرت محمد (ص) فرموده اند: هرکس انار بخورد، کينه و دشمني را از خود دور کرده است. انار اولين بار در شرق ايران يافت شد و بعد به هندوستان، آفريقا، چين، ا ...

مقدمه انار يکي از ميوه‌هايي است که از قديم وجود داشته است حتي در کتاب مقدس چندين بار نام آن ذکر شده است. هومر شاعر معروف يونان در کتاب خود (اوديسه) از ...

تا قبل از ظهور جالينوس که حدود ۸۰۰ سال قبل زندگي مي کرد، همه داروها منشا طبيعي داشتند و هر دارو از يک گياه، ماده معدني يا حيواني به دست مي آمد که به آ ...

يکي از توصيه هاي هميشگي متخصصان پوست و مو به افراد مراجعه کننده، مصرف فراوان سبزيجات و ميوه هاي تازه است. اين خوراکي ها به ميزان قابل توجهي داراي ويتا ...

احتمالاً آب ميوه ي سرد شده در بسياري از کشورهاي جهان از جمله چين از ۳۰۰۰ سال پيش شناخته شده را مي توان اولين بستني ها دانست و طبق اطلاعات موجود، رومي ...

دانلود نسخه PDF - انار