up
Search      menu
تولید و کشاورزی :: مقاله اسپان قارچ PDF
QR code - اسپان قارچ

اسپان قارچ

توليد اسپان قارچ

تهيه بذر يا اسپان قارچ تکمه اي ( تخصصي )
توليد اسپان قارچ خوراکي در حوزه کشت بافت آينده روشني در علم باغباني دارد. کشت قارچ تکمه اي Agavicus bisporus به سختي در حوزه علم باغباني مي گنجد. چون توليد اسپان آن بيشتر در دست متخصصين بيماري شناسي گياهي است و کشت قارچ خوراکي به وسايل صنعتي نياز دارد مثل چيلر و کولر و شوفاژ و...
مشخصات اسپور و کلوني قارچ خوراکي:
بازيدها هميشه داراي دو اسپور هستند. توده اسپور به رنگ زرد مايل به قهوه اي تا قهوه اي روشن است. اسپورها داراي ابعاد 4.5 تا 7.5 ميکرومتر هستند. کلني در روي محيط غذاي جامد به صورت شعاعي توسعه يافته و ميسليوم ضمن رشد انتهايي انشعابات متعددي نيز توليد مي کند.
براي تهيه اسپور پايه را قطع کرده و آنرا از سمت تيغه ها روي کاغذ مي گذاريم. اسپور در آب مقطر جوانه مي رند اما براي رشد نياز به مواد غذايي دارد. تيمار با الکل اتيليک و کلروفرم جوانه زني را افزايش مي دهد.
بهترين درجه حرارت 25-22 و بهترين PH بين 7 – 6 است. غلظت بالاتر از 2 درصد حجمي مانع جوانه زني مي شود .
پس از جوانه زني هيف به سرعت رشد کرده داراي ديواره عرضي مي شود.
کشت خالص قارچ معمولا به دو طريق انجام مي گيرد:
1) کشت دادن بازيديوسپورها
2) کشت بافت اندام بارده
در کشت بازيديوسپورها ابتدا اسپورها با کلروفرم ضدعفوني مي شود سپس در محيط کشت عصاره مالت جوانه مي زند. ميسليومهاي حاصله به لوله هاي آزمايش حاوي آگار منتقل و در انکوباتور نگهداري مي شود. کشتهاي خالص که از کشت اسپورها بدست مي آيند به علت خصوصيات ژنتيکي مختلف تنوع زيادي از خود نشان مي دهند.
براي تهيه کشت خالص از بافت ابتدا اندام بارده مناسبي را انتخاب و ضدعفوني کرده سپس يک قطعه از بافت دروني ساقه يا کلاهک را جدا کرده و به محيط کشت انتقال مي دهيم. وجود گازکربنيک باعث توقف رشد ميسليومها مي شود و بايد به هواي تازه و دماي 18-15 دسترسي داشته باشد.
ازت، کلسيم، منيزيم، پتاسيم و فسفر همچنين بيوتين براي رشد ميسليومها لازم است.
براي انتخاب سويه بايد از سازگارترين، پرمحصول ترين و با کيفيت ترين اندام نمونه گرفت.
براي تهيه اسپان رايج از بذور غلات استفاده مي شود. ميسليومي که روي دانه غلات قرار گيرد راحت تر روي بستر پخش مي شود. براي اينکار 10 کيلوگرم گندم را به مدت 15 دقيقه در 15 ليتر آب مي جوشانند و 15 دقيقه ئيگر گذاشته تا دانه گندم کاملا نرم شود.سپس گندمها را در يک الک مي ريزند تا آب اضافي آن خارج شود و روي يک پارچه پهن مي کنند تا خنک شود. به دانه هاي سرد 120 گرم کربنات کلسيم هيدراته و 30 گرم کربنات کلسيم مي دهند. سپس 250 تا 300 گرم از اين گندمها را در کيسه هاي پروپلين يا شيشه هاي نيم ليتري مي ريزند و پس از گذاشتن درب پوش شنبه اي در اتوکلاو ° 121 بمدت 2 ساعت استريل مي کنند. پس از استريل PH بايد 6.7 – 6.5 باشد. سپس شيشه ها يا پلاستيکها را با کشت خالص قارچ مايه کوبي کرده و در محيط تاريک و درجه حرارت 24-22 نگهداري مي کنند. پس از دو هفته ميسليوم قارچ سطح دانه ها را پوشانده و بذر آماده مي شود.

انگيزه تحقيق و تکنولوژي و توليد قارچهاي خوراکي را ميتوان در اهميت و ارزش غذايي و دارويي قارچها ، هزينه کم توليد و از طرف ديگر تامين منبع پروتئين مورد ...

منشاء اصلي خسارات گياهان و محصولات گياهي بيماريها ميباشند که ميتوانند توسط شمار زيادي ازموجودات زنده بيماريزا ايجاد شوند.قارچهاي بيماريزا در رديف نخست ...

منشاء اصلي خسارات گياهان و محصولات گياهي بيماريها ميباشند که ميتوانند توسط شمار زيادي ازموجودات زنده بيماريزا ايجاد شوند. قارچهاي بيماريزا در رديف نخس ...

در گذشته قارچ را از مراتع و جنگل ها جمع مي كردند. امروزه دركارگاه هاي صنعتي توليد و در تمام سال اكثر مغازه ها وسوپرماركت ها عرضه مي گردد. قارچ استخو ...

بطور کلي طرز پرورش قارچ مخصوص به خود آنست و مي توان آنرا در محيط تاريک پرورش داد و بجز نور مستقيم آفتاب, هر مقدار نور راتحمل مي کند در هر صورت در محل ...

قارچ هاي خوراکي به لحاظ غني بودن مواد معدني و ويتامين ها، پروتئين گياهي قابل جذب و بوي مطبوع آن در اکثر نقاط جهان طرفداران زيادي دارد. قارچ هاي خوراکي ...

به منظور تعيين حد بحراني پتاسيم براي محصول گندم ، در نواحي عمده کشت اين محصول در يک منطقه و در فاميل هاي غالب خاک ، تعداد چندين مزرعه انتخاب مي شود . ...

● آيا تجهيزات ويژه اي براي رشد دادن قارچ لازم است ؟ اگر چه ، فرآيند بذرپاشي در هر اطاق پاكيزه اي با دمايي كنترل شده و هوايي تازه ، قابل انجام است ، ام ...

دانلود نسخه PDF - اسپان قارچ