up
Search      menu
علم و تکنولوژی :: مقاله آگار PDF
QR code - آگار

آگار

تکنيکهاي تهيه و توليد کشت آگار

● مقدمه
هوايي که از آن تنفس ميکنيم مملو از موجودات بسيار ريز است که با باد به حرکت درميآيند. قارچها، باکتريها، ويروسها و گياهان براي انتقال گردههاي خود به مناطق ديگر از باد کمک ميگيرند. در صورت عدم رعايت نکات بهداشتي، اين ذرات ميتوانند چه در تهيه کشت خالص و چه در فرآيند توليد قارچ خوراکي خلل وارد نمايند.
به طور کلي منابع اصلي آلاينده محيط کشت عبارتند از
۱) محيط اطراف
۲) ظروف کشت
۳) ادوات و ابزار کشت
۴) پرورش دهنده و لباس وي
۵) هاگها يا ميسليوم قارچ خوراکي
قارچها و تمامي موجودات زنده نسبت به مواد غذايي، رقابت تنگاتنگ و دائمي با يکديگر دارند. هدف از ايجاد يک محيط استريل، حذف يا کاهش اين گونه رقابت و در نهايت فراهم ساختن شرايط مناسب براي تکثير قارچ خوراکي ميباشد. اولين مرحله قبل از تهيه کشت خالص، احداث اطاقک تلقيح يا آزمايشگاه استريل است.
● طراحي و احداث آزمايشگاه استريل
علت عمده شکست بيشتر پرورشدهندگان قارچ، عدم صرف وقت کافي به منظور احداث آزمايشگاه استريل است. کاري که چندان هم وقت و انرژي نميبرد، بلکه فقط يک و نيم روز کافي است تا يک انباري کوچک يا يک آبدارخانه را به يک اطاقک تلقيح مفيد تبديل نمود.
براي شروع تمام قاليچهها، پتوها، پردهها و ديگر مواد پارچهاي را که پناهگاه خوبي براي گرد و غبار و هاگهاي مضر مي باشند از محل دور کرده و تمامي ديوارها و سقف را با يک ماده ضد عفوني کننده کاملا ...

(مقاله کامل پس از پرداخت در دسترس می باشد)


● مقدمه هوايي که از آن تنفس مي کنيم مملو از موجودات بسيار ريز است که با باد به حرکت درمي آيند. قارچ ها، باکتريها، ويروسها و گياهان براي انتقال گرده ها ...

الکتروفورز از شناخته شده ترين روش هاي آزمايشگاهي براي جداسازي بيومولکول ها است. اين روش در سال ۱۸۰۷ توسط Reuss کشف شد. او مشاهده کرد که ذرات خاک رس تح ...

صمغ ها و آلکالوئيد ها صمغ ها گروه بزرگي از پلي ساکاريد هايي هستند که بوسيله توانايي شان در توليد محصولاتي با ويسکوزيته بالا در غلظت هاي پايين مشخص مي ...