up
Search      menu
تغذیه و خوراکیها :: مقاله آجيل PDF
QR code - آجيل

آجيل

آجيل و خشکبار براي سلامتي بدن مفيدند

بر اساس آخرين پژوهش‌ها، آجيل و مغزها مانند فندق، گردو، پسته نقش مهمي در تامين سلامتي بدن ايفا مي‌کنند. بر خلاف تصور عوام که فکر مي‌کنند اين قبيل مواد خوراکي فاقد ارزش‌ غذايي هستند، بايد گفت که اين مواد غذايي منابع سرشاري از پروتئين، مواد معدني و ويتامين‌هاي آنتي اکسيداني هستند. مطالعات نشان مي‌دهد مغزها يکي از مهمترين منابع غني سلنيوم هستند که اين ريز مغذي براي تامين سلامت سيستم ايمني بدن ضروري است؛ همچنين داراي برخي خواص ضد سرطاني است
دانشمندان دانشگاه ايلينويز در آمريکا دريافته‌اند که يک مکمل غذايي حاوي 200 ميکروگرم سلنيوم در روز، ميزان ابتلا به سرطان هاي پروستات، ريه و روده را در حدود 50 درصد کاهش مي‌دهد. همچنين از پيشرفت سرطان سينه در زنان و بروز مشکلات پروستات در مردان جلوگيري مي‌کند.
اين دانه‌هاي خوراکي سرشار ازفسفر هستند که اين ماده معدني به ساخت استخوان ها و دندان ها کمک مي‌کند و نيز منبع سرشار ازمنيزيم است که اين عنصر نيز در ايجاد تعادل در عملکرد ماهيچه‌ها و اعصاب نقش مهمي دارد. همچنين وجود اسيد لينولنيک در اين دانه‌هاي خوراکي مي‌تواند براي حفظ سلامت پوست و ايجاد تعادل هورموني مفيد باشد.
در ذيل تاثيرات مثبت برخي از اين دانه‌ها ذکر شده است:
بادام زميني :خوردنبادام زميني به مقدار 5 بار يا بيشتر در هفته و هر بار 28 گرم ، احتمال بروز ديابت نوع دوم را در زنان کاهش مي‌دهد. بادام زميني داراي مقادير زيادي چربي اشباع نشده‌، منيزيم و فيبر غذايي است که همگي خطر بروز ديابت را کاهش مي‌دهند. همچنين حاوي فيبر و منيزيم است که باعش کاهش مقاومت انسولين مي‌شوند. وجود چربي امگا - 3 نيز باعث حفظ سلامت سلول ها، نرمي پوست و نيز کاهش ميزان کلسترول کلي در خون مي‌شود. بادام زميني منبع سرشاري از آهن، روي، ويتامين E، منيزيم و فوليک اسيد است که تاثير مهمي در مبارزه با مواد سرطان زا دارند.
گردو : بر اساس مطالعات انجام شده از سوي محققان ، گردو نه تنها کلسترول مضر را کاهش مي‌دهد، بلکه باعث کاهش التهاب رگ‌هاي خوني مي‌شود که معمولا عامل بروز بيماري هاي قلبي - عروقي هستند. گردو منبع ويتامين E، آهن، منگنز، فسفر، پتاسيم ، فوليک اسيد وويتامين B6 است که در ساخت استخوان ها، تامين سلامت قلب و خون نقش مهمي دارند. روغن گردو نيز منبع غني آلفا لينولئيک اسيد (ALA) است که از گروه اسيدهاي چرب غيراشباعاُمگا-3 مي باشد.
بادام : سرشار از پروتئين و داراي ريزمغذي‌هاي مهمي از قبيل منيزيم، پتاسيم، فسفر، مس،ويتامين B2، نياسين است . همچنين روغن بادام منبع غنيويتامين E است که نقش ضد سرطاني و آنتي اکسيداني دارد. بادام شامل مقادير زيادي کلسيم است و نيز مي‌تواند در بهبود رشد استخواني و جلوگيري از بروز پوکي استخوان موثر باشد. محققان کانادايي دريافته‌اند ، اگر افراد مبتلا به کلسترول بالا روزانه 30 گرم بادام مصرف ‌کنند، ميزان کلسترول مضر خون خود را تا 4 درصد کاهش خواهند داد.

تحقيقات و مطالعات جديد حاکي از آنست که چنانچه کودکي با رژيم غذايي نامناسب و ناکافي تغذيه شود، تأثيرات سويي بر قابليت يادگيري کودک و تمرکز حواس و هوشيا ...

سلنيوم يک ماده معدني کمياب است که در خاک و غذا يافت مي شود. اين ماده يک ضد اکساينده قوي است بنابراين از واکنش هاي شيميايي زيان آور که در ياخته هاي بدن ...

«تاريخچه تهيه شيرسويا به ۴هزار سال قبل بازمي گردد که چيني ها توانستند شيرسويا را به روش خانگي توليد کنند... جالب است بدانيد شيرسويا نزد چيني ها از اهم ...

يکي از بزرگترين عوارض غذا خوردن پشت ميز کار آن است که نمي توانيد بر روي غذاي مصرفي خودتان تمرکز و توجه کافي داشته باشيد. وقتي شما به جاي تمرکز بر غذاي ...

يکي از دغدغه هاي مادراني که بچه هاي نوپا دارند، غذاخوردن آنهاست؛ اينکه بعد از ۶ ماهگي با چه برنامه اي بايد فرزندشان را تغذيه کنند... حالا ديگر همه تاز ...

دانلود نسخه PDF - آجيل